Weblog of Bierviltje

 Gepubliceerd door om 22:45  Onderwijs
nov 282004
 
“…informatiedrager en de informatie moeten logisch bij elkaar passen.”

(bron)

Grappig verhaal van Ad over het ‘misbruiken’ van bierviltjes, maar met een serieuze boodschap (zie hierboven) die natuurlijk niet alleen voor communicatiestudenten geldt. Ook bij het uitbouwen van edublogs.nl is het belangrijk dat we in de gaten houden wie de beoogde informatie-ontvanger is en hoe die de informatie aangeboden wil hebben. Want ook daar moeten we de (juiste) doelgroep binnen zien te halen en niet alleen met een virtueel biertje. Hmm, daar moet ik eerst maar eens rustig over nadenken….juist ja, bij een biertje. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Weblog of Bierviltje  Tags:

Hoeveel moet je weten als je zoekt?

 Gepubliceerd door om 16:46  Edubloggers
nov 282004
 

Ik ben begonnen met een zoekfunctie voor edublogs.nl. Natuurlijk kon je al zoeken, maar dat was dan ofwel in de wiki ofwel in een van de andere onderdelen.
Het leuke van intergreren is natuurlijk dat je de vraag moet beantwoorden: wat wordt het gemeenschappelijk resultaat? Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Hoeveel moet je weten als je zoekt?  Tags:

Mooie metadata?

 Gepubliceerd door om 00:02  Leertechnologie
nov 282004
 
“De laatste dagen wat aan het experimenteren geweest in de Surfnet Video Portal. Films geupload, uiteraard netjes voorzien van metadata. Wat me daarbij opvalt (en ook bij het lezen van de beschrijving van andere video’s) dat er werkelijk geen enkele vorm van opmaak geaccepteerd wordt, nog geen nieuwe regel. Het resultaat is grijze blokken tekst die bepaald niet uitnodigen tot lezen (en ook niet uitnodigen tot het zelf genereren van metadata).”

(bron)

Een heel terechte klacht van Michel. Ter illustratie, zo ziet dat er uit:
SURF videoportal - Klik voor grotere versie Lees verder….