MP3-speler met opnamefunctie

Ik ben op zoek naar een MP3-speler die vooral geschikt is voor opname van stemgeluid. Er zijn wel de nodige sites met testresultaten en zo, maar die concentreren zich meestal op het geluid, de geringe kwaliteit van de oordopjes die er bijzitten en de al dan niet goedkope uitstraling ervan.
Maar niets over de kwaliteit van de opnames die je er mee kunt maken, hoe dicht je bij iemand moet staan om een beetje goed op te kunnen nemen etc.
Doel: het kunnen opnemen van (eigen) presentaties. Voor eigen gebruik zou het betekenen dat ik het ding als het ware bij me zou moeten kunnen steken of met behulp van een externe microfoon wat verder weg kan leggen. En hoewel ik dat na het doorspitten van deze site eigenlijk niet meer durf te zeggen had ik toch wel onder de 200 euro willen blijven.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wyze Koopal
Wyze Koopal
16 jaren geleden

Pierre,

volgens mij zal er niet zo heel veel verschil in de opnamekwaliteiten zitten van de verschillende spelers. Het zal never nooit broadcast kwaliteit zijn, maar je komt met een externe microfoon wellicht een heel eidn. Als je je opname alleen voor eigen gebruik wilt terughoren, dan voldoet volgens mij elke speler met een line-in en MP3 encoding. Ik zou een speler met flash-geheugen nemen van minimaal 256 Mb (daarop kun je minimaal 3 uren in goede kwaliteit opnemen). Ik heb zelf goed ervaring met de online shop die je noemt, maar dat is al weer twee jaar geleden (199 euro voor een speler met 128 Mb).

Michel
16 jaren geleden

Ik zag toevallig gisteren een aanbieding van een zaak bij ons in de buurt: 256Mb voor ik dacht ¤ 99,=.
Ik heb geen idee van de kwaliteit. Ik denk echter dat de kwaliteit (en de locatie ;-)) van de (losse!) microfoon misschien nog wel het belangrijkst zijn.
En digitale memorecorders? zouden die geen betere kwaliteit hebben?