Kennisnet Onderzoeksconferentie 2013

KennisnetlogoKennisnet organiseert op woensdag 24 april de jaarlijkse conferentie over onderzoek naar wat werkt met ICT. Tijdens de conferentie staat de wisselwerking tussen kennis uit onderzoek en de praktijk centraal. De conferentie richt zich op beleidsmakers, bestuurders, managers, onderzoekers, leraren, opleidingsdocenten en studenten van lerarenopleidingen.

Keynote speaker is de Finse  Learning and Educational Technology (LET) aan de universiteit van Oulu, Sanna Järvelä. Daarnaast presenteren onderwijsprofessionals en onderzoekers, aan de hand van korte pitches, de meest actuele inzichten over wat wel en wat niet werkt met ICT in het onderwijs, zo zal o.a.:

  • hogeschool docent Theo Pullens de resultaten presenteren van zijn onderzoek naar het gebruik van een digitaal schrijfprogramma in het primair onderwijs;
  • JaapJan Vroom, senior adviseur ICT&Leren aan het Deltion College in Zwolle, vertellen over zijn ervaring in het MBO met videolessen en of dit voor een verhoging van het rendement zorgt;
  • UVA promovenda Inge Molenaar de virtuele agent presenteren (een cartoonachtig figuurtje op het beeldscherm dat de leerlingen vragen stelt of op andere manieren op weg helpt) om metacognitieve kennis van kinderen in het basisonderwijs te vergroten

Het volledige programma voor de dag is hier te vinden (PDF) en meer info over de dag is beschikbaar op deze pagina van Kennisnet.
Locatie: Theater Diligentia, Lange Voorhout 5 in Den Haag