Podshow haalt 15 miljoen binnen

 Gepubliceerd door om 22:03  Edupodcast
sep 302006
 
“It was just announced that DAG Ventures is leading a $15 million B round for Podshow.”

(bron)

Afgelopen week vroeg ik me nog af waar mensen als Neal Campbell en Luria Petrucci de inkomsten vandaan haalden om fulltime met hun show bezig te kunnen zijn. Ik neem aan, mag hopen, dat dit een deel van het antwoord op die vraag is.

 Reacties uitgeschakeld voor Podshow haalt 15 miljoen binnen  Tags:

The Tipping Point

 Gepubliceerd door om 19:30  Persoonlijk
sep 302006
 

The Tipping Point Malcolm Gladwell The Tipping Point
Scott Wilson had er donderdag al last van: verkoudheid. Maar ik neem aan dat ik het niet van hem heb, maar van mijn dochtertje die het ongetwijfeld op school opgepikt heeft.
Nou ben ik net begonnen met het lezen van The Tipping Point (ja, ik heb warempel nog af en toe tijd om een boek te lezen). Krijgt zo’n verkoudheid toch opeens een heel andere betekenis. Maar als je het hier maar stil vindt, dan weet je nu waarom.

Over de grenzen van de ELO II.2

 Gepubliceerd door om 09:44  Leertechnologie
sep 292006
 

Vandaag dag 2 van “Over de grenzen van de ELO II”. Zonder buitenlandse vertegenwoordiging gaan we vandaag verder in op de Nederlandse situatie en het stellen van prioriteiten aan de hand van de verschillende SURF-plannen en ontwikkelingen.
Ook vandaag geen heavy liveblogging van mijn kant te verwachten. Voor een overzicht van gisteren zie: deze berichten bij Wilfred Rubens.

 Reacties uitgeschakeld voor Over de grenzen van de ELO II.2  Tags:

OK, eentje dan….

 Gepubliceerd door om 15:10  Onderwijs
sep 282006
 

Maar alleen omdat ik niet verslaafd ben!

Uitspraak van de dag
Misja Hoebe voor een zaal met zo’n 8-tal bloggers: “Oh, misschien had ik dat helemaal nog niet mogen vertellen, nou ja dan blijft het gewoon onder ons“.

Over de grenzen van de ELO II

 Gepubliceerd door om 06:34  SURF
sep 282006
 

Ik ben vandaag en morgen in Utrecht bij het congres Over de grenzen van de ELO II.
Dag 1 (vandaag) is het deel dat voor iedereen toegankelijk is en bevat voor mij voornamelijk bekende sprekers en onderwerpen. Ik verwacht niet dat ik heftig ga zitten lifebloggen of zo. Daar heb ik met het KNP-netwerk in de aarbeurs sowieso ook niet al te beste ervaringen mee.
Wel heb ik lang getwijfeld of ik niet een videocamera zou meenemen voor de eerste drie plenaire sprekers, Chuck Severance (over Sakai), Sarah Porter (over e-Framework) en Scott Wilson (over Personal Learning Environment). Ik verwacht daarvan (eigenlijk ook wel van een aantal van de andere sessies) namelijk dat ze ook voor een breder publiek interessant zouden zijn geweest als ze in ‘ingeblikt’ beschikbaar zouden komen. Omdat ik het op het moment heel druk heb en dus het afwerken/verwerken van de video’s er niet ook nog eens bovenop wil hebben, doe ik dat nu niet. En eigenlijk ook wel omdat SURF voldoende faciliteiten in huis heeft om dat zelf te regelen. Dit soort amateur-opnames moeten ook weer geen vervanging worden voor het inhuren van een paar professionals.

 Reacties uitgeschakeld voor Over de grenzen van de ELO II  Tags:

OK Go op Fabchannel (not) #2

 Gepubliceerd door om 06:40  Media
sep 272006
 

Ik was de Fabchannel-website een beetje in de gaten aan het houden om te zien wanneer de video van het optreden van OK Go in het archief beschikbaar zou komen, maar helaas. Het voorprogramma van optredens (Motion City Soundtrack was de hoofdact) bij Fabchannel wordt blijkbaar niet online gezet. Jammer.

 Reacties uitgeschakeld voor OK Go op Fabchannel (not) #2  Tags:

Open deur?

 Gepubliceerd door om 06:36  Leertechnologie
sep 272006
 
“De Britse site OpenDOAR toont sinds kort een overzicht van 760 wereldwijde repositories. Opvallend is dat alle repositories door medewerkers van OpenDOAR bekeken en goed genoeg bevonden zijn. De site biedt daarom volgens mede-financierder JISC meer kwaliteit dan lijsten die automatisch gegenereerd worden.”

(bron)

Nee, hoewel je OpenDOAR wel zo kunt uitspreken staat DOAR hier voor Directory of Open Archive Repositories. Op OpenDOAR kun je een lijst van die repositories vinden met daarbij de beschikbare informatie. Het gaat daarbij overigens niet om een kwaliteitsoordeel van de inhoud van de repository, maar de mensen achter de site hebben wel geprobeerd te achterhalen of de repositories bijvoorbeeld informatie over de rechten van hergebruik van het materiaal in de repositories meeleverden. Wel zo handig als je dat weet, niet vanzelfsprekend blijkt uit de lijst.
Je zult op de site ook geen verwijzingen vinden naar bijvoorbeeld Edurep, JORUM, LOREnet of Merlot (om er maar eens een paar te noemen). Dat zijn namelijk repositories met leermiddelen en het gaat hier alleen over onzoeksartikelen, publicaties etc. De zaken die je in Nederland binnen het DARE-programma zult tegenkomen. Het is mooi om te zien dat de lijst op het gebied van repositories voor wetenschappelijk materiaal al zo lang is. Roept natuurlijk wel meteen de vraag op: hoe lang zou die lijst voor repositories met onderwijsmateriaal zijn?

Automatisch geotaggen

 Gepubliceerd door om 06:21  Geocoding
sep 272006
 
geotagger - Klik voor grotere versie
The Jelbert GeoTagger connects to a Garmin Geko 301 GPS device and fits into a DSLR’s flash shoe. Every time you take a photo the camera triggers the geotagger, which records the precise position and heading of a camera using the GPS device.”

(bron)

Als ik dit soort berichten lees en dan de bijbehorende foto zie dan kan ik niet anders dan glimlachen. OK, ik neem echt aan dat als je bijvoorbeeld voor makelaars of zo, (semi-)professioneel foto’s maakt waarbij je de geocoding-informatie nodig hebt, je wellicht met zo’n ding op je fototoestel wilt gaan rondlopen. Maar kijk eens naar dat kastje (in de grote weergave), twee ledjes, een schakelaartje, een sleuf voor een SD-kaartlezer. Het ziet er uit als een doorgeschoten hobby-project en de functionaliteit van kastje + GPS-ontvanger er bovenop zou gewoon in een kleine chip in het toestel moeten zitten. Nou ja, maar een afwachten hoe lang het nog duurt voordat ik kan schrijven dat dat ‘gewoon’ geworden is.

Mixed feelings #2

 Gepubliceerd door om 06:42  Internet
sep 262006
 
Which one are you?

Nou ik het toch over mixed feelings heb. De comics van Blaugh roepen die zeker ook op. Het zijn schitterende grappen in één afbeelding. En je mag ze nog op je weblog plaatsen ook én er is een RSS-feed.
Maar wanneer is het punt bereikt dat je gewoon té veel reclame op je site hebt staan? Waar je ook kijkt staan wel verwijzingen naar de sponsor en de RSS-feed bestaat voor 50% uit advertenties. Elk tweede bericht in de feed is er eentje dat alleen verwijst naar de sponsor.
Blaugh, ik hoop niet dat dit de toekomst wordt voor de leuke dingen die te vinden zijn online.

Mixed feelings

 Gepubliceerd door om 06:29  Geocoding
sep 262006
 
“A friendly reminder to all — please upgrade your site to use API v2, if you haven’t already. We plan to shut down API v1 in a month.”

(bron)

Hmmm, ik weet niet of ik dit nou goed nieuws vind of niet. Ik weet zelf niet of ik alle Google maps scripts die ik links en rechts gebruik (gebruikt heb) wel bijgewerkt heb. Als het niet relevant was om de straten in Europa / Nederland zichtbaar te maken waarschijnlijk niet. Waarom dan die versie van de API er helemaal uitgooien? Ik neem aan dat die kaarten het dan niet meer doen. En ik neem aan dat iedereen die er voordeel bij had om die nieuwe features in de kaarten te laten zien, die upgrade inmiddels wel al uitgevoerd heeft.