Effe rustig aan

Het is hier even een tijdje wat stiller (geweest). Ik heb een sabatical van een weekje of wat ingelast en hoewel ik voldoende tijd online doorbreng, heb ik ook even wat minder geschreven (niet dus). Maar ik ben er nog gewoon hoor. ;-)
Een van de dingen die je wellicht kunt merken is dat ik in ieder geval één knoop doorgehakt heb: ik heb de site verplaatst naar Helderhosting. Geheel vlekkeloos verloopt dat nog niet (is dat niet verlopen). Er is voor de heren (en dames?) daar nog voldoende werk aan de winkel voor wat betreft de scripts die de registratie van nieuwe klanten omzetten in een werkend account. Overigens betekent dat dat de site nu ook in zijn geheel over is op Linux (PHP en Apache gebruikte ik al). Dat is effe wennen. Voelt af en toe alsof ik weer tien jaar terug in de tijd ben met de commandoprompt waar je alles mee doet. Moet opeens dingen gaan leren over Linux-rechten (hoe die aan te passen etc), moet nog even uitzoeken hoe ik een cron-job aanmaak voor het scrapen van de verschillende sites etc.
Maar ja, een mens moet tenslotte blijven leren. ;-)
Ik kan alleen nog niet zeggen dat ik de site zo vreselijk snel vind. Wellicht dat dat nu komt omdat hij voor mij extern staat en merk ik het verschil pas goed als ik hem van “buiten” benader. Als jullie wél verschil merken, dan hoor ik dat graag.

De verhuizing heeft me ook mijn PR (Pagerank) gekost, Firefox geeft in ieder geval “n/a” aan. Blijkbaar houdt Google ook een IP-nummer bij om vast te stellen wat de PR is. Ik ben benieuwd of ik na de eerstvolgende vaststelling weer dezelfde PR krijg als voorheen.
Voor het zoeken op Google maakt het overigens blijkbaar nog niet veel verschil, even ego-surfen laat zien dat ik toch nog 19 van de eerste 20 zoekresultaten bij het zoeken op mijn eigen naam bezet.

Zoals ik al zei, ik moet de cron-jobs voor het “scrapen” van de RSS-feeds nog even aanzetten, dus de verschillende feeds vanaf deze site (met uitzondering van die van het weblog zelf) worden nog even niet automatisch bijgewerkt. Wordt aan gewerkt.

Een ander toch af en toe merkbaar verschil is dat de server hier standaard gebruik maakt van PHP5 in plaats van PHP4. Ik heb nog geen echte problemen ontdekt (scripts die niet meer werken), dus weet nog niet of ik het ga laten omzetten naar PHP4. Maar wel even iets om in de gaten te houden.

0 0 stem
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
mf
mf
15 jaren geleden

Pierre, ben benieuwd hoe je ervaring is na een tijdje. Ben namelijk op zoek naar een geschikte hostingpartij die ook cronjobs toelaat!

Vwb Google PageRank, het schijnt dat deze de afgelopen dagen problemen heeft. Niet alleen dus voor jou site, ook mijn sites geven op dit moment n/a. Hoeft dus niet perse aan jou verhuizing te liggen.

Snelheid is voor mij prima; zeker niet langzamer dan voorheen.

Hans on Experience
15 jaren geleden

Lees net dit over google ranking. De snelheid is ok. Wat zijn cronjobs? Heb je daar al eens iets over geschreven? Het is de eerste keer dat ik dit woord hoor/lees. Is dat erg ;- ?

Pierre
15 jaren geleden

Ik had eigenlijk verwacht dat de site merkbaar sneller zou zijn geworden op een ‘echte’ server.
Uiteraard laat ik weten hoe het me bevalt. Cronjobs zouden moeten werken, maar geven nu nog een foutmelding, mail naar de helpdesk is al weer verstuurd.

@Hans: nee, cronjobs heb ik nog niet eerder over geschreven (komt dus nog wel). Is namelijk een Linux-ding en ik draaide zelf Apache op Windows 2000. Een cron-job maakt het mogelijk om een bepaalde actie automatisch uit te laten voeren. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de gescrapede RSS-feeds die ik maak van een aantal SURF-websites. Dat is een PHP-script dat automatisch een paar keer per dag uitgevoerd wordt, een HTML-pagina opvraagt en er een XML-bestand maakt. Niets engs dus.

Hans on Experience
15 jaren geleden

Dank je. Ik zie uit naar je posting daarover.

DuiMDog
15 jaren geleden

@MF: Binnen de Hogeschool Rotterdam hebben we een site draaien bij http://www.xxlwebhosting.nl en volgens het control-panel worden cronjobs ondersteund (maar ik had er zelf ook nog nooit van gehoord).