MP3-speler met opnamefunctie

 Gepubliceerd door om 23:14  Tools
nov 292004
 

Ik ben op zoek naar een MP3-speler die vooral geschikt is voor opname van stemgeluid. Er zijn wel de nodige sites met testresultaten en zo, maar die concentreren zich meestal op het geluid, de geringe kwaliteit van de oordopjes die er bijzitten en de al dan niet goedkope uitstraling ervan.
Maar niets over de kwaliteit van de opnames die je er mee kunt maken, hoe dicht je bij iemand moet staan om een beetje goed op te kunnen nemen etc.
Doel: het kunnen opnemen van (eigen) presentaties. Voor eigen gebruik zou het betekenen dat ik het ding als het ware bij me zou moeten kunnen steken of met behulp van een externe microfoon wat verder weg kan leggen. En hoewel ik dat na het doorspitten van deze site eigenlijk niet meer durf te zeggen had ik toch wel onder de 200 euro willen blijven.

Zinloos

 Gepubliceerd door om 22:42  Tools
nov 292004
 

Mijn laptop heeft een ingebouwde microfoon. Maar eentje die je niet kunt gebruiken om iets op te nemen. Waarom niet? Nou omdat hij zo goed is en zo dicht bij de ingebouwde harde schijf zit, dat je ook het tikken van het wegschrijven van de audio op de harde schijf hoort.
Microfoon in laptop - Klik voor grotere versie
(de microfoon zit bij de pijl, de harde schijf waarschijnlijk links naast het touch pad)
En dat is wellicht niet erg als je met iemand aan het skypen bent, maar niet bruikbaar als je een audio-opname voor een presentatie probeert te maken. Dan toch maar weer een headset op.

 Reacties uitgeschakeld voor Zinloos  Tags: