feb 282011
 

Citrix op iPadDit is een bericht dat helaas alleen direct toepasbaar is voor medewerkers en studenten van Fontys. Maar ik wilde het toch even hier delen als voorbeeld van gebruik van de iPad. We hebben binnen Fontys namelijk de beschikking over een zogeheten “applicatie portal”. We kunnen via http://applicaties.fontys.nl/ inloggen en krijgen dan een overzicht van applicaties die via Citrix beschikbaar gesteld worden. Dat is bijvoorbeeld handig als een online catalogus of databank (zoals de LexisNexis Newsportal) alleen vanuit bepaalde IP-adressen bereikt mag worden (zo kun je er ook van thuis aan) of om applicaties uit te serveren zonder dat die geïnstalleerd hoeven te worden op de lokale werkplek (zoals bij ons tijdschrijfsysteem). Ook worden er bijvoorbeeld de Office 2007 applicaties op deze wijze beschikbaar gesteld.
Fontys Citrix Portal
Hierboven zie je een schermafdruk van hoe die omgeving er voor mij uitziet.
Aardig is dat die Citrix optie ook beschikbaar is op de iPad.
Lees verder….

feb 282011
 

Oei, dat is een veel te lange titel voor een bericht natuurlijk. Het is eigenlijk al de hele samenvatting van het bericht: Pushbrowser kan niet alleen webpagina’s van Chrome naar je iPhone of iPad sturen, het kan ook de andere kant op, van je mobiele apparaat naar Chrome op je laptop.

Het werkt simpel en snel. Je installeert de gratis plugin in Google Chrome (helaas, geen Firefox of Internet Explorer plugins) en je installeert de niet gratis applicatie (€1,59) op je iPhone of iPad. Je maakt een account aan (let op! dit is geen Google dienst, gebruik dus een ander wachtwoord!!), herstart de browser en je bent klaar.
In Google Chrome heb je nu een knopje erbij met een verwijzing naar al je iOS apparaten waar je de applicatie op geïnstalleerd hebt staan en in Pushbrowser op je iOS apparaat zie je die verwijzingen ook.
Je kunt een javascriptlet installeren zodat je links vanuit Mobile Safari kunt doorsturen naar Pushbrowser en van daaruit weer door naar Google Chrome.

Handig, bijvoorbeeld als je op je laptop een pagina bekijkt met informatie (een link naar een Cydia repository bijvoorbeeld) die je op je iPad nodig hebt. Even doorsturen naar je iPad en je kunt de link knippen en plakken in plaats van handmatig intypen.
Of, je bekijkt een pagina die Flash nodig heeft op je iPad en stuurt die dan eenvoudig even door naar Chrome op je laptop waar je hem dan wel kunt bekijken.

Wel jammer dat je apart voor de iPhone en de iPad versie moet betalen, ben je effectief dus €3,18 kwijt voor dit “handig om in de buurt te hebben” tooltje.
Ander aandachtspuntje: je stuurt al je links via de Pushbrowser server. Ik kan nergens vinden wat bijvoorbeeld de privacy-afspraken zijn die de dienst hanteert.

 Reacties uitgeschakeld voor Pushbrowser – stuur webpagina’s van Chrome naar je iOS device en omgekeerd  Tags: , , ,
feb 282011
 

Het bericht op ijailbreak.com heeft als titel “Cydia App: iOS Notifications done right”, maar dat is net wat teveel eer voor Mobile Notifier. De applicatie werkt namelijk (nu nog) alleen goed op de iPhone. Je kunt in het filmpje hierboven ene korte demo zien. De notificaties komen niet meer als een “modale popup” (een popup die je persé eerst moet weg klikken voordat je iets anders kunt doen) op het scherm van de iPhone, maar als balkje boven in beeld. En als je er dan voor kiest om ze niet meteen te lezen, dan staan ze netjes bij elkaar in een overzicht dat verschijnt als je twee keer op de home knop klikt.
Mobile Notifier [jailbreak]
Op de iPad komen de berichten nog niet helemaal goed op het scherm (zie ook de screenshot hierboven). Maar ja, dan nu gewoon alleen maar even op de iPhone uitproberen. Kan gemakkelijk aangezien het een volledig gratis applicatie is.

Om hem via Cydia te kunnen installeren moet je deze Cydia repository van Peter Hajas toevoegen:
http://phajas.xen.prgmr.com/repo

 Reacties uitgeschakeld voor Mobile Notifier – Betere notificaties op de iPhone [jailbreak]  Tags: , ,