feb 272011
 

Ik kende het Google Dashboard al, maar ik maak er niet echt vaak gebruik van. Het was me dan ook niet opgevallen dat Google blijkbaar flink bezig is gebleven met het bij elkaar brengen van al je Google gegevens op die ene pagina.
Ik zie er nu mijn Google account data, mijn Adsens data, Agenda, Analytics, Blogger account data (ja, heb ik ook nog steeds), Google Buzz, Google Sync, Contactpersonen, Discussiegroepen, Documenten, FeedBurner, Friend Connect, Gmail, Google Video, iGoogle, Latitude, Maps, Moderator (doe ik nog niets mee), Orkut (“Er is hier niets te vinden.” staat er letterlijk), Picasa Webalbums, Profiel, Google Reader, Sites, Sociale vriendenkring en inhoud, Google Talk, Webmasterhulpprogramma’s van Google, YouTube, en dan nog “14 aanvullende producten zijn nog niet beschikbaar in dit dashboard”.

Ongelofelijk hoeveel diensten ik (wij?) inmiddels al bij Google afnemen. En je ziet ze in het Dashboard allemaal bij elkaar. Handig.

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “Al je Google data bij elkaar op het Dashboard”

Reacties (3)
 1. Grappig, ik was er pas geleden ook weer voor het eerst sinds lange tijd en zei toen op Twitter:
  “Niet te geloven wat Google allemaal van me bijhoudt als ik kijk op: https://www.google.com/dashboard/?pli=1 Privacy is een illusie!”

  Natuurlijk is het handig, maar aan de andere kant eigenlijk toch ook wel een klein beetje beangstigend…
  Of heb jij daar geen last van?

 2. Ja en nee. Ik vind het handig dat het hier allemaal bij elkaar staat. Ik heb dat “waar is mijn privacy” gevoel niet zo omdat een groot deel van die info alleen door mij op te vragen is. Maar, ik ben me ook wel bewust van de omvang van Google en het risico van het aan elkaar knopen van al die diensten. Bij de Google Cloud Connect plugin had ik wel zoiets van “nou, hier ga ik niet zomaar al mijn vertrouwelijke documenten in gooien”. Een gezonde argwaan ten opzichte van Google, maar ook andere gratis clouddiensten (Dropbox heeft overigens duidelijke grenzen beschreven rond wat zij met jouw bestanden mogen doen) is best op zijn plaats lijkt me.

  Per saldo overheerst dus nog het “handig” gevoel.

 3. Nog eentje van handig is:
  http://www.google.nl/ig

  Waar je je eigen portal kan maken

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.