Koninginnedag en nacht 2008

Koninginnenacht - Klik voor grotere versie

Vorig jaar nam ik met Koninginnedag een kijkje op op de vrijmarkt in OurVirtualHolland in Second Life. Maar de ING is er niet meer actief en het stuk land dat ze er hadden is redelijk leeg. En dat terwijl het morgen wel eens weer zou kunnen worden om wat meer binnen te zijn dan vorig jaar.
Och ja, nou is Second Life inmiddels iets waar iedereen zich wel iets bij kan voorstellen. Dat is nog wat minder het geval bij zoiets als via Twitter een bericht krijgen dat er een feestje aan de gang is waarbij twee webcams via ustream (cam1 en cam2) audio en video van dat feestje de wereld in slingeren. Er hangt wat volk in de chatbox rond en natuurlijk zijn ook de feestgangers op de hoogte van de chats via ustream en via Twitter. En dus gaan er ook vanaf het feest tweets en foto’s de andere kant(en) op.
Logisch toch? Ja, vond ik ook.

En het werkt nog ook. Dat kon ik helaas niet zeggen van de live stream via internet van de NOS van het Champions League-duel Manchester United – FC Barcelona. Doordat de NOS de stream alleen in Nederland mocht aanbieden moesten ze een extra component in Mediaplayer installeren en dat wilde bij mij niet lukken. Heeft ustream.tv gelukkig geen last van al klinkt de muziek af en toe een beetje vals bij gebrek aan bandbreedte. ;-)