Over de grenzen van de ELO II

Ik ben vandaag en morgen in Utrecht bij het congres Over de grenzen van de ELO II.
Dag 1 (vandaag) is het deel dat voor iedereen toegankelijk is en bevat voor mij voornamelijk bekende sprekers en onderwerpen. Ik verwacht niet dat ik heftig ga zitten lifebloggen of zo. Daar heb ik met het KNP-netwerk in de aarbeurs sowieso ook niet al te beste ervaringen mee.
Wel heb ik lang getwijfeld of ik niet een videocamera zou meenemen voor de eerste drie plenaire sprekers, Chuck Severance (over Sakai), Sarah Porter (over e-Framework) en Scott Wilson (over Personal Learning Environment). Ik verwacht daarvan (eigenlijk ook wel van een aantal van de andere sessies) namelijk dat ze ook voor een breder publiek interessant zouden zijn geweest als ze in ‘ingeblikt’ beschikbaar zouden komen. Omdat ik het op het moment heel druk heb en dus het afwerken/verwerken van de video’s er niet ook nog eens bovenop wil hebben, doe ik dat nu niet. En eigenlijk ook wel omdat SURF voldoende faciliteiten in huis heeft om dat zelf te regelen. Dit soort amateur-opnames moeten ook weer geen vervanging worden voor het inhuren van een paar professionals.