Welke blogstijl is dit?

 Gepubliceerd door om 20:40  Bloggen
sep 302008
 

Edwin had hem als eerste en daar kwam Ton hem tegen die hem bij About:blank plaatste. En wat ik dus hier doe is wellicht een repost, maar waarschijnlijk ook weer niet. Maar welke van die andere 24 is het dan?
Weet je, het interesseert me eigenlijk geen biet. Wat voor een nut heeft het om posts die ik hier plaats in een van de 25 beschikbare hokjes te plaatsen? Exact passen zal het sowieso niet.

Hoe doe jij dat? Denk jij zo gestructureerd na over de inhoud, structuur en frequentie van je posts?

[update] Correctie: Daniëlle had hem eerder op haar blog staan dan Edwin (maar daar had ik hem gemist)

dot Net niet

 Gepubliceerd door om 07:12  Netbooks
sep 292008
 
dotnet past niet - Klik voor grotere versie

Tja, daar loop ik dan toch tegen de beperkingen van de omvang van de C-schijf van mijn EEEPC 901 aan. Ik wilde .Net installeren omdat ik een programma gedownload had dat daar gebruik van maakt, maar helaas heeft dat dusdanig veel ruimte op de systeemschijf nodig dat het niet pas.
Er moet 622MB ruimte vrij zijn (zie afbeelding) en die heb ik niet, nooit gehad ook op de C-schijf die immers maar 4GB groot is.

Daar komt bij (tja) dat het installatieprogramma me geen enkele mogelijkheid biedt om voor ruimte uit te wijken naar de D-schijf, dus einde verhaal.

Of is er ergens een light versie van .Net beschikbaar voor download? Het installatieprogramma zelf is niet eens zo groot, maar blijkbaar haalt het daarna nog een heleboel info over.

sep 282008
 
Matching - 5 (foto door: PiAir (Old Skool))

Het is dit jaar voor de vijfde keer zover: op de avond voor de SURF Onderwijsdagen zoeken edubloggers (en iedereen anders die maar mee wil) elkaar op in Utrecht om een hapje te gaan eten. Organisatie is dit jaar in handen van Karin Winters en Jeroen van Beijnen. Inschrijven kan via deze wiki. Tips voor een restaurant zijn welkom.

Leuk is overigens ook de wijze waarop e.e.a. dit jaar tot stand kwam. Karin vroeg zich op haar blog af of er al wat georganiseerd was dit jaar (nee, op dat moment was er wel al over gesproken, maar er was nog geen vrijwilliger voor de organisatie die tot nu toe elk jaar door iemand anders verzorgd is). Ze plaatste die vraag ook op Twitter en toen ging het heel snel. Er gingen wat tweets heen en weer, Jeroen van Beijnen bood eveneens via Twitter aan mee te organiseren en richtte razendsnel een wikipagina in voor de inschrijving. En klaar was de organisatie.

Zou ik nou trouwens de enige zijn die dan ook voor de vijfde keer bij is dit jaar?

[update] Op het stukje stond het getal 4, dat was vorig jaar van toepassing, maar nu uiteraard niet meer.

Eredivisie Live Test

 Gepubliceerd door om 19:19  Media
sep 282008
 

Ik zag de Eredivisie Live Test vandaag voorbij komen. Blijkt dat je hem ook online kunt uitvoeren. Kijk maar:

En uiteraard ging ik na afloop naar http://helpikzieeenrodebalinbeeld.nl/ :-)

Disclaimer: ik heb geen Eredivisie Live, ben ook niet van plan er gebruik van te maken, maar vond het gewoon een leuke commercial.

 Reacties uitgeschakeld voor Eredivisie Live Test  Tags:

HP2730p Tablet PC

 Gepubliceerd door om 07:43  Hardware
sep 272008
 


Ongelofelijk. Ik heb net de aflevering van de GottaBeMobile.com Inshow van 12 september 2008 zitten bekijken. Die gaat over de HP EliteBook 2730p tabletPC, de opvolger van de 2710p waarvan we een exemplaar in het ICT en Onderwijs Lab hebben.

En HP heeft dus, zoals in het filmpje ook gezegd wordt, écht naar de opmerkingen van haar klanten geluisterd, want ik kan nu echt geen minpunt meer verzinnen voor deze tablet. Of het zou Vista moeten zijn natuurlijk.
Wat hebben ze aangepast:

  • De pen kan er bij de 2710p hard uitschieten. Als je er op klikt duwt de veer veel te hard. Is me een keer in de trein gebeurt, kun je hem onder de stoel voor je uithalen. Is nu opgelost. Pen schiet er een stukje uit en blijft dan zitten zodat je hem kunt vastpakken.
  • Jog dial en Escape knop aan de zijkant van het scherm. Nu moet ik de pen gebruiken om te scrollen in documenten. Kan bij de 2730p met de de jog dial. De Escape knop wordt meestal gebruikt (bijvoorbeeld in Acrobat Reader) om van fullscreen modus terug te schakelen. Kan nu ook met het scherm omgeklapt.
  • De 2730p heeft nu niet alleen zo’n onhandig pookje tussen de toetsen, maar een echt touchpad. Heerlijk.

Dan vind ik de optie van gebruik van SSD in plaats van een harde schijf niet eens zo belangrijk. Blijft voorlopig nog wat duur. En ook de features voor mobiel internet zijn dan nog niet eens doorslaggevend. Dit is een ideaal apparaat als je een lichte, veelzijdige computer bij je wilt hebben.

Helaas is bijna 2.000 euro incl. BTW voor privé gebruik niet echt haalbaar. En dat is jammer, want hier kan geen eeePC (ook niet met touchschreen) tegenop.

 Reacties uitgeschakeld voor HP2730p Tablet PC  Tags:

Broodje aap of zotte docenten?

 Gepubliceerd door om 07:04  Onderwijs
sep 272008
 
“Most teachers learn to be pretty enterprising with their resources.
Teachers at LakeView Technology Academy in Pleasant Prairie say they have figured out a way to give every classroom in their school a SMART board for the cost of just one.
SMART boards, for the uninitiated, are interactive white boards that basically allow the user to control a giant computer screen by touch.
The LakeView teachers, however, were able to transform an existing set-up where laptops are projected onto regular whiteboards into modified SMART boards.”

(bron)

Ehm, dit moet toch wel een broodje aap verhaal zijn. Want ik kan me écht niet voorstellen dat er docenten zijn die de, overigens heel coole en originele whiteboard voor weinig geld, whiteboard hack van Johnny Lee grootschalig in de klas inzetten.

Het 8 uur journaal op je iPod

 Gepubliceerd door om 18:37  Media
sep 262008
 
journaal op je ipod - Klik voor grotere versie

Ik ben absoluut een voorstander van downloadbare video. Maar dit is er eentje waar ik echt niet van weet of er belangstelling voor zal blijken te zijn: het journaal van 20:00 uur als MP4-bestanden via RSS beschikbaar voor op je iPod.
Ik moet bekennen dat ik het 8 uur journaal toch al niet vaak meer zie. Ik zit niet vaak precies om 8 uur ’s avonds voor de TV en ook via uitzending gemist zal ik hem dan niet snel meer opvragen. Immers, twee uurtjes later is er al weer een journaal en de dag erna is het al helemaal oud nieuws.

Maar…ik neem aan dat de NOS hier over nagedacht heeft en dat er vraag naar is. Dus aan jou de vraag: ga jij hier gebruik van maken? Zo ja pik dan even deze RSS-feed op voor in iTunes of Miro en/of laat even wat weten in de reacties hieronder!

iPod Touch VOIP

 Gepubliceerd door om 06:37  VOIP
sep 252008
 
ipod touch  - Klik voor grotere versie

Ik schreef gisterenavond niet per ongeluk “pas één iPod“. De tweede generatie touch toestellen ziet er namelijk heel aantrekkelijk uit. Niet alleen voor de spellen, ik wil ook de VOIP toepassing uitproberen. Want de iPod Touch is stilletjes een heel eenvoudige VOIP telefoon geworden.

Natuurlijk, vorig jaar al met de eerste generatie was zoiets mogelijk, maar dan moest je ergens een zelfgemaakte microfoon vandaan halen. Maar de tweede generatie blijkt ondersteuning in huis te hebben voor de nieuwe Apple headsets mét ingebouwde microfoon.
Apple Store (Nederland) – iPod touch. En dat is natuurlijk wel wat anders, want dan ben je voor 29 euro klaar. En het ziet er een stuk beter uit.

Er zijn inmiddels al een aantal VOIP clients voor de iPhone, ik denk dat ik voor Fring zou gaan (filmpje over installatie, filmpje over gebruik). Om die software te installeren moet ik hem uiteraard jailbreaken, maar gezien het gezeur van Apple met applicatie-ontwikkelaars zie ik daar het probleem nog minder van in dan anders.

Toch nog maar effe wachten, ik kom namelijk vast binnenkort nog in de buurt van een goedkopere Apple store dan die in Nederland…

 Reacties uitgeschakeld voor iPod Touch VOIP  Tags: