feb 282011
 

Citrix op iPadDit is een bericht dat helaas alleen direct toepasbaar is voor medewerkers en studenten van Fontys. Maar ik wilde het toch even hier delen als voorbeeld van gebruik van de iPad. We hebben binnen Fontys namelijk de beschikking over een zogeheten “applicatie portal”. We kunnen via http://applicaties.fontys.nl/ inloggen en krijgen dan een overzicht van applicaties die via Citrix beschikbaar gesteld worden. Dat is bijvoorbeeld handig als een online catalogus of databank (zoals de LexisNexis Newsportal) alleen vanuit bepaalde IP-adressen bereikt mag worden (zo kun je er ook van thuis aan) of om applicaties uit te serveren zonder dat die geïnstalleerd hoeven te worden op de lokale werkplek (zoals bij ons tijdschrijfsysteem). Ook worden er bijvoorbeeld de Office 2007 applicaties op deze wijze beschikbaar gesteld.
Fontys Citrix Portal
Hierboven zie je een schermafdruk van hoe die omgeving er voor mij uitziet.
Aardig is dat die Citrix optie ook beschikbaar is op de iPad.
Lees verder….

feb 282011
 

Oei, dat is een veel te lange titel voor een bericht natuurlijk. Het is eigenlijk al de hele samenvatting van het bericht: Pushbrowser kan niet alleen webpagina’s van Chrome naar je iPhone of iPad sturen, het kan ook de andere kant op, van je mobiele apparaat naar Chrome op je laptop.

Het werkt simpel en snel. Je installeert de gratis plugin in Google Chrome (helaas, geen Firefox of Internet Explorer plugins) en je installeert de niet gratis applicatie (€1,59) op je iPhone of iPad. Je maakt een account aan (let op! dit is geen Google dienst, gebruik dus een ander wachtwoord!!), herstart de browser en je bent klaar.
In Google Chrome heb je nu een knopje erbij met een verwijzing naar al je iOS apparaten waar je de applicatie op geïnstalleerd hebt staan en in Pushbrowser op je iOS apparaat zie je die verwijzingen ook.
Je kunt een javascriptlet installeren zodat je links vanuit Mobile Safari kunt doorsturen naar Pushbrowser en van daaruit weer door naar Google Chrome.

Handig, bijvoorbeeld als je op je laptop een pagina bekijkt met informatie (een link naar een Cydia repository bijvoorbeeld) die je op je iPad nodig hebt. Even doorsturen naar je iPad en je kunt de link knippen en plakken in plaats van handmatig intypen.
Of, je bekijkt een pagina die Flash nodig heeft op je iPad en stuurt die dan eenvoudig even door naar Chrome op je laptop waar je hem dan wel kunt bekijken.

Wel jammer dat je apart voor de iPhone en de iPad versie moet betalen, ben je effectief dus €3,18 kwijt voor dit “handig om in de buurt te hebben” tooltje.
Ander aandachtspuntje: je stuurt al je links via de Pushbrowser server. Ik kan nergens vinden wat bijvoorbeeld de privacy-afspraken zijn die de dienst hanteert.

 Reacties uitgeschakeld voor Pushbrowser – stuur webpagina’s van Chrome naar je iOS device en omgekeerd  Tags: , , ,
feb 282011
 

Het bericht op ijailbreak.com heeft als titel “Cydia App: iOS Notifications done right”, maar dat is net wat teveel eer voor Mobile Notifier. De applicatie werkt namelijk (nu nog) alleen goed op de iPhone. Je kunt in het filmpje hierboven ene korte demo zien. De notificaties komen niet meer als een “modale popup” (een popup die je persé eerst moet weg klikken voordat je iets anders kunt doen) op het scherm van de iPhone, maar als balkje boven in beeld. En als je er dan voor kiest om ze niet meteen te lezen, dan staan ze netjes bij elkaar in een overzicht dat verschijnt als je twee keer op de home knop klikt.
Mobile Notifier [jailbreak]
Op de iPad komen de berichten nog niet helemaal goed op het scherm (zie ook de screenshot hierboven). Maar ja, dan nu gewoon alleen maar even op de iPhone uitproberen. Kan gemakkelijk aangezien het een volledig gratis applicatie is.

Om hem via Cydia te kunnen installeren moet je deze Cydia repository van Peter Hajas toevoegen:
http://phajas.xen.prgmr.com/repo

 Reacties uitgeschakeld voor Mobile Notifier – Betere notificaties op de iPhone [jailbreak]  Tags: , ,
feb 272011
 

Ik kende het Google Dashboard al, maar ik maak er niet echt vaak gebruik van. Het was me dan ook niet opgevallen dat Google blijkbaar flink bezig is gebleven met het bij elkaar brengen van al je Google gegevens op die ene pagina.
Ik zie er nu mijn Google account data, mijn Adsens data, Agenda, Analytics, Blogger account data (ja, heb ik ook nog steeds), Google Buzz, Google Sync, Contactpersonen, Discussiegroepen, Documenten, FeedBurner, Friend Connect, Gmail, Google Video, iGoogle, Latitude, Maps, Moderator (doe ik nog niets mee), Orkut (“Er is hier niets te vinden.” staat er letterlijk), Picasa Webalbums, Profiel, Google Reader, Sites, Sociale vriendenkring en inhoud, Google Talk, Webmasterhulpprogramma’s van Google, YouTube, en dan nog “14 aanvullende producten zijn nog niet beschikbaar in dit dashboard”.

Ongelofelijk hoeveel diensten ik (wij?) inmiddels al bij Google afnemen. En je ziet ze in het Dashboard allemaal bij elkaar. Handig.

Spinningmarathon Fitland Deurne

 Gepubliceerd door om 06:15  Fiets, Persoonlijk
feb 272011
 

spinning marathon Vandaag ga ik niet buiten fietsen, maar lang binnen fietsen. Ik doe namelijk meer aan de Spinningmarathon bij Fitland Deurne. Het idee is simpel: van 12:00 tot 17:00 uur spinnen we in twee groepen steeds 30 minuten gevolgd door 30 minuten rust. Ik ben dus in totaal 2,5 uur aan het spinnen. Elk uur is er een verse trainer met andere muziek.

12:00 tot 13:00 Nederlandstalige Spinningles. (Arie v/d Boogaart)
13:00 tot 14:00 Movie spinning. (Hans Knapen)
14:00 tot 15:00 Trance Spinningles. (Haro Munsters)
15:00 tot 16:00 Alpe d’huez Movie klimles. (Gerry v/d Sande)
16:00 tot 17:00 Pop/Rock/Blues Spinningles. (Willy Hendriks)

De organisatie is in handen van Peel-loton Deurne als onderdeel van hun deelname aan Tour For Life 2011. De opbrengst van de spinningmarathon komt, net als de opbrengst van de Tour For Life, ten gunste van Artsen Zonder Grenzen. Om misverstanden te voorkomen: ikzelf doe niet mee aan de Tour For Life (1.200KM in 8 dagen!), alleen aan de spinningmarathon! Vijf voor mij onbekende instructeurs in een voor mij onbekende sportschool (met onbekende fietsen) is voor nu al even een aardige uitdaging. 🙂

Ik neem mijn iPhone mee (niet om de route te tracken uiteraard) en zal neem ik aan tussen de sessies door voldoende tijd hebben om te Twitteren. Aanmoedigingen zijn dus ook online welkom.

 Reacties uitgeschakeld voor Spinningmarathon Fitland Deurne  Tags: ,
feb 262011
 

De naam voor dit “creepy” tooltje is natuurlijk een directe hit (als je geek bent en het snapt). Creepy is namelijk geschreven in de programmeertaal Python en de standaard extensie voor Python bestanden is “py”. De rest van de naam heeft betrekking op het doel van deze applicatie: het snel samenstellen van een overzicht van de verschillende locaties waarop iemand geweest is.

Dit gebeurt op basis van de locatiegegevens die aan openbare tweets en Flickr-foto’s van die persoon gekoppeld zijn. Het is dus niet zo dat het tooltje informatie vindt die niet openbaar beschikbaar is. Maar het gemak en detail waarmee de informatie op een kaart getoond wordt zou mensen ongemakkelijk kunnen laten voelen.
Moraal van het verhaal is eigenlijk: als je niet wilt dat mensen altijd kunnen achterhalen waar je was toen je een tweet verstuurde: maak geen gebruik van de geotag opties in Twitter en hou je locatie info verborgen in Flickr.

En ook handig: verstuur geen tweets of foto’s als je op plekken bent waar je eigenlijk (op dat moment) niet had moeten zijn.

Downloaden van het tooltje kan via deze website. Geen Mac client helaas, alleen Windows en Linux.

(getipt door ghack.net)

feb 262011
 

Gisteren kon je lezen over Google Cloud Connect. En hoewel ik er nog niet veel mee getest had, had ik al ene paar bedenkingen. Nou, bij Why Microsoft hebben ze (uiteraard) heel wat harder hun best gedaan om te laten zien wat er allemaal mis mee is. Je kunt in bovenstaand filmpje een aantal voorbeelden zien van situaties die me inderdaad niet zo heel erg handig lijken.

feb 252011
 

Het is een vraag/behoefte die in verschillende vormen regelmatig voorbij komt, daarom de hoogste tijd om de antwoorden even op een rij te zetten (voor zover ik die heb). Met de komst van digitale schoolborden in het hoger onderwijs zien ook meer docenten het nut in van het tijdens de les digitaal uitschrijven van hun uitleg. Dus niet meer op een krijtbord of whiteboard de opgaven, modellen of structuren uitleggen, maar op een touchscreen waarbij de studenten meekijken via het door de beamer geprojecteerd beeld.

Die touchscreens hebben als voordeel ten opzichte van een digitaal schoolbord dat je als docent met je gezicht naar de studenten kunt blijven staan. Je kunt de uitleg na afloop eenvoudig opslaan en digitaal beschikbaar stellen en alles wat je op het beeldscherm doet, inclusief jouw audio en eventueel video, kan eenvoudig in een screencast (schermfilmpje) of weblecture worden opgeslagen.
Zulke touchscreens zijn echter niet altijd even goedkoop, hier betaal je bijvoorbeeld voor een 15 inch uitvoering van een SMART Podium het mooie bedrag van €1.999,- excl. BTW.
Kan dat niet goedkoper? Bijvoorbeeld door het gebruik van een iPad? Is de vraag die ik dan krijg.
Lees verder….

feb 252011
 

Gisteren werd Google Cloud Connect for Microsoft Office gelanceerd. Het is een plugin voor Microsoft Office 2003, 2007 of 2010 waarmee je je documenten vanuit Officeprogramma’s kunt synchroniseren met ‘de Google Cloud’.

Google cloud connect is na downloaden en installeren prominent aanwezig in je Office omgeving. In Office 2007 zit hij niet netjes in de “ribbon” zoals andere uitbreidingen wel netjes doen, maar direct in beeld boven je document. Je kunt kiezen voor handmatig synchroniseren (heb ik hierboven gedaan) of automatisch. Meer dan inloggen met je Google account hoef je niet te doen.
Je ziet de documenten in je verzameling documenten in Google Documenten. Maar je moet wel opletten: Je kunt de documenten die je zo synchroniseert niet in Google Documenten bewerken. Zodra je dat probeert zal Google een kopie maken van het document. Jouw wijzigingen worden dan na afloop niet met de versie die je in Microsoft Office aan het bewerken was.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Samenwerken met Google Cloud Connect voor Microsoft Office [Windows only]  Tags: , , ,
feb 242011
 

Apple heeft vandaag, gelijk met het beschikbaar maken van de nieuwe Macbook Pro modellen, ook Facetime uit de bèta gehaald en beschikbaar gemaakt via de App-store. Je hebt er geen Macbook Pro voor nodig, ook met een ‘gewone’ Macbook kun je Factime installeren. De applicatie is niet gratis maar kost 79 eurocent om aan te schaffen.

Je kunt gebeld worden op basis van je Apple ID. In de screenshot hiernaast zie je dat de beeldkwaliteit over WiFi heel aardig is. Ik gebruik bij deze test een iPhone 4. Aardig is dat als je de iPhone rechtop houdt, ook het FaceTime venster naar de juiste verhoudingen mee gewijzigd wordt. De balken en knoppen die je nu in de screenshot ziet verdwijnen automatisch naar een seconde of twee zodat je alleen de video over houdt.

Bezitters van een iPhone 3GS beschikken standaard niet over FaceTime, maar met behulp van FaceIt (beschikbaar via Cydia) kunnen ook zij gebruik maken van FaceTime (zie hier voor de installatieprocedure). En ook FaceIt werkt probleemloos samen met de Mac client. Belangrijkste ‘probleem’ daarbij is natuurlijk dat de iPhone 3GS maar één camera bevat, dus ziet de andere partij alleen datgene waar je je iPhone op richt.

Apart verschijnsel bij de 3GS is ook dat bij het landscape houden van de camera het beeld op de Macbook op de kop getoond wordt. Maar ja, dat kun je Apple niet kwalijk nemen, FaceTime op de 3GS wordt niet officieel ondersteund.

Het wachten is nu op een FaceTime client voor Windows, maar of dat er ooit van komt…