Online Educa Berlin 2004

 Gepubliceerd door om 01:14  SURF
nov 302004
 

Vandaag (over een uur of 10) ga ik met de trein naar Berlijn voor Online Educa Berlin 2004. Ik weet van vorig jaar dat we er over draadloos internet beschikken en deze keer neem ik wél een fototoestel mee, dus er zullen wel gewoon berichten blijven komen. We gaan met de ICE (je weet wel, die mooie trein die ook door Nederland rijdt, maar waar je dan toeslag voor moet betalen). In Duitsland mag hij overigens een beetje harder dan hier. Deze Inter City Express doet op sommige stukken namelijk bijna 300 km per uur! Overigens is het maar goed dat er een kilometerteller in de coupé hangt zodat je kunt zien hoe snel het gaat, want op een andere manier merk je dat niet of nauwelijks.

Ik weet niet hoeveel andere edubloggers er zijn, ik geloof alleen Wilfred (die overigens in een panel aan de slag mag), maar ik heb toch maar even een OnlineEducaBerlin2004 kanaal aangemaakt om ze te verzamelen.

MP3-speler met opnamefunctie

 Gepubliceerd door om 23:14  Tools
nov 292004
 

Ik ben op zoek naar een MP3-speler die vooral geschikt is voor opname van stemgeluid. Er zijn wel de nodige sites met testresultaten en zo, maar die concentreren zich meestal op het geluid, de geringe kwaliteit van de oordopjes die er bijzitten en de al dan niet goedkope uitstraling ervan.
Maar niets over de kwaliteit van de opnames die je er mee kunt maken, hoe dicht je bij iemand moet staan om een beetje goed op te kunnen nemen etc.
Doel: het kunnen opnemen van (eigen) presentaties. Voor eigen gebruik zou het betekenen dat ik het ding als het ware bij me zou moeten kunnen steken of met behulp van een externe microfoon wat verder weg kan leggen. En hoewel ik dat na het doorspitten van deze site eigenlijk niet meer durf te zeggen had ik toch wel onder de 200 euro willen blijven.

Zinloos

 Gepubliceerd door om 22:42  Tools
nov 292004
 

Mijn laptop heeft een ingebouwde microfoon. Maar eentje die je niet kunt gebruiken om iets op te nemen. Waarom niet? Nou omdat hij zo goed is en zo dicht bij de ingebouwde harde schijf zit, dat je ook het tikken van het wegschrijven van de audio op de harde schijf hoort.
Microfoon in laptop - Klik voor grotere versie
(de microfoon zit bij de pijl, de harde schijf waarschijnlijk links naast het touch pad)
En dat is wellicht niet erg als je met iemand aan het skypen bent, maar niet bruikbaar als je een audio-opname voor een presentatie probeert te maken. Dan toch maar weer een headset op.

 Reacties uitgeschakeld voor Zinloos  Tags:

Weblog of Bierviltje

 Gepubliceerd door om 22:45  Onderwijs
nov 282004
 
“…informatiedrager en de informatie moeten logisch bij elkaar passen.”

(bron)

Grappig verhaal van Ad over het ‘misbruiken’ van bierviltjes, maar met een serieuze boodschap (zie hierboven) die natuurlijk niet alleen voor communicatiestudenten geldt. Ook bij het uitbouwen van edublogs.nl is het belangrijk dat we in de gaten houden wie de beoogde informatie-ontvanger is en hoe die de informatie aangeboden wil hebben. Want ook daar moeten we de (juiste) doelgroep binnen zien te halen en niet alleen met een virtueel biertje. Hmm, daar moet ik eerst maar eens rustig over nadenken….juist ja, bij een biertje. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Weblog of Bierviltje  Tags:

Hoeveel moet je weten als je zoekt?

 Gepubliceerd door om 16:46  Edubloggers
nov 282004
 

Ik ben begonnen met een zoekfunctie voor edublogs.nl. Natuurlijk kon je al zoeken, maar dat was dan ofwel in de wiki ofwel in een van de andere onderdelen.
Het leuke van intergreren is natuurlijk dat je de vraag moet beantwoorden: wat wordt het gemeenschappelijk resultaat? Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Hoeveel moet je weten als je zoekt?  Tags:

Mooie metadata?

 Gepubliceerd door om 00:02  Leertechnologie
nov 282004
 
“De laatste dagen wat aan het experimenteren geweest in de Surfnet Video Portal. Films geupload, uiteraard netjes voorzien van metadata. Wat me daarbij opvalt (en ook bij het lezen van de beschrijving van andere video’s) dat er werkelijk geen enkele vorm van opmaak geaccepteerd wordt, nog geen nieuwe regel. Het resultaat is grijze blokken tekst die bepaald niet uitnodigen tot lezen (en ook niet uitnodigen tot het zelf genereren van metadata).”

(bron)

Een heel terechte klacht van Michel. Ter illustratie, zo ziet dat er uit:
SURF videoportal - Klik voor grotere versie Lees verder….

De beste uitbreidingen voor Firefox

 Gepubliceerd door om 23:43  Tools
nov 272004
 
“As with all things, Firefox could be improved. Firefox, by default, is designed to be a lightweight browser. That means that it doesn’t ship with tons of extras. If you want additional features, you’ll need to go out and get them yourself. Fortunately, it’s easy to upgrade Firefox by installing "extensions."”

(bron)

Ik heb het hier al eerder gehad over (een paar) uitbreidingen (extentions) voor FireFox. ExtremeTech heeft nu hun top 10 op een rij gezet. Stonden er toch weer een paar tussen die ik niet kende.

Zoek die scriptie!

 Gepubliceerd door om 16:33  Onderwijs
nov 272004
 
“Op 25 november ontving Jorrit van der Harst tijdens het NVB-congres de dr.ir. H.C. Molsterprijs voor zijn scriptie Really Simple Syndication? Een state-of-the-art over de syndicatiestandaard RSS. Van der Harst schreef de scriptie voor zijn opleiding aan het Instituut voor Media en Informatie Management”

(bron)

Tamelijk frustrerend zo’n bericht. Waarom? Nou omdat de link naar de informatieprofessional.nl (daar had mediafact het bericht vandaan) niets oplevert, zoeken op Vogin een website oplevert die alleen de prijsuitreiking van 2000 online heeft staan, met wat doorzoeken vond ik de prijswinnaar van 2002 overigens ook nog, de website van het Instituut voor Media en Informatie Management levert geen link op, en het zoeken op de naam van de auteur levert me als beste resultaat een mogelijk e-mail adres van de auteur, er vanuit gaande dat de naam redelijk uniek is. Ik denk dat ik toch maar gewoon ga mailen.

nov 262004
 

Ik moest vandaag (o.a.) twee domeinnamen verlengen en wilde daarvoor mijn visa-kaart gebruiken. Alles ingevuld, zoals ik al zo vaak gedaan heb, verstuurd, maar helaas foutmelding, betaling niet geaccepteerd. De website gaf netjes aan dat ik wel zeker moest zijn dat ik gewoon een typefout gemaakt had want ze zouden meervoudige pogingen registreren en doorgeven aan de creditcard maatschappij. Omdat het mijn kaart was kon mij dat niet veel schelen, maar na vier pogingen zonder succes heb ik toch maar mijn Mastercard gebruikt. Lukte meteen.
Nou wilde het toeval dat ik vandaag, vijf minuten later, op een andere site ook mijn creditcard nodig had (ja ja big spender online). Maar ook hier werd mijn Visa niet geaccepteerd. Balen, maar ook hier hielp het om een Mastercard achter de hand te hebben.
Een half uur later ging de telefoon…. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Visa zorgt (te) goed voor haar klanten.  Tags: