Moqub op zoek naar de Iliad

iLead UvA - Klik voor grotere versie
“De Openbare Bibliotheek Almere leent al een jaar de Iliad uit en is erg tevreden. De universiteitsbibliotheek van de UvA heeft onderzoek gedaan naar de Iliad en was niet heel erg positief, zij besloten om de Iliad niet aan te bieden aan de gebruikers van de bibliotheek.”

(bron)

Liesbeth (Moqub) ging afgelopen week op bezoek bij de Openbare Bibliotheek Almere en de universiteitsbibliotheek van de UvA om te horen hoe hun ervaringen waren/zijn met de iLiad. Almere gebruikt hem wel, maar de UvA doet dat, na een interne test, niet. Het omvangrijke rapport van de UvA naar aanleiding van die test, is van vorig jaar augustus, maar lijkt me nog erg actueel.

Waar ik natuurlijk nu wel heel nieuwsgierig naar ben geworden is waarom ze bij de bibliotheek Almere wél besloten hebben het apparaat in uitleen te geven. Want daar geeft Liesbeth geen details over.
En het rapport heeft ook de TU Delft waar Liesbeth werkt niet doen besluiten er dan maar geen aan te schaffen. Zij gaan nu tot de zomer zelf een test doen. Terwijl het rapport van de UvA duidelijk is over de tekortkomingen die de techniek op dit moment toch nog heeft. Het is waarschijnlijk ook maar goed dat innovatie niet altijd op basis van rationele argumenten plaats vindt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
moqub
moqub
13 jaren geleden

Hoi Pierre,

in Almere heeft een van de projectleiders er twee gekocht en deze in de uitlening gedaan (gewoon in het kader van doen en we zien wel). Deze werden permanent uitgeleend, gebruikers waren enthousiast, en dus hebben zij er nog 3 bijgekocht en ook nog een van een ander merk. Waar ik in onze test erg benieuwd naar ben is of een ereader geschikt is voor wetenschappelijke literatuur of dat je hem beter kan gebruiken voor het lezen van een roman.

Moqub