SMS naar Skype

Ik moet bekennen dat ik geen idee heb hoeveel het versturen van een SMS-bericht naar het buitenland (in dit geval het Verenigd Koninkrijk) kost, maar het valt ook voornamelijk onder de categorie “geinig”. Het is namelijk mogelijk een SMS bericht naar een Skype-account te versturen. De dienst is in bèta, en hun Skype naar SMS-dienst (de omgekeerde richting) hebben ze na de test niet voortgezet.
Het gebruik ervan is heel simpel:
Stuur een SMS naar

+447747782320

En een bericht dat in ieder geval bevat:

Skype ICTenOnderwijsBlog

(d.w.z. het woord “Skype” en het Skype-ID van de persoon aan wie je het bericht wilt sturen) Gevolgd door de tekst van het bericht, bijvoorbeeld:

Skype ICTenOnderwijsBlog Hoi Pierre, dit is een kort bericht om SMS naar Skype te testen.

Het bericht mag in totaal (uiteraard) niet langer dan 160 karakters zijn.
De dienst werkt op het moment redelijk snel, de testberichten had ik allemaal binnen de minuut ontvangen. De ontvanger ziet een bescheiden melding van de ontvangst van een tekstbericht:

sms-to-skype - Klik voor grotere versie

Als je op die link klikt, dan krijg je het bericht te zien:

sms-to-skype - Klik voor grotere versie

Je ziet dat Pamela er weer veel te enthousiast bovenop springt. Zij staat namelijk ook aan voor tekstberichten. Voor de duidelijkheid: haar bericht komt niet aan bij de verzender van het bericht. Daar is een Skype->SMS dienst voor nodig en op de afgeronde beta na heb ik die nog niet gevonden. Wel heel veel verwijzingen naar die bèta, blijkbaar was dit een maand of twee geleden “hot news”, ik ben er dus snel bij.