Matthew Ebel on Tour

Via een wat obscure Tweet van Second Lie (een apart verhaal) kwam ik gisterenavond bij een live concert van Matthew Ebel op Ustream.tv.

Het is niet de eerste keer dat ik hier over Matthew Ebel schrijf. Vorig jaar schreef ik bijvoorbeeld over zijn nieuwe CD en ook in de EduKast heb je zijn muziek meerdere keren kunnen horen.

Ik besteed graag aandacht aan zijn activiteiten om Matthew Ebel zo’n onafhankelijke artiest is die niet alleen muziek maakt waar ik graag naar luister, maar ook precies dat doet waarvan ik denk dat artiesten dat veel meer zouden moeten doen. Matthew doet er alles aan om zijn muziek onder de aandacht te brengen. Hij trad al eens op in Second Life (clip en authorized bootleg CD) en stuurde eerder dit jaar podcasters een mail dat je hem in je woonkamer kon laten optreden. Als onderdeel van die tour doet hij ook een aantal optredens via ustream.tv

Gewoon in de kelder van zijn huis, twee camera’s waarvan eentje op zijn handen gericht zodat je kunt zien dat hij ook echt staat te spelen. Via ustream.tv kun je via de chat reageren en verzoekjes indienen. Dat chatvenster zie je niet in de video hierboven, maar dat is waar hij steeds naar kijkt en op reageert.
Lekker rommelig, zomaar op een woensdagavond een live optreden van een artiest die zelf aan de andere kant van de aarde woont. Fantastisch.

De opname hierboven kun je zo vaak terugkijken als je wilt (en natuurlijk kun je zijn CD’s kopen) En je hebt nog één kans om het live bij te wonen. Volgende week woensdag 30 april van 20:00 – 21:00 uur Nederlandse tijd treedt hij nog een keer op.

Kijk, dit is nou iemand waarvan ik het niet in mijn hoofd zou halen om niet alsnog te betalen voor zijn muziek. En dat effect zou elke artiest moeten bereiken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marcel de Ruiter
16 jaren geleden

Prachtige muziek he Pierre? Ik ben "hooked" since ik Matthew hoorde bij CC Chapman op Accident Hash!

Helemaal eens met je laatste zin! Ik heb al drie CD’s thuis liggen…