Skype en iPod Touch 2G Untethered Jailbreak

 Gepubliceerd door om 22:43  iOS
mrt 312009
 


Bekijk de video op YouTube

Ik installeerde vanochtend vol verwachting Skype op mijn iPod Touch. Maar het vervelende was dat die blijkbaar wat problemen heeft met iPods en iPhones waar een jailbreak op uitgevoerd is. Bij mij klapte hij er elke 30 seconden of zo uit. Het oplossen daarvan schijnt eenvoudig te zijn: opnieuw opstarten van de iPod.

Maar laat dat nou net niet eenvoudig zijn als je een iPod Touch 2G hebt die op de ‘oude’ manier van een jailbreak voorzien is.
En dus ontkwam ik er niet aan om te kiezen om ofwel terug te gaan naar de originele firmware of anders de nieuwe jailbreak uit te voeren.

Die is gelukkig stukken eenvoudiger en gebruikersvriendelijker dan de eerste keer. Je kunt de stappen in het filmpje hierboven meekijken. In tekst kun je het hier nalezen daar vind je ook de downloadlink.

De applicatie legt duidelijk stap voor stap uit wat je moet doen, compleet met helpfunctie bij problemen.
Het verwarrende in mijn geval was dat ik eerst gekozen had voor de optie waarbij uitgegaan wordt van een iPod die al van een jailbreak voorzien is. Dat werkte niet. Maar met de volledige versie gaat het ook. Duurt nu alleen langer voordat alles terug gezet is vanaf de backup.

Ik zet bij uitzondering de reacties voor deze post overigens meteen dicht. Dit is niet de plaats voor vragen over mogelijk foutgelopen jailbreaks. Ook al zegt de help bij de tool het volgende:
3) MY IpOD IS [email protected]@#@@#@!7

a) Your iPod is not bricked, if it does not turn on, you may need to apply the boot patch properly (see question 2). If you are unable to restore in iTunes, it may be because your iPod is not in DFU mode. No person has ever bricked their iPod, use DFU mode and you can always escape with a standard restore with original firmware.
Je doet het op eigen risico.

De iPod is nu nog aan het restoren, kan ik morgen alsnog Skype uitproberen.

 Reacties uitgeschakeld voor Skype en iPod Touch 2G Untethered Jailbreak  Tags: ,
mrt 302009
 
eeePC 901  (foto door: PiAir (Old Skool))

Ik kreeg afgelopen weekend via de mail een vraag over eeePC’s :

“Ik zie door de bomen het bos niet meer wat betreft de eeePC’s. Als je tijd hebt, wil je mij één eeePC aanraden? Dit is wat ik er mee wil doen: Ik ga er mee op reis, over land naar het Midden-Oosten en
volgend jaar op wereldreis
Ik wil graag mijn reislog bijhouden, kunnen mailen en af en toe eens in een krant
kunnen kijken om te zien wat er allemaal gebeurt in de wereld. Dit is eigenlijk alles.
Ik ben gewend om met Vista of met Windows XP te werken.
De computer moet lekker licht zijn, zodat hij zó in mijn rugzak past en niet
al te zichtbaar is. Ik krijg zoveel adviezen en mitsen en maren dat ik werkelijk niet meer weet
waar ik goed aan doe.”

Leuke vraag, maar niet heel gemakkelijk te beantwoorden. Het kiezen van een laptop/netbook is bijna zoiets als het kiezen van een paar nieuwe schoenen: het aantal verschillende modellen en bijbehorende prijzen is enorm en de keuze is erg afhankelijk van de persoon die ze gaat dragen en het doel.

Ik heb dan ook aangegeven dat voor mij bijna onmogelijk is om één advies te geven, zelfs met de info die in de mail stond en het feit dat ik me al mag richten op alleen netbooks van ASUS (want er zijn natuurlijk nog heel wat andere merken). Maar ik heb een poging gedaan en meteen ook gevraagd of het goed was of ik de vraag (anoniem) en mijn antwoord daarop in een blogpost zou verwerken. Dat was goed, dus bij deze hieronder mijn antwoord. Lees verder….

mrt 292009
 

Zoals ik gisteren schreef had ik het eBook dat ik gemaakt had voor de BeBook ook geconverteerd naar ePub zodat ik hem in Stanza op mijn iPod Touch kon downloaden.

Het downloaden van eigen eBooks vanuit Stanza is eenvoudig, mits je even weet hoe dat moet. Je moet namelijk een webpagina maken met de links naar de ePubs aanmaken en dan in Stanza de verwijzing naar die pagina toevoegen (in mijn geval deze). In het filmpje laat ik zien hoe dat moet.

Het is overigens voor het eerst dat ik een schermfilmpje maak van dingen die op de iPod Touch gebeuren. Dat kan omdat ik een Jailbreak heb toegepast en er nu de Veency VNC-server op heb draaien. Op mijn laptop heb ik met een VNC viewer via wifi verbinding gemaakt met de iPod Touch. Met Camtasia Studio 6 heb ik daarna het beeld van de VNC viewer opgenomen

 Reacties uitgeschakeld voor Je eigen eBooks lezen in Stanza op de iPod / iPhone  Tags:
mrt 282009
 

Ik heb de blogpost van zojuist getiteld “eBooks voor de BeBook / iPod Touch / iPAQ” ook ‘even’ omgezet naar een voor eBook readers geschikt formaat:
* ePub Formaat (291 KB)
* Mobipocket formaat (293 KB)

Ik heb er in MobiPocket Creater een inhoudsopgave aan toegevoegd, de kopjes die in de blogpost alleen vetgedrukt waren vervangen door een “<h2>” met code voor het afdwingen van een nieuwe pagina er voor.
Ik heb de afbeeldingen uit de blogpost vervangen door grotere exemplaren vanaf Flickr.

Voor het overige heb ik alleen de conversiestappen zoals in de vorige post beschreven gevolgd.
Ik zie dat er een paar ‘foutjes’ inzitten, zoals een paar codevoorbeelden die in de conversie van de HTML-tekens niet helemaal goed zijn gegaan. En voor BeBook gebruikers zijn de hyperlinks nu niet te volgen (op de iPod en de iPAQ wél).
Betekent dus hoe dan ook altijd een handmatige check als je dit foutloos wilt doen (bijvoorbeeld als uitgever).

[update 28 maart 2009 20:05] Ik heb de fout in het codevoorbeeld toch maar even aangepast. Staat ook zo slordig.
[update 29 maart 2009 14:56] Nog een update, nu heb ik de blogpost verder aangepast zodat de versies hierboven echter eBooks zijn die ook zelfstandig te begrijpen zijn.

mrt 282009
 
eBook op een rijtje (foto door: PiAir (Old Skool))

Het aanbod Ter ere van de Boekenweek die vorige week plaats vond had eBook.nl een aanbieding: een BeBook Reader met 75 euro aan boeken voor 285 euro. Normaal gesproken was de verkoopprijs van de BeBook reader 329 euro.
De actie is overigens verlengd. Ik weet niet tot hoelang, maar op moment van posten staat hij nog op de site.

De aankoop
Hoewel ik al het nodige over eReaders gelezen heb en er een aantal effe in mijn handen heb mogen houden, kun je het uiteindelijk toch wel een impulsaankoop noemen toen ik op zaterdag de bestelling plaatste.
Afgelopen woensdag werd een klein pakje afgeleverd met daarin de BeBook.
Ik had in de dagen daarvoor al even online gekeken naar het aanbod van eBooks zodat ik de BeBook ook meteen bij ontvangst kon vullen. Daarnaast had ik zelf al het nodige materiaal waaronder een flinke vezameling (wetenschappelijke) literatuur veelal bestaande uit artikelen uit journals, maar ook hele boeken, die ik de afgelopen maanden verzameld heb. De meeste materialen waren in PDF formaat, in tegenstelling tot de boeken die ik voor die 75 euro bij ebook.nl gekocht had.
Opvallend vond ik overigens dat er enorm veel ‘ebooks’ beschikbaar zijn online. Al zijn de meeste dan dus in PDF-formaat.

De eerste ervaring
Na ontvangst van de BeBook heb ik een SD-kaartje van 1GB dat ik nog in huis had gevuld met een deel van de ruim 4GB aan PDF’s die ik op mijn computer heb staan.
En als snel kwam ik er achter dat de BeBook niet geschikt is voor het lezen van het merendeel van die PDF bestanden. Balen? Miskoop?

Balen deed ik in het begin wel ja, om van een miskoop te spreken zou niet eerlijk zijn ten opzichte van het apparaat. Ik wilde er namelijk iets op doen waar het niet voor bedoelt was. Gelukkig weet ik inmiddels wat ik er wél op kan doen en dat is voldoende om het zeker geen miskoop te noemen. Nu na een paar dagen gebruik en uitzoeken heb ik mijn ervaringen op een rijtje gezet in deze blogpost. Lees verder….

mrt 272009
 
“Op zaterdag 28 maart presenteert Fontys Rockacademie in Tilburg haar jaarlijkse Inside Out Showcase tijdens een informatieve Open Dag. Op de podia van popcentrum 013 spelen de hele dag bands van de Rockacademie, van emorock tot hardcore hiphop, zoals The Jacks, The Mekanik, Landmark 105, Zwarte Kat, Sean Walsh Band, Yeattem, FREUD, Marlon Penn, Jess, DJ Daniel O, Boef en de gelogeerde aap, Virginia, Gitta en Blast Phemous.”

(bron)

Ik moet bekennen dat ik geen van de hierboven genoemde bands/artiesten ken(de), en het is kort dag (het is morgen al), maar ik wilde je toch nog even wijzen op deze bijzondere Open Dag van de Fontys Rockacademie in Tilburg morgen.

Op de site van musicfrom.nl kun je overigens ook tracks van een aantal van de hierboven genoemde artiesten beluisteren.
FREUD is niet echt mijn muzieksoort, heb nu Nova Borgers op staan, dat klinkt prima vind ik.

 Reacties uitgeschakeld voor Gratis Fontys Rockacademie showcase in 013  Tags:
mrt 252009
 


Bekijk de video op YouTube

Op jkkmobile staat het bericht dat de Gigabyte T1028M TouchNote vanaf 30 april beschikbaar is voor levering in Europa. Je kunt hem bestellen via deze website.
De T1028M is de 10 inch opvolger van hun Gigabyte M912M. Hij kost 548,23 euro inclusief BTW, waarbij je dan voor zo’n 100 euro meer een modem voor mobiel internet erbij kunt kopen. Maar dan heb je wel een 10 inch tablet PC voor de prijs van een gewone laptop.

Ik zou het apparaat heel graag eens uitproberen en reviewen, maar slaagde er de vorige keer niet in om een exemplaar van de Gigabyte voor test/review toegezonden te krijgen. Dus ik vrees dat ik het zal moeten doen met het filmpje dat jkkmobile maakte tijdens de Cebit afgelopen maart.

Disclaimer: ik heb nog geen ervaring met deze online winkel, geen idee dus hoe betrouwbaar ze zijn, wat hun service is etc!

 Reacties uitgeschakeld voor Gigabyte T1028M TouchNote binnenkort beschikbaar  Tags:

NS e-tickets even niet meer te koop

 Gepubliceerd door om 20:43  Internet
mrt 242009
 
“Door het grote succes van de proef met het e-ticket afgelopen week wordt er de komende dagen gewerkt aan de verdere verbetering van de webshop. Daardoor is de webshop tijdelijk gesloten.
Onze excuses voor het ongemak. Wij zien u graag op een ander moment terug.”

(bron)

Het was een test die welgeteld een week geduurd heeft, de verkoop van e-tickets door de Nederlandse Spoorwegen. Zoals je in mijn bericht kon lezen zaten er nog de nodige haken en ogen aan en ontbrak het een beetje aan een echte reden om het te gebruiken.

Ik ben dus benieuwd wat de verbeteringen inhouden en of het echt bij een paar dagen blijft.