KPN Belbudget en VOIP

 Gepubliceerd door om 22:36  Internet
mei 172005
 

Disclaimer: Ik heb geen verbintenissen met de hier genoemde bedrijven, ik schrijf uitsluitend op basis van eigen ervaring. Je zult voor jezelf moeten besluiten of de afweging die ik maak ook op jou van toepassing is!

Afgelopen weekend heb ik mijn Carrier Preselect-instellingen hier thuis aangepast zodat ik via 1601 bel en me meteen aangemeld bij 1649 waar de tarieven voor met name bellen naar de VS nog een stuk lager zijn (1 eurocent per minuut naar de VS!)
Zoals je weet heb ik onlangs al even rond gekeken naar alternatieven.
Vergeleken met mijn vorige KPN-telefoonrekening scheelt het meer dan 50% op mijn lokale belkosten. Dat klinkt als veel, in absolute bedragen (een daling 13 euro per twee maanden) klinkt het al een stuk bescheidener. Reden genoeg om de verschillende abonnementsvormen van KPN ook onder de loep te nemen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor KPN Belbudget en VOIP  Tags:

Firefox 1.0.4 NL via update functie

 Gepubliceerd door om 21:45  Tools
mei 172005
 

Hij was al een paar dagen te downloaden van de website van Mozilla, maar zojuist ging het ‘pijltje op rood’: Firefox 1p0p4 Behalve de update voor de browser zelf had ik eerste twee en na updaten drie updates voor plugins:
Firefox 1p0p4 - Klik voor grotere versie In tegenstelling tot de vorige keer gaat het tot nu toe (voor zover ik kan zien) verder zonder problemen. Mooi. Oh, voor de zekerheid heb ik deze keer maar even gewacht tot na CSI. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Firefox 1.0.4 NL via update functie  Tags:

SMS naar Skype

 Gepubliceerd door om 00:14  Tools
mei 172005
 

Ik moet bekennen dat ik geen idee heb hoeveel het versturen van een SMS-bericht naar het buitenland (in dit geval het Verenigd Koninkrijk) kost, maar het valt ook voornamelijk onder de categorie “geinig”. Het is namelijk mogelijk een SMS bericht naar een Skype-account te versturen. De dienst is in bèta, en hun Skype naar SMS-dienst (de omgekeerde richting) hebben ze na de test niet voortgezet.
Het gebruik ervan is heel simpel:
Stuur een SMS naar

+447747782320

En een bericht dat in ieder geval bevat:

Skype ICTenOnderwijsBlog

(d.w.z. het woord “Skype” en het Skype-ID van de persoon aan wie je het bericht wilt sturen) Gevolgd door de tekst van het bericht, bijvoorbeeld:

Skype ICTenOnderwijsBlog Hoi Pierre, dit is een kort bericht om SMS naar Skype te testen.

Het bericht mag in totaal (uiteraard) niet langer dan 160 karakters zijn. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor SMS naar Skype  Tags: