Skype en iPod Touch 2G Untethered Jailbreak


Bekijk de video op YouTube

Ik installeerde vanochtend vol verwachting Skype op mijn iPod Touch. Maar het vervelende was dat die blijkbaar wat problemen heeft met iPods en iPhones waar een jailbreak op uitgevoerd is. Bij mij klapte hij er elke 30 seconden of zo uit. Het oplossen daarvan schijnt eenvoudig te zijn: opnieuw opstarten van de iPod.

Maar laat dat nou net niet eenvoudig zijn als je een iPod Touch 2G hebt die op de ‘oude’ manier van een jailbreak voorzien is.
En dus ontkwam ik er niet aan om te kiezen om ofwel terug te gaan naar de originele firmware of anders de nieuwe jailbreak uit te voeren.

Die is gelukkig stukken eenvoudiger en gebruikersvriendelijker dan de eerste keer. Je kunt de stappen in het filmpje hierboven meekijken. In tekst kun je het hier nalezen daar vind je ook de downloadlink.

De applicatie legt duidelijk stap voor stap uit wat je moet doen, compleet met helpfunctie bij problemen.
Het verwarrende in mijn geval was dat ik eerst gekozen had voor de optie waarbij uitgegaan wordt van een iPod die al van een jailbreak voorzien is. Dat werkte niet. Maar met de volledige versie gaat het ook. Duurt nu alleen langer voordat alles terug gezet is vanaf de backup.

Ik zet bij uitzondering de reacties voor deze post overigens meteen dicht. Dit is niet de plaats voor vragen over mogelijk foutgelopen jailbreaks. Ook al zegt de help bij de tool het volgende:
3) MY IpOD IS [email protected]@#@@#@!7

a) Your iPod is not bricked, if it does not turn on, you may need to apply the boot patch properly (see question 2). If you are unable to restore in iTunes, it may be because your iPod is not in DFU mode. No person has ever bricked their iPod, use DFU mode and you can always escape with a standard restore with original firmware.
Je doet het op eigen risico.

De iPod is nu nog aan het restoren, kan ik morgen alsnog Skype uitproberen.