Hoeveel moet je weten als je zoekt?

Ik ben begonnen met een zoekfunctie voor edublogs.nl. Natuurlijk kon je al zoeken, maar dat was dan ofwel in de wiki ofwel in een van de andere onderdelen.
Het leuke van intergreren is natuurlijk dat je de vraag moet beantwoorden: wat wordt het gemeenschappelijk resultaat?
Het voorlopig resultaat in de Wiki kun je hier testen. Het resultaat wordt gegroepeerd naar “bron” en er wordt alleen een titel getoond.
De grote vraag is natuurlijk: is dit genoeg??

Zoeken gebeurt nu full-text in de pagina’s van de wiki en de bronteksten van de andere onderdelen gecombineert met een zoekopdracht in de titels.
Jammer is natuurlijk dat de zoekfunctie op het moment nog helemaal niet “slim” is. Zo leveren deze drie zoekopdrachten heel verschillende resultaten op:
* owd
* owd2004
* onderwijsdagen
Waarbij ik overigens moet toegeven dat ik niet kan verklaren waarom de tweede zoekopdracht ( owd2004) op het moment méér resultaten oplevert dan de eerste minder specifieke ( owd).
Ook moet ik nog even uitzoeken hoe ik er voor kan zorgen dat het toevoegen van méér zoekwoorden er voor zorgt dat het resultaat specifieker wordt. Nu leveren meer woorden automatisch meer resultaten op.
Tips zijn welkom, wordt in ieder geval vervolgd…

p.s. de zoekresultaten kunnen nogal wijzigen op het moment omdat ik nog volop met het zoekalgoritme aan het sleutelen ben.

p.s. #2 overigens had ik graag de query expansion mogelijkheid van MySql uitgeprobeerd, maar de server is nog niet naar 4.1.1. opgewaardeerd.

[20041124 19:42 uur] Ik begin het gevoel te krijgen dat de resultaten tamelijk zinvol beginnen te worden. Er is een fallback constructie actief die er voor zorgt dat nu ook voor korte begrippen resultaten gevonden worden.
Nu nog even de informatie rond de mogelijke syntax erbij zettten….