Jeugdsentiment

 Gepubliceerd door om 23:23  Persoonlijk
apr 302008
 

Ome Willem (by PiAir (Old Skool)) Hij was er vandaag, hier in Deurne, in levende lijve: Edwin Rutten, bij veel van de aanwezige papa’s en mama’s natuurlijk vooral bekend als Ome Willem. Vandaag trad hij op de markt op samen met de Koninklijke Harmonie Deurne. Eerst als Edwin Rutten met het verhaal van de Rattenvanger van Hamelen, daarna als Ome Willem met natuurlijk de bekende liedjes van TV. Beide rollen gingen hem prima af.
Ongelofelijk eigenlijk dat dit de eerste keer was dat ik hem ‘in het echt’ gezien heb.
(Meer foto’s)

 Reacties uitgeschakeld voor Jeugdsentiment  Tags:

Google PageRank update

 Gepubliceerd door om 14:07  Internet
apr 302008
 
PR5 - Klik voor grotere versie

Voor hoe lang het is weet ik niet, het is ook nog een heel verse update want niet alle online tools waarmee je je Pagerank kunt berekenen hebben de nieuwste data al ter beschikking. Maar het merendeel geeft aan dat ik weer even terug op een Pagerank van 5 ben (nadat ik naar 4 ging eind februari)
Voor hoe lang het is weet ik niet, ten opzichte van de vorige keer zijn de cijfers ook niet echt ingrijpend gewijzigd. We zien het wel weer.

 Reacties uitgeschakeld voor Google PageRank update  Tags:

Grappige Microsoft Commercial

 Gepubliceerd door om 10:24  Internet
apr 302008
 


Ik kwam hem tegen als video reclame op ITBuzz.nl, hij linkt door naar deze pagina. Ik kon niet ontdekken waar ik naar toe kon linken zodat je de video gegarandeerd zou zien want ook bij ITBuzz worden andere video’s op die plek getoond. Daarom heb ik hem even gecaptured.

Let op, één mail van iemand met een microsoft.com of microsoft.nl mailadres en hij is er weer vanaf, maar ik hoop eigenlijk dat ze het door de vingers zien.
Dit is immers Adverteren 2.0, een commercial maken die grappig genoeg is dat mensen hem willen laten zien zelfs al betaal je ze er niet voor.

 Reacties uitgeschakeld voor Grappige Microsoft Commercial  Tags:

Geen nieuws tot 5 mei?

 Gepubliceerd door om 09:08  Media
apr 302008
 
“De redactie van Automatisering Gids heeft op Koninginnedag, Hemelvaartsdag en vrijdag 2 mei vrijaf. De nieuwsvoorziening wordt op maandag 5 mei weer hervat.

Redactie Automatisering Gids”

(bron)

Een goed voorbeeld van hoe je aan je lezers duidelijk maakt dat je razendsnel achteruit loopt rent. Ik krijg vrijdag (neem ik aan) het exemplaar op papier in de bus. Daar betaal ik 85 euro per jaar voor. En ja, die betaal ik zelf. Als je een wekelijkse uitgave maakt kun je niet 5 dagen vrij nemen als redactie. Tijd om deze uitgave ernstig te heroverwegen.

[update] Heroverweging afgerond, opzeggen kon via de mail. Ik heb overigens voor een jaar betaald, dus ze komen nog wel even binnen.
[update #2] Ter verdediging: ook de Computable van 2 mei viel vandaag eerder dan gebruikelijk op de deurmat. Maar ja, die krijg ik gratis omdat ik bij de doelgroep hoor.

Koninginnedag en nacht 2008

 Gepubliceerd door om 22:36  Internet
apr 292008
 
Koninginnenacht - Klik voor grotere versie

Vorig jaar nam ik met Koninginnedag een kijkje op op de vrijmarkt in OurVirtualHolland in Second Life. Maar de ING is er niet meer actief en het stuk land dat ze er hadden is redelijk leeg. En dat terwijl het morgen wel eens weer zou kunnen worden om wat meer binnen te zijn dan vorig jaar.
Och ja, nou is Second Life inmiddels iets waar iedereen zich wel iets bij kan voorstellen. Dat is nog wat minder het geval bij zoiets als via Twitter een bericht krijgen dat er een feestje aan de gang is waarbij twee webcams via ustream (cam1 en cam2) audio en video van dat feestje de wereld in slingeren. Er hangt wat volk in de chatbox rond en natuurlijk zijn ook de feestgangers op de hoogte van de chats via ustream en via Twitter. En dus gaan er ook vanaf het feest tweets en foto’s de andere kant(en) op.
Logisch toch? Ja, vond ik ook.

En het werkt nog ook. Dat kon ik helaas niet zeggen van de live stream via internet van de NOS van het Champions League-duel Manchester United – FC Barcelona. Doordat de NOS de stream alleen in Nederland mocht aanbieden moesten ze een extra component in Mediaplayer installeren en dat wilde bij mij niet lukken. Heeft ustream.tv gelukkig geen last van al klinkt de muziek af en toe een beetje vals bij gebrek aan bandbreedte. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Koninginnedag en nacht 2008  Tags:

Digital Juice TV

 Gepubliceerd door om 22:28  Media
apr 282008
 
Digital Juice TV - Klik voor grotere versie

Het is jammer dat ze hun iTunes vermelding alleen aangemaakt hebben en niet werkend gemaakt hebben. Want DJTV verdient het echt om gedownload en bekeken te worden.
Een groot deel van de afleveringen zijn promoties voor de producten die het bedrijf verkoopt: geluidsfragment, animaties etc. Maar er zitten ook instructiefilms bij die in gaan op het gebruik van belichting, microfoons, de verschillende snelheden waarop een film opgenomen kan worden etc.

Het is ook niet alsof ze niet willen dat je ze download, want naast de online Flash-variant zijn de video’s ook in downloadbaar MP4-formaat beschikbaar.

In het bijbehorend weblog vind je overigens een post getiteld “hoe maak je een promo filmpje?” met aanvullende uitleg over het maken van zo’n filmpje.
Nou ja, het was toch regenachtig vandaag, dus maar meteen online bekeken.

 Reacties uitgeschakeld voor Digital Juice TV  Tags:
apr 272008
 
AVW - Klik voor grotere versie

De AVW, de Association of Virtual Worlds, heeft een inventarisatie gemaakt van de alle virtuele werelden die op dit moment live zijn of nog ontwikkeld worden. Ze staan in een document van 41 pagina’s op alfabetische volgorde (downloaden als ZIP), beginnend bij 3B t/m Zynia.
Het schijnen er in totaal 250 te zijn maar ik moet bekennen dat ik dat niet nageteld heb.

Ik heb wel zo mijn twijfels over het nut van de lijst. Want de informatie per wereld is wel heel summier. En als de site waar naar gelinkt wordt ook al niet duidelijk is, weet je nog niets. Neem nou die Zynia omgeving. Daar is niets over te vinden op de site waar naar gelinkt wordt. Bestaat die omgeving wel?

Nou ja, het is in ieder geval handig als je op zoek bent naar een (tamelijk) compleet overzicht. En via de website kunnen ze er voor zorgen dat de informatie actueel blijft. Overigens, zoeken op Zynia levert daar in ieder geval geen hits op.

(getipt door secondlife.blogo.nl)

 Reacties uitgeschakeld voor Alle virtuele werelden op een rijtje  Tags:

Twitter als voetbalverslaggever

 Gepubliceerd door om 21:21  Internet
apr 272008
 
Twitter - Klik voor grotere versie

Wat doe je als je ergens bent waar je geen TV in de buurt hebt, geen radio en geen laptop om het internet op te kunnen en je tóch wil weten hoe het staat bij Feyenoord tegen Roda JC in de finale van de KNVB beker? Just ja, je stuurt een SMS naar Twitter met de tekst ‘track RODA’ en van tijd tot tijd komen er SMS-berichten binnen van tweets die betrekking hebben op de wedstrijd.

Er was niemand die echt een detail twitter verslag bijhield van de wedstrijd. De score/stand kwam echter al snel langs en ik begrijp dat Feyenoord erg veel geluk had met de scheidsrechter en dat Roda vooral veel balbezit had. Voor het overige begrijp ik achteraf dat ik aan de wedstrijd zelf toch niets gemist heb, dus deze vorm van verslaggeving was meer dan genoeg.

YouTube videos in Google Docs

 Gepubliceerd door om 07:39  Leertechnologie
apr 262008
 
Google Docs YouTube - Klik voor grotere versie

Google blijft aan de weg timmeren als het gaat om het uitbreiden van de functionaliteit van haar Google Docs suite.
En of je het nou als concurrent zie voor Microsoft Office of niet, het wordt meer en meer een omgeving waar je heel goed online onderwijsmateriaal kunt ontwikkelen. Immers, een document, spreadsheet of presentatie die je er maakt staat al online in een formaat geschikt voor online gebruikt.
Ook als je dat in een elektronische leeromgeving wilt aanbieden. Dat doe je dan ofwel door er naar te linken, of zoals bij presentations door de presentatie te embedden in een webpagina.

Sinds deze week heeft Google weer een paar features toegevoegd die zeker ook voor het onderwijs interessant zijn. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor YouTube videos in Google Docs  Tags:
apr 252008
 
IMS - Klik voor grotere versie

Ik weet niet hoe lang hij blijft, hij heeft de afgelopen jaren in sneltreinvaart een aantal functies versleten, maar slecht zal het zeker niet zijn voor IMS dat Charles Severance een functie als Developer Network Coordinator bij IMS aangenomen heeft.
Wie Chuck Severance ontmoet heeft, heeft horen spreken of hem in projecten bezig gezien heeft weet dat hij het type is dat een tijdje luistert naar een verhaal over een specificatie of interface en dan het liefst meteen code klopt om uit te proberen of het werkt en/of om het daarmee te demonstreren aan anderen.
En dat is precies wat je bij leertechnologie specificaties nodig hebt: werkende voorbeelden. Het maakt het namelijk voor de auteurs van de specificaties mogelijk te controleren of wat ze bedenken implementeerbaar is, zinvol is, nut heeft. En voor leveranciers en gebruikers geeft het de mogelijkheid om input te leveren op basis van functionaliteit, datgene wat ze zien dat het systeem dan opeens wel kan doen. Dat kunnen ze namelijk niet op basis van een set documenten.

Ik vind het ook een goede ontwikkeling omdat ik het gevoel kreeg dat IMS steeds verder op aan het schuiven was naar het ‘praten over’ de impact die leertechnologie afspraken kunnen of zouden moeten hebben in plaats van het daadwerkelijk ‘veroorzaken’ van die impact.

 Reacties uitgeschakeld voor Dr. Chuck wordt Developer Network Coordinator bij IMS  Tags: