“Nieuwe” games in mijn collectie

Ik heb ze natuurlijk nog lang niet allemaal (uit)gespeeld, maar mijn Steam en EPIC bibliotheek is uitgebreid met een aantal “nieuwe” games. Nieuw tussen haakjes, een aantal is al wat ouder, terwijl Detroit: Become Human voor de PC pas over 2 weken beschikbaar is. Ik denk dat er inmiddels wel al een patroon van voorkeur zichtbaar aan het worden is: single player games (of games met een single player modus) met een stevige verhaallijn, niet te ingewikkelde gameplay, goede graphics.

🎮Beyond: Two Souls (EPIC – 2013)
ℹ️ Info  🎬Video:

De game is al tamelijk oud, release was in 2013. Ik heb hier inmiddels 2 uur aan gespeeld. De controls zijn niet erg intuïtief op PC. De gameplay is redelijk lineair, je kunt keuzes maken, maar vaak ben je aan het klikken of met je muis aan het bewegen zonder heel veel controle over waar het verhaal naar toe gaat. Ik ben benieuwd of ik deze lang genoeg interessant vind om uit te spelen.

[update na nog een uur spelen] Voorlopig speelt hij nog steeds best wel als een film. Ik blijk overigens (niet gehinderd door enige voorkennis) voor het spelen in chronologische volgorde te hebben gekozen in plaats van de oorspronkelijke volgorde van levels/scenes die niet voor iedereen een succes bleek te zijn. Ik begin beter aan te voelen wanneer het handig is tussen Aiden en Jodie. Dat is ook nodig want in haar eentje krijgt Jodie niet zo heel veel gedaan.

[update #3] Okay, ik geef het toe, ik ben verkocht. Ik wil weten hoe dit verhaal af gaat lopen!

🎮Hellblade: Senua’s Sacrifice (Steam – 2017)

ℹ️ Info 🎬Video

Een game waar je volgens mij van moet houden. Ik heb hem ongeveer 1 uur gespeeld tot nu toe. Met headset op zodat je alle stemmen in het hoofd van Senua goed hoort. De puzzels zijn een beetje vreemd, ook hier vooral nieuwsgierig naar waar het verhaal haar brengt.

Stevige waarschuwing trouwens bij het begin van het spel!

🎮Detroit: Become Human (EPIC – voorverkoop – pas 12 december 2019 op pc beschikbaar)
ℹ️ Info 🎬Video

Ook deze is voor de PS4 bezitters geen nieuwe game, maar bij gebrek aan een PS4 én omdat ik wel benieuwd ben of de PC versie iets toevoegt aan de PS4 versie, speel ik hem op mijn Windows-machine. Zodra hij uitkomt natuurlijk.

🎮Control (EPIC – 2019)
ℹ️ Info 🎬Video

Nog niet zelf gespeeld, alleen een stuk gameplay op YouTube van bekeken. Het was een van de games die steeds voorbij kwam als het ging om hoe mooi raytracing op de PC kan zijn. Een extra reden dus om hem aan te schaffen. Ik ben benieuwd, de graphics en dan met name de mocap van de niet-hoofdpersonen kwam wat minder indrukwekkend over in het filmpje dat ik bekeken heb.

Eerder al over geschreven:

🎮Shadow of the Tomb Raider (Steam – 2019)
ℹ️ Info 🎬Video

Nog lang niet uitgespeeld, is even blijven liggen toen ik met CoD aan de slag ging. En eigenlijk ook wel een beetje omdat er erg geen gevoel van herhaling begon op te treden als het ging om de uit te voeren missies.

🎮Call of Duty Modern Warfare (Blizzard Entertainment – 2019)
ℹ️ InfoInfo op ictoblog.nl 🎬Video

Ik kan me met name bij deze laatste voorstellen dat je denkt “huh, sterk verhaal?” maar ja, CoD wist me ook qua verhaallijn te boeien. Natuurlijk, een belangrijk deel van je taak is om anderen dood te schieten (een “schietspel” dus zoals iemand het omschreef), maar toch ging ik van missie naar missie (die voldoende variatie hadden) om te zien hoe het verhaal zou eindigen.

 

 

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

“Nieuwe” games in mijn collectie https://t.co/878vVm41l7