EduStandaard actief

 Gepubliceerd door om 18:54  Leertechnologie
mei 312005
 
“Vanaf nu gaat de vereniging EduStandaard (www.edustandaard.nl) actief aan de slag met het beheer van onderwijstechnologische standaarden ten behoeve van het hele Nederlandse onderwijsveld. EduStandaard zal in beginsel alle afspraken in beheer nemen op het terrein van onderwijstechnologische standaarden, zoals in eerste instantie het BVE content-zoekprofiel en binnenkort het PO/VO content-zoekprofiel. EduStandaard verwacht in de toekomst ook de standaarden met betrekking tot het e-portfolio, de BVE-chipcard en het elektronisch leerdossier. Vanuit het onderwijsveld (programma Educatieve Contentketen) bestond een behoefte aan gebruikersondersteuning, onderhoud én stimulering van het gebruik van dergelijke standaarden. Om die reden is in december 2004 de vereniging EduStandaard opgericht. Onderwijsinstellingen en leveranciers van onderwijstechnologie kunnen zich aanmelden als lid om zo het gezamenlijke doel van EduStandaard te ondersteunen.”

(Bron: persbericht EduStandaard)

Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor EduStandaard actief  Tags:

Fontys Mediatheek Weblog online

 Gepubliceerd door om 20:56  Onderwijs
mei 302005
 
“Hoewel de opening officieel pas ergens medio juni zal plaatsvinden, mochten we afgelopen vrijdag tijdens de Biloba manifestatie dan toch eindelijk de URL van de Fontys Mediatheek Weblog vrijgeven. Moeilijk te vinden en zelfs raden was ie overigens niet: www.fontysmediatheek.nl.”

(bron)

Ik dacht eerst dat Gerard had geschreven “promotiechampagne” maar het bleek toch écht promotiecampagne te zijn. Nou daar draag ik natuurlijk graag mijn steentje aan bij. Zelf zullen Gerard en Sybilla het wel niet “mogen” schrijven, maar als ik de kwaliteit van de berichten zie die er nu staan, dan lijkt mij dat onze nieuwsvoorziening vanuit Marketing en Communicatie zoals die nu via Fontys Online (deels voor iedereen toegankelijk, deels alleen voor studenten of medewerkers) er een conculega bij heeft. Dit gaat ofwel leiden tot een interne strijd ofwel leiden tot nog meer moois.

mei 302005
 
“Softwareleveranciers zijn verplicht klanten gratis te converteren als zij willen overstappen naar een concurrent. ‘Een opmerkelijke en vergaande uitspraak’.”

(bron)

Helaas niet waar en helaas een voorbeeld van hoe berichten uit hun context gerukt kunnen worden. Een van de reacties legde uit hoe de vork aan de steel zit (is ook na te lezen in de voorlopige uitspraak): de leverancier van de huidige software weigerde gratis een beschikbaar gesteld script te draaien waarmee de content (die op de servers van die lerverancier opgeslagen werd) geëxporteerd wordt naar een formaat de ingelezen kan worden door de nieuwe software.
Er staat dus bijvoorbeeld nergens dat de leverancier zelf voor dat script had moeten zorgen. Lees verder….

Ellendige Avonturen

 Gepubliceerd door om 09:25  Film en Boek
mei 302005
 

Lemony Snicket - Ellendige Avonturen Emily Browning Ellendige Avonturen
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb een film gezien met Jim Carrey in de hoofdrol, en ik vond hem warempel ontzettend goed. Hij is zeker niet voor iedereen, de mevrouw in de DVD-zaak vond het maar een rare film, en dat is hij ook, maar daarom waarschijnlijk ook zo ontzettend goed. Aanrader!

Effe rustig aan

 Gepubliceerd door om 00:30  Persoonlijk
mei 292005
 

Het is hier even een tijdje wat stiller (geweest). Ik heb een sabatical van een weekje of wat ingelast en hoewel ik voldoende tijd online doorbreng, heb ik ook even wat minder geschreven (niet dus). Maar ik ben er nog gewoon hoor. ;-)
Een van de dingen die je wellicht kunt merken is dat ik in ieder geval één knoop doorgehakt heb: ik heb de site verplaatst naar Helderhosting. Geheel vlekkeloos verloopt dat nog niet (is dat niet verlopen). Er is voor de heren (en dames?) daar nog voldoende werk aan de winkel voor wat betreft de scripts die de registratie van nieuwe klanten omzetten in een werkend account. Lees verder….

Hotmail NL nu eindelijk ook naar 250MB

 Gepubliceerd door om 07:05  Internet
mei 202005
 
“As part of our on-going commitment to improving our customers’ experience, by the end of July we’ll increase the storage capacity of your MSN Hotmail account from 2 MB to 250 MB, and increase your attachment size from 1 MB to 10 MB, at no cost to you.
So what does this mean for you? Well, you’ll be able store even more e-mail and share larger attachments, such as photos, music, video clips and more. You don’t have to take any action–we’ll automatically upgrade your storage to 250 MB by the end of July.
This is our way of showing our appreciation to you for being a valued Hotmail customer.”

En omdat ik al zo lang trouwe klant ben, mag ik nog steeds vanuit Outlook Express mijn Hotmail ophalen, waar dat blijkbaar in het algemeneen vorig jaar afgeschaft is. Dus blijft mijn hotmail-account nog gewoon actief naast al die andere adressen.

KPN Belbudget en VOIP

 Gepubliceerd door om 22:36  Internet
mei 172005
 

Disclaimer: Ik heb geen verbintenissen met de hier genoemde bedrijven, ik schrijf uitsluitend op basis van eigen ervaring. Je zult voor jezelf moeten besluiten of de afweging die ik maak ook op jou van toepassing is!

Afgelopen weekend heb ik mijn Carrier Preselect-instellingen hier thuis aangepast zodat ik via 1601 bel en me meteen aangemeld bij 1649 waar de tarieven voor met name bellen naar de VS nog een stuk lager zijn (1 eurocent per minuut naar de VS!)
Zoals je weet heb ik onlangs al even rond gekeken naar alternatieven.
Vergeleken met mijn vorige KPN-telefoonrekening scheelt het meer dan 50% op mijn lokale belkosten. Dat klinkt als veel, in absolute bedragen (een daling 13 euro per twee maanden) klinkt het al een stuk bescheidener. Reden genoeg om de verschillende abonnementsvormen van KPN ook onder de loep te nemen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor KPN Belbudget en VOIP  Tags:

Firefox 1.0.4 NL via update functie

 Gepubliceerd door om 21:45  Tools
mei 172005
 

Hij was al een paar dagen te downloaden van de website van Mozilla, maar zojuist ging het ‘pijltje op rood’: Firefox 1p0p4 Behalve de update voor de browser zelf had ik eerste twee en na updaten drie updates voor plugins:
Firefox 1p0p4 - Klik voor grotere versie In tegenstelling tot de vorige keer gaat het tot nu toe (voor zover ik kan zien) verder zonder problemen. Mooi. Oh, voor de zekerheid heb ik deze keer maar even gewacht tot na CSI. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Firefox 1.0.4 NL via update functie  Tags:

SMS naar Skype

 Gepubliceerd door om 00:14  Tools
mei 172005
 

Ik moet bekennen dat ik geen idee heb hoeveel het versturen van een SMS-bericht naar het buitenland (in dit geval het Verenigd Koninkrijk) kost, maar het valt ook voornamelijk onder de categorie “geinig”. Het is namelijk mogelijk een SMS bericht naar een Skype-account te versturen. De dienst is in bèta, en hun Skype naar SMS-dienst (de omgekeerde richting) hebben ze na de test niet voortgezet.
Het gebruik ervan is heel simpel:
Stuur een SMS naar

+447747782320

En een bericht dat in ieder geval bevat:

Skype ICTenOnderwijsBlog

(d.w.z. het woord “Skype” en het Skype-ID van de persoon aan wie je het bericht wilt sturen) Gevolgd door de tekst van het bericht, bijvoorbeeld:

Skype ICTenOnderwijsBlog Hoi Pierre, dit is een kort bericht om SMS naar Skype te testen.

Het bericht mag in totaal (uiteraard) niet langer dan 160 karakters zijn. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor SMS naar Skype  Tags: