Dr. Chuck wordt Developer Network Coordinator bij IMS

IMS - Klik voor grotere versie

Ik weet niet hoe lang hij blijft, hij heeft de afgelopen jaren in sneltreinvaart een aantal functies versleten, maar slecht zal het zeker niet zijn voor IMS dat Charles Severance een functie als Developer Network Coordinator bij IMS aangenomen heeft.
Wie Chuck Severance ontmoet heeft, heeft horen spreken of hem in projecten bezig gezien heeft weet dat hij het type is dat een tijdje luistert naar een verhaal over een specificatie of interface en dan het liefst meteen code klopt om uit te proberen of het werkt en/of om het daarmee te demonstreren aan anderen.
En dat is precies wat je bij leertechnologie specificaties nodig hebt: werkende voorbeelden. Het maakt het namelijk voor de auteurs van de specificaties mogelijk te controleren of wat ze bedenken implementeerbaar is, zinvol is, nut heeft. En voor leveranciers en gebruikers geeft het de mogelijkheid om input te leveren op basis van functionaliteit, datgene wat ze zien dat het systeem dan opeens wel kan doen. Dat kunnen ze namelijk niet op basis van een set documenten.

Ik vind het ook een goede ontwikkeling omdat ik het gevoel kreeg dat IMS steeds verder op aan het schuiven was naar het ‘praten over’ de impact die leertechnologie afspraken kunnen of zouden moeten hebben in plaats van het daadwerkelijk ‘veroorzaken’ van die impact.