apr 252008
 
IMS - Klik voor grotere versie

Ik weet niet hoe lang hij blijft, hij heeft de afgelopen jaren in sneltreinvaart een aantal functies versleten, maar slecht zal het zeker niet zijn voor IMS dat Charles Severance een functie als Developer Network Coordinator bij IMS aangenomen heeft.
Wie Chuck Severance ontmoet heeft, heeft horen spreken of hem in projecten bezig gezien heeft weet dat hij het type is dat een tijdje luistert naar een verhaal over een specificatie of interface en dan het liefst meteen code klopt om uit te proberen of het werkt en/of om het daarmee te demonstreren aan anderen.
En dat is precies wat je bij leertechnologie specificaties nodig hebt: werkende voorbeelden. Het maakt het namelijk voor de auteurs van de specificaties mogelijk te controleren of wat ze bedenken implementeerbaar is, zinvol is, nut heeft. En voor leveranciers en gebruikers geeft het de mogelijkheid om input te leveren op basis van functionaliteit, datgene wat ze zien dat het systeem dan opeens wel kan doen. Dat kunnen ze namelijk niet op basis van een set documenten.

Ik vind het ook een goede ontwikkeling omdat ik het gevoel kreeg dat IMS steeds verder op aan het schuiven was naar het ‘praten over’ de impact die leertechnologie afspraken kunnen of zouden moeten hebben in plaats van het daadwerkelijk ‘veroorzaken’ van die impact.

 Reacties uitgeschakeld voor Dr. Chuck wordt Developer Network Coordinator bij IMS  Tags:

Moqub op zoek naar de Iliad

 Gepubliceerd door om 08:00  Media
apr 252008
 
iLead UvA - Klik voor grotere versie
“De Openbare Bibliotheek Almere leent al een jaar de Iliad uit en is erg tevreden. De universiteitsbibliotheek van de UvA heeft onderzoek gedaan naar de Iliad en was niet heel erg positief, zij besloten om de Iliad niet aan te bieden aan de gebruikers van de bibliotheek.”

(bron)

Liesbeth (Moqub) ging afgelopen week op bezoek bij de Openbare Bibliotheek Almere en de universiteitsbibliotheek van de UvA om te horen hoe hun ervaringen waren/zijn met de iLiad. Almere gebruikt hem wel, maar de UvA doet dat, na een interne test, niet. Het omvangrijke rapport van de UvA naar aanleiding van die test, is van vorig jaar augustus, maar lijkt me nog erg actueel.

Waar ik natuurlijk nu wel heel nieuwsgierig naar ben geworden is waarom ze bij de bibliotheek Almere wél besloten hebben het apparaat in uitleen te geven. Want daar geeft Liesbeth geen details over.
En het rapport heeft ook de TU Delft waar Liesbeth werkt niet doen besluiten er dan maar geen aan te schaffen. Zij gaan nu tot de zomer zelf een test doen. Terwijl het rapport van de UvA duidelijk is over de tekortkomingen die de techniek op dit moment toch nog heeft. Het is waarschijnlijk ook maar goed dat innovatie niet altijd op basis van rationele argumenten plaats vindt.