OK, even een vraag.
Een van de dingen die ik altijd al mooi gevonden heb bij BlackboardBlog is dat daar in de RSS-feed niet alleen het aantal opmerkingen (en trackbacks) zichtbaar is, maar ook de inhoud van de opmerkingen. Zo kun je dus de hele discussie volgen en hoef je ook daar niet voor steeds naar de site te gaan.
Deels heb ik dat eerder vandaag al hier gerealiseerd door het aantal opmerkingen en trackbacks in de feed op te nemen zodat je in ieder geval kunt zien dat er een nieuwe opmerking of trackback is toegevoegd.
Maar ik wilde ook de opmerkingen zelf opnemen in de feed. Lees verder….
“Nederlandse rugzaktoeristen in het buitenland kunnen donderdag voor het eerst gebruikmaken van de Elvia reiskluis op internet. De zogenoemde backpackers gebruiken de beveiligde internetpagina’s om alle belangrijke documenten en gegevens, zoals paspoort- en bankpasnummers, op te slaan die zij tijdens hun reis nodig hebben.”(bron)
Ja, klinkt leuk, gezien het feit dat het geld ergens vandaan moet komen is het logisch dat dit alleen kan als je bij Elvia een reisverzekering afsluit.
Het mooie van vakantie (en zeker als het zo heet is), dat ik tijd heb om aan de site hier te klussen. Ik heb zojuist de RSS feeds aangepast zodat het aantal reacties en trackbacks bij een post zichtbaar is. Als je RSSReader een beetje met gewijzigde items overweg kan, kun je zo dus zien of er iemand gereageerd heeft.
Als je RSSReader de slashdot uitbreiding op RSS aankan (alleen voor de 2.0 feed), dan kun je dat zelfs op meerdere plaatsen zien (zie schermafdruk).
“Een student die een bonus krijgt gaat daar niet harder van werken. Dat blijkt uit een experiment van de Universiteit van Amsterdam onder eerstejaars studenten, schrijft de Volkskrant.
De studenten waren in drie groepen ingedeeld. Ze konden geen bonus, een bonus van 227 euro of een bonus van 681 euro verdienen wanneer ze hun propedeuse in één jaar zouden halen. Bij het invullen van een vragenformulier achteraf, bleek dat alledrie de groepen gedurende het jaar de gemiddelde tijd per week aan hun studie besteedden.”(bron)
Ik denk niet dat het wat uitmaakt voor de mensen die de plannen hierover aan het maken zijn. Overigens wordt niet verteld in het bericht of de slagingspercentages gelijk zijn. Is er iemand die dat in de Volkskrant kan opzoeken?
Het heeft een hele tijd geduurd, maar het programma voor ALT-C 2004 staat nu eindelijk online. SURF SiX en CETIS verzorgen er een gezamenlijke sessie getiteld “Getting nations moving: learning technology standards support in the Netherlands and the UK“. SURF organiseert een reis naar ALT-C 2004, inschrijven kan via de SURF website.
Er is een nieuwe versie uit van de RELOAD editor (1.3) en van de RELOAD SCORM Player (1.2). Beide zijn te downloaden van de RELOAD website. Een van de nieuwigheden in deze versie is dat het mogelijk is om de editor te vertalen naar andere talen, bijvoorbeeld Nederlands. Dat ging redelijk eenvoudig, al zijn er nog een paar plaatsen waar de teksten nog niet te vertalen zijn. Daar wordt aan gewerkt. N.B. de toelichting bij de metadata en de materiaalpakketten zelf is opgenomen in de profiles. Die zijn nog niet in he Nederlands beschikbaar. Een mogelijkheid zou zijn dat partijen als de Digitale Universiteit of Kennisnet (die beide nu zelf een metadataprofiel hebben) dat (laten) maken.
Sybilla schreef:
“Interessante presentatie van David Wiley (Autounfocus) onder de titel ‘SCORM: A Comprehensive Review‘, gebruikt bij een workshop in Madison. Wiley laat ziet op welke manieren SCORM behulpzaam kan zijn bij diverse problemen die zich kunnen voordoen bij de implementatie van e-learning.”(bron)
en ik was het daar niet mee eens, maar had na de eerste reactie behoefte aan wat meer ruimte om te reageren dan het reactieveldje bij Sybilla op de site Lees verder….