Oude en nieuwe games om in 2020 te spelen (PC) – #2

Gisteren keek ik terug op de games die ik afgelopen maand gespeeld heb (op basis van de lijst van begin december 2019), vandaag een kijkje vooruit op basis van de spellen die ik de afgelopen maand aangeschaft heb. Aan een aantal daarvan ben ik al (heel) kort begonnen, dus daar kan ik al meteen een eerste indruk van geven.

Ook nu zijn het weer (bijna) allemaal games die al langere tijd beschikbaar zijn. In de derde post zal ik vooruit kijken naar nieuwe, mogelijk ook voor mij interessante spellen die voor dit jaar aangekondigd zijn.

🎮 Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration (Steam /  Square Enix- 2018)
ℹ️ Info  🎬Video:

Shadow of the Tomb Raider was de laatste game die ik uitspeelde van de set van afgelopen jaar. Ik had de gameplay van de voorloper gezien en geconcludeerd dat de kwaliteit ook hiervan hoog genoeg was om interessant te zijn. Weliswaar nog zonder RTX, met een Jonah die er heel anders uitziet dan in het nieuwe spel, een net iets minder ver doorontwikkeld menusysteem, maar het voelde meteen heel vertrouwd. En vanaf de start ging het spel ook gewoon van start. Ik ben dus benieuwd hoe dit verhaal verloopt (ook hier heb ik de spoilers zo veel mogelijk vermeden). En voor €6,57 was het natuurlijk een koopje.

🎮 Fallout 4 (Bethesda Game Studios – 2015)
ℹ️ Info  🎬Video:

Ik was best onder de indruk van de trailer van Fallout 4, dus daarom wilde ik hem wel aanschaffen in de aanbieding (€7,89). De eerste indrukken van de gameplay zijn wat teleurstellend, maar wellicht moet ik even door de zure appel heen bijten.

🎮 Deliver Us The Moon (KeokeN Interactive B.V. – 2019)
ℹ️ Info  🎬Video:

Een Nederlandse ontwikkelaar én een spel dat RTX gebruikt, in de aanbieding voor iets meer dan 17 euro. Koopje toch?
Wellicht, maar dan moet ik eerst de lanceercyclus van de raket snel genoeg doorlopen, iets wat met controller nagenoeg onmogelijk lijkt, waarvoor ik vooraf niet echt getraind was en wie verzint dat ik als astronaut, in mijn ruimtepak eerst zelf even de raket klaar moet maken voor vertrek met een stem via de radio die me er op afstand even doorheen praat?
Nou ja, hij krijgt nog wel een tweede kans, maar overtuigde nog niet echt.
(ik ben inmiddels succesvol gelanceerd)

🎮 Life is Strange Complete Season (Episodes 1-5) (Dontnod Entertainment – 2015)
ℹ️ Info  🎬Video:

Waar ik bij Tomb Raider en Star Wars met de meest recente versie van de game begonnen ben, heb ik bij Life is Strange gekozen voor seizoen 1 in plaats van ‘Before the Storm‘ uit 2017 of Seizoen 2 uit 2018. Het concept: als hoofdpersoon kun je de tijd terugdraaien en zo verschillende keuzes maken.
Het is een apart concept, ik heb er pas een stukje van uitgeprobeerd, het kan er voor zorgen dat alles tamelijk traag vooruit komt. Is dus nog even afwachten hoe dat gaat bevallen.

🎮 The Witcher 3 (CD Projekt RED – 2015)
ℹ️ Info  🎬Video:

Over The Witcher 3 heb je hier kunnen lezen, dus zal ik het hier kort houden.  Geen idee of ik hem helemaal uit ga spelen, voor nu in ieder geval interessant in combinatie met de Netflix serie.

🎮 Star Wars Battlefront 2 (EA – 2017)
ℹ️ Info  🎬Video:

Ik hoorde dat hij niet zo goed was als Star Wars: Jedi Fallen Order maar voor €14,99 durfde ik het wel aan. De download was ruim 85GB!
We gaan het zien. Ik ga hier uitsluitend voor de single-player variant (denk ik), een eerste keer opstarten doet vermoeden dat deze versie meer op een spel als bv Call of Duty lijkt waarbij het gros van de spelers heel veel tijd bezig is in de online multiplayer spellen (en ik dus niet).

Dus….
Eigenlijk meer dan genoeg spellen dus om vooruit te kunnen, maar toch nog een bericht morgen over nieuwe spellen die dit jaar te verwachten zijn. Wordt vervolgd.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Oude en nieuwe games om in 2020 te spelen (PC) – #2 https://t.co/ITjLIaDBxP