Funny or Die: iSteve

 Gepubliceerd door om 20:47  Film en Boek, Grappig, Internet
apr 172013
 

isteve_jobs_forsite Je hebt hem ongetwijfeld al meerdere keren voorbij zien komen vandaag: iSteve van Funny or Die is met ingang van vandaag gratis online te bekijken.
Ik wilde hem eerst zelf gezien hebben voordat ik er naar zou verwijzen en aangezien het een film is van 78 minuten, moest dat even tot vanavond wachten.

Funny or Die is een comedy video website. En de film is dan ook zeker niet een zo waarheidsgetrouwe weergave van het levensverhaal van Steve Jobs. De film is niet altijd grappig, soms is hij zelfs flauw. Bij de virtuele sex-scene haakte ik een beetje af en zo zijn er meer stukjes die zwakker zijn dan andere. Dat zie je ook terug in de reacties onder de film. Het is er niet een voor iedereen.
Maar…de humor is dan weliswaar niet altijd top, de productiekwaliteit is prima in orde. De knipoog op het einde van en naar de man die hoe dan ook ontzettend veel heeft gedaan voor de manier waarop wij nu werken en leven is mooi. En dat soort kwinkslagen gecombineerd met de hoge productiekwaliteit is voldoende reden om hem een ‘moet je zeker gezien hebben’ beoordeling mee te geven.

En zeg nou zelf: het ergste wat je kan overkomen is dat je 78 minuten van je leven verspilt blijkt te hebben.

apr 172013
 

KennisnetlogoKennisnet organiseert op woensdag 24 april de jaarlijkse conferentie over onderzoek naar wat werkt met ICT. Tijdens de conferentie staat de wisselwerking tussen kennis uit onderzoek en de praktijk centraal. De conferentie richt zich op beleidsmakers, bestuurders, managers, onderzoekers, leraren, opleidingsdocenten en studenten van lerarenopleidingen.

Keynote speaker is de Finse  Learning and Educational Technology (LET) aan de universiteit van Oulu, Sanna Järvelä. Daarnaast presenteren onderwijsprofessionals en onderzoekers, aan de hand van korte pitches, de meest actuele inzichten over wat wel en wat niet werkt met ICT in het onderwijs, zo zal o.a.:

  • hogeschool docent Theo Pullens de resultaten presenteren van zijn onderzoek naar het gebruik van een digitaal schrijfprogramma in het primair onderwijs;
  • JaapJan Vroom, senior adviseur ICT&Leren aan het Deltion College in Zwolle, vertellen over zijn ervaring in het MBO met videolessen en of dit voor een verhoging van het rendement zorgt;
  • UVA promovenda Inge Molenaar de virtuele agent presenteren (een cartoonachtig figuurtje op het beeldscherm dat de leerlingen vragen stelt of op andere manieren op weg helpt) om metacognitieve kennis van kinderen in het basisonderwijs te vergroten

Het volledige programma voor de dag is hier te vinden (PDF) en meer info over de dag is beschikbaar op deze pagina van Kennisnet.
Locatie: Theater Diligentia, Lange Voorhout 5 in Den Haag