Pushbrowser – stuur webpagina’s van Chrome naar je iOS device en omgekeerd

Oei, dat is een veel te lange titel voor een bericht natuurlijk. Het is eigenlijk al de hele samenvatting van het bericht: Pushbrowser kan niet alleen webpagina’s van Chrome naar je iPhone of iPad sturen, het kan ook de andere kant op, van je mobiele apparaat naar Chrome op je laptop.

Het werkt simpel en snel. Je installeert de gratis plugin in Google Chrome (helaas, geen Firefox of Internet Explorer plugins) en je installeert de niet gratis applicatie (€1,59) op je iPhone of iPad. Je maakt een account aan (let op! dit is geen Google dienst, gebruik dus een ander wachtwoord!!), herstart de browser en je bent klaar.
In Google Chrome heb je nu een knopje erbij met een verwijzing naar al je iOS apparaten waar je de applicatie op geïnstalleerd hebt staan en in Pushbrowser op je iOS apparaat zie je die verwijzingen ook.
Je kunt een javascriptlet installeren zodat je links vanuit Mobile Safari kunt doorsturen naar Pushbrowser en van daaruit weer door naar Google Chrome.

Handig, bijvoorbeeld als je op je laptop een pagina bekijkt met informatie (een link naar een Cydia repository bijvoorbeeld) die je op je iPad nodig hebt. Even doorsturen naar je iPad en je kunt de link knippen en plakken in plaats van handmatig intypen.
Of, je bekijkt een pagina die Flash nodig heeft op je iPad en stuurt die dan eenvoudig even door naar Chrome op je laptop waar je hem dan wel kunt bekijken.

Wel jammer dat je apart voor de iPhone en de iPad versie moet betalen, ben je effectief dus €3,18 kwijt voor dit “handig om in de buurt te hebben” tooltje.
Ander aandachtspuntje: je stuurt al je links via de Pushbrowser server. Ik kan nergens vinden wat bijvoorbeeld de privacy-afspraken zijn die de dienst hanteert.