Oude en nieuwe games om in 2020 te spelen (PC) – #1

Een maand geleden (begin december 2019) plaatste ik een overzicht van “nieuwe” games die ik gekocht had om te spelen op mijn pc. Een aantal daarvan heb ik inmiddels uitgespeeld (en over geschreven), een aantal (nog) niet en de eindejaars uitverkoop in de verschillende winkels heeft voor een aantal nieuwe toevoegingen aan mijn lijst gezorgd. Tijd dus voor een update. In dit bericht eerst de spellen die al op mijn lijstje stonden en die ik uitgespeeld heb of juist niet.

Uitgespeeld in december 2019

🎮Beyond: Two Souls (EPIC – 2013)
ℹ️
 Info

Over Beyond: Two Souls heb je eerder kunnen lezen in deze blogpost: Beleefd: BEYOND: Two Souls
Absolute aanrader. En als je, net als ik door het spelen van de game een fan van Ellen Page geworden bent dan kan ik je de films Juno, Inception, Flatliners en de serie The Umbrella Academy van harte aanraden.

🎮Detroit: Become Human (EPIC – 2019)
ℹ️ Info

Ik had Detroit: Become Human in de voorverkoop gekocht, op 12 december kon ik hem dus meteen installeren en beginnen met spelen. Op 20 december, dus een dikke week later had ik hem “uitgespeeld”, d.w.z. ik had een verhaallijn doorlopen waarbij de hoofdpersonen het overleven.
Zie deze blogpost voor een uitgebreidere omschrijving. Ook een aanrader.

 

🎮 Star Wars: Jedi Fallen Order (Origin –  2019 )
ℹ️ Info

Deze stond nog niet op het lijstje dat ik begin december maakte. Aanschaf ervan was het directe resultaat van het bekijken van de laatste Star Wars film (The Rise of Skywalker) op 20 december. Ik kocht de game op 26 december en doorliep de hoofd verhaallijn voor het eerst “in zijn geheel” op 1 januari. Je kunt er in vier berichten meer over lezen: eerste bericht (26 december 2019), tweede bericht – completionist (27 december 2019), derde bericht (29 december 2019), laatste bericht (1 januari 2020).
Ook een aanrader wat mij betreft.

Shadow of the Tomb Raider (Steam – 2019)
ℹ️ Info

Begin december schreef ik over Shadow of the Tomb Raider: Nog lang niet uitgespeeld, is even blijven liggen toen ik met CoD aan de slag ging. En eigenlijk ook wel een beetje omdat er erg geen gevoel van herhaling begon op te treden als het ging om de uit te voeren missies.

Toen ik op 1 januari 2020 Star Wars uitgespeeld had besloot ik Shadow of the Tomb Raider nog een tweede kans te geven. Nu mét controller in plaats van met toetsenbord en muis. Het was even wennen omdat ik de verschillende knoppen moest “ontdekken” maar het bleek ook hier prima te werken.

Je kunt over dit spel lezen in dit bericht (geschiedenis), dit tweede bericht (“Is Shadow of the Tomb Raider té donker en gewelddadig?” en dit afsluitende bericht.
Al met al toch wel een aanrader al gingen de side-missions snel vervelen en heb ik me ook hier geconcentreerd op de hoofd verhaallijn.

Niet uitgespeeld

Twee spellen van de decemberlijst vielen nogal tegen:

🎮Control (EPIC – 2019)
ℹ️ Info

Ik had dit spel gekocht vanwege de (blijkbaar) coole graphics in combinatie met RTX:

Maar de gameplay blijkt tegen te vallen, de niet hoofdpersonen zijn (ook met RTX aan) tamelijk slecht vormgegeven en het spel “pakte” me dus totaal niet. Wie weet krijgt het nog een tweede kans, maar voor nu even niet.

🎮Hellblade: Senua’s Sacrifice (Steam – 2017)
ℹ️ Info

Ik ook hoge verwachtingen van Hellblade: Senua’s Sacrifice. Ik heb hem eerst in “gewone” modus uitgeprobeerd. Daarbij vond ik vooral de eerste twee puzzels nogal stompzinnig. In de categorie “waarom?”. De VR modus vond ik misselijkmakend en qua implementatie van de cut scenes een beetje vreemd.

Het bleek geen leeftijdsding te zijn, al was ook dit een N=1 test.

Deel 2….
Tot zover dit deel 1, in deel 2 de nieuwe spellen die in december toegevoegd zijn aan mijn lijstje om te spelen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Oude en nieuwe games om in 2020 te spelen (PC) – #1 https://t.co/qwfEFFjpN0