Fontys Mediatheek Weblog online

“Hoewel de opening officieel pas ergens medio juni zal plaatsvinden, mochten we afgelopen vrijdag tijdens de Biloba manifestatie dan toch eindelijk de URL van de Fontys Mediatheek Weblog vrijgeven. Moeilijk te vinden en zelfs raden was ie overigens niet: www.fontysmediatheek.nl.”

(bron)

Ik dacht eerst dat Gerard had geschreven “promotiechampagne” maar het bleek toch écht promotiecampagne te zijn. Nou daar draag ik natuurlijk graag mijn steentje aan bij. Zelf zullen Gerard en Sybilla het wel niet “mogen” schrijven, maar als ik de kwaliteit van de berichten zie die er nu staan, dan lijkt mij dat onze nieuwsvoorziening vanuit Marketing en Communicatie zoals die nu via Fontys Online (deels voor iedereen toegankelijk, deels alleen voor studenten of medewerkers) er een conculega bij heeft. Dit gaat ofwel leiden tot een interne strijd ofwel leiden tot nog meer moois.

0 0 stem
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerard
15 jaren geleden

Doe dan maar ‘nog meer moois’, want het is juist uitdrukkelijk niet de bedoeling om in de vijver van FontysOnline te gaan vissen. Ik verwacht ook niet dat zoiets zal gebeuren, want beiden instrumenten bestrijken totaal verschillende aandachtsgebieden.

Patrick
Patrick
15 jaren geleden

Dat ik positief sta tegenover de opzet van de website staat buiten kijf.

Echter wil ik toch even kritisch zijn aangaande het domeinnamenbeleid. Waarom wordt hier afgeweken van de standaard?
http://www.fontys.nl/huisstijl/domein

Excuus voor degene die de link niet kunnen openen, je moet namelijk ingeloggen bij Fontys om de pagina te kunnen zien

Gerard
15 jaren geleden

Kort antwoord: op de meest logische plek http://www.fontys.nl/mediatheek draait nu onze mediatheek-site. De mediatheek-weblog zal deze zomer met de site geintegreerd gaan worden. Nog later wordt het geheel omgebouwd tot mediatheek-portal.

Overigens zie ik nu voor het eerst die nieuwe optie, domeinnaamgeving bij een serverhostingscontract. Een (extern gehoste) URL als mediatheek.fontys.nl mag nu dus blijkbaar wel?

Patrick
Patrick
15 jaren geleden

@ Gerard,

Logischer had ik dan gevonden: http://www.fontys.nl/mediatheek/weblog

Ik ben benieuwd hoe jullie portal eruit zal gaan zien.

Of je "mediatheek.fontys.nl" extern mag laten hosten vraag ik me af. Volgens mij is het de bedoeling dat je een serverhostingscontract afsluit met ICT-Services van Fontys en zij hosten dan ook bijv. "mediatheek.fontys.nl"

Pierre
15 jaren geleden

Hé Patrick, nou werk je nog verder van ICT-services vandaan dan eerst, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan geloof ik ;-)

Gerard
15 jaren geleden

@Patrick: misschien komt ie daar uiteindelijk wel terecht, maar voor nu is het -zeker gezien de specs van onze weblogsoftware- handiger om dat op een aparte server te doen, nog even los van het fontysnetwerk.

En wat betreft dat serverhostingscontract, hoe moet ik deze zin dan lezen: ‘Fontys organisatieonderdelen die gebruik willen maken van een serverhostingscontract (een eigen webserver naast de algemene Fontys webservers), regelen dit met ICT-services.’