Nog meer wijzigingen in de RSS-feed

 Gepubliceerd door om 20:31  Persoonlijk
aug 052004
 

OK, even een vraag.
Een van de dingen die ik altijd al mooi gevonden heb bij BlackboardBlog is dat daar in de RSS-feed niet alleen het aantal opmerkingen (en trackbacks) zichtbaar is, maar ook de inhoud van de opmerkingen. Zo kun je dus de hele discussie volgen en hoef je ook daar niet voor steeds naar de site te gaan.
Deels heb ik dat eerder vandaag al hier gerealiseerd door het aantal opmerkingen en trackbacks in de feed op te nemen zodat je in ieder geval kunt zien dat er een nieuwe opmerking of trackback is toegevoegd.
Maar ik wilde ook de opmerkingen zelf opnemen in de feed. Lees verder….

Alles safe in een digitale reiskluis?

 Gepubliceerd door om 15:15  Internet
aug 052004
 
“Nederlandse rugzaktoeristen in het buitenland kunnen donderdag voor het eerst gebruikmaken van de Elvia reiskluis op internet. De zogenoemde backpackers gebruiken de beveiligde internetpagina’s om alle belangrijke documenten en gegevens, zoals paspoort- en bankpasnummers, op te slaan die zij tijdens hun reis nodig hebben.”

(bron)

Ja, klinkt leuk, gezien het feit dat het geld ergens vandaan moet komen is het logisch dat dit alleen kan als je bij Elvia een reisverzekering afsluit.

 Reacties uitgeschakeld voor Alles safe in een digitale reiskluis?  Tags:

Wijziging in de RSS-feeds

 Gepubliceerd door om 13:34  Persoonlijk
aug 052004
 
Comments in RSS - Klik voor grotere versie

Het mooie van vakantie (en zeker als het zo heet is), dat ik tijd heb om aan de site hier te klussen. Ik heb zojuist de RSS feeds aangepast zodat het aantal reacties en trackbacks bij een post zichtbaar is. Als je RSSReader een beetje met gewijzigde items overweg kan, kun je zo dus zien of er iemand gereageerd heeft.
Als je RSSReader de slashdot uitbreiding op RSS aankan (alleen voor de 2.0 feed), dan kun je dat zelfs op meerdere plaatsen zien (zie schermafdruk).

 Reacties uitgeschakeld voor Wijziging in de RSS-feeds  Tags:
aug 052004
 
“Een student die een bonus krijgt gaat daar niet harder van werken. Dat blijkt uit een experiment van de Universiteit van Amsterdam onder eerstejaars studenten, schrijft de Volkskrant.
De studenten waren in drie groepen ingedeeld. Ze konden geen bonus, een bonus van 227 euro of een bonus van 681 euro verdienen wanneer ze hun propedeuse in één jaar zouden halen. Bij het invullen van een vragenformulier achteraf, bleek dat alledrie de groepen gedurende het jaar de gemiddelde tijd per week aan hun studie besteedden.”

(bron)

Ik denk niet dat het wat uitmaakt voor de mensen die de plannen hierover aan het maken zijn. Overigens wordt niet verteld in het bericht of de slagingspercentages gelijk zijn. Is er iemand die dat in de Volkskrant kan opzoeken?

Nieuwe versie van RELOAD

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
aug 052004
 
RELOAD v1.3 - Klik voor grotere versie

Er is een nieuwe versie uit van de RELOAD editor (1.3) en van de RELOAD SCORM Player (1.2). Beide zijn te downloaden van de RELOAD website. Een van de nieuwigheden in deze versie is dat het mogelijk is om de editor te vertalen naar andere talen, bijvoorbeeld Nederlands. Dat ging redelijk eenvoudig, al zijn er nog een paar plaatsen waar de teksten nog niet te vertalen zijn. Daar wordt aan gewerkt. N.B. de toelichting bij de metadata en de materiaalpakketten zelf is opgenomen in de profiles. Die zijn nog niet in he Nederlands beschikbaar. Een mogelijkheid zou zijn dat partijen als de Digitale Universiteit of Kennisnet (die beide nu zelf een metadataprofiel hebben) dat (laten) maken.

SCORM en De Polo Parabel

 Gepubliceerd door om 00:30  Leertechnologie
aug 052004
 

Sybilla schreef:

“Interessante presentatie van David Wiley (Autounfocus) onder de titel ‘SCORM: A Comprehensive Review‘, gebruikt bij een workshop in Madison. Wiley laat ziet op welke manieren SCORM behulpzaam kan zijn bij diverse problemen die zich kunnen voordoen bij de implementatie van e-learning.”

(bron)

en ik was het daar niet mee eens, maar had na de eerste reactie behoefte aan wat meer ruimte om te reageren dan het reactieveldje bij Sybilla op de site ;) Lees verder….