HP2730p Tablet PC


Ongelofelijk. Ik heb net de aflevering van de GottaBeMobile.com Inshow van 12 september 2008 zitten bekijken. Die gaat over de HP EliteBook 2730p tabletPC, de opvolger van de 2710p waarvan we een exemplaar in het ICT en Onderwijs Lab hebben.

En HP heeft dus, zoals in het filmpje ook gezegd wordt, écht naar de opmerkingen van haar klanten geluisterd, want ik kan nu echt geen minpunt meer verzinnen voor deze tablet. Of het zou Vista moeten zijn natuurlijk.
Wat hebben ze aangepast:

  • De pen kan er bij de 2710p hard uitschieten. Als je er op klikt duwt de veer veel te hard. Is me een keer in de trein gebeurt, kun je hem onder de stoel voor je uithalen. Is nu opgelost. Pen schiet er een stukje uit en blijft dan zitten zodat je hem kunt vastpakken.
  • Jog dial en Escape knop aan de zijkant van het scherm. Nu moet ik de pen gebruiken om te scrollen in documenten. Kan bij de 2730p met de de jog dial. De Escape knop wordt meestal gebruikt (bijvoorbeeld in Acrobat Reader) om van fullscreen modus terug te schakelen. Kan nu ook met het scherm omgeklapt.
  • De 2730p heeft nu niet alleen zo’n onhandig pookje tussen de toetsen, maar een echt touchpad. Heerlijk.

Dan vind ik de optie van gebruik van SSD in plaats van een harde schijf niet eens zo belangrijk. Blijft voorlopig nog wat duur. En ook de features voor mobiel internet zijn dan nog niet eens doorslaggevend. Dit is een ideaal apparaat als je een lichte, veelzijdige computer bij je wilt hebben.

Helaas is bijna 2.000 euro incl. BTW voor privé gebruik niet echt haalbaar. En dat is jammer, want hier kan geen eeePC (ook niet met touchschreen) tegenop.