Stupid White Men – Michael Moore

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
aug 312004
 

Zoals je wellicht nog weet heb ik voordat mijn vakantie begon een stapeltje boeken besteld. En ik heb ze allemaal uitgelezen (inclusief eentje van mijn lieve echtgenoot, maar ik weet niet of ik daar de titel van wil vertellen).
Er over vertellen als net de gekte van elke dag weer begonnen is, is natuurlijk niet de beste timing, maar ik ga mijn best doen om van ze allemaal iets te vertellen.
Het eerste boek dat ik las van de stapel was Stupid White Men (New Edition); door Michael Moore. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Stupid White Men – Michael Moore  Tags:

Gmail voor Pierre!

 Gepubliceerd door om 22:37  Tools
aug 302004
 

Met dank aan Gerard voor de uitnodiging heb ik nu ook GMAIL, 1000 MB vrij en 6 invites om te vergeven aan geïnteresseerden…
N.B. ik heb op andere blogs gezien dat dit eigenlijk een heel onverstandig aanbod is. Als je hier komt via een zoekmachine, dan is reageren (inderdaad) overbodig.

De eerste is naar Maarten Cannaerts, de tweede naar Joost en ook nummer drie en vier zijn weg, nog ééntje over dus.

Stroomstoring

 Gepubliceerd door om 09:56  Persoonlijk
aug 302004
 
“Duizenden treinreizigers tussen Rotterdam en Dordrecht hebben maandagochtend in de spits een forse vertraging opgelopen door een stroomstoring. Die deed zich rond kwart over acht voor tussen Rotterdam Lombardijen en Dordrecht. Het treinverkeer tussen beide plaatsen ligt sindsdien stil. Dat heeft een woordvoerder van ProRail-verkeersinformatie gezegd.”

(bron)

Fijn, ik heb vanmiddag een afspraak in Dordrecht, eerst maar even kijken hoe de ellende tegen die tijd vanuit Eindhoven is.

Maandkaarten?

 Gepubliceerd door om 09:35  Persoonlijk
aug 302004
 

Vanochtend voor het eerst weer met de trein naar het werk. Wat me opviel was dat er zowel in Deurne als in Eindhoven rijen voor de kaart-automaten stonden. Toch kochten de meeste mensen maar een enkele reis of een gewoon retourtje. De NS website is down op het moment, dus ik kan het zelf niet controleren, maar ik neem aan dat dit anders reizigers met (bijvoorbeeld) een maandkaart zijn?
Hoe dan ook, het gewone leven is weer begonnen.

Zijn Blogs Tamagotchi’s ??

 Gepubliceerd door om 17:12  Internet
aug 292004
 
“Blogs are Tamagotchi. If you don’t feed them, they die. If you don’t clear up their crap – comment spam, for example – they die. They’re more fun when there are other bloggers to play with, just like the new IR connected Tamagotchi are allegedly more fun because your little virtual pet can now interact with other little virtual pets.”

(bron)

Met die uitspraak begint Suw Charman haar vergelijking.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Zijn Blogs Tamagotchi’s ??  Tags:
aug 292004
 
“using software like a wiki effectively is outside the bounds of what the typical 13 to 18 year old wants to do in school. I imagine a conversation something like this:
INSTRUCTOR: ..and you have to use the new wiki to collect, annotate, and link you research to the research of your fellow students. Your use of the wiki will be reflected in your grade.
STUDENT: How will you grade our use of the wiki?
INSTRUCTOR: Well, by the number of times you use it, and the quality of the information you contribute.
STUDENT: Right, well how many times do we have to use it to get a passing grade?
INSTRUCTOR: Now look, see it isn’t just how many times you use it, it’s how you use it…
STUDENT: Then how do we know if what we’re doing will get us a good grade?!”

(bron)

Verder commentaar op dit moment overbodig lijkt me….Hoe zou het klinken als ik “student” vervang door “medewerker in het onderwijs” ?

Samenwerkend Leren

 Gepubliceerd door om 23:50  Leertechnologie
aug 282004
 

Michel Duijvestijn heeft de pagina over Samenwerkend Leren op de ICT in het Onderwijs Wiki verder uitgewerkt om en wil van deze pagina gebruik maken om een discussie te starten over de gewenste functionaliteiten van een projectomgeving (groupware) en, al doende, zelf ervaring op doen met het werken met een wiki.
Lees verder….

Weer terug….

 Gepubliceerd door om 23:18  Persoonlijk
aug 272004
 

Pfff….het was een lange dag, vanochtend om 5:30 uur liep de wekker af, om 7:00 uur vertrokken we en een klein uurtje geleden waren we hier in Deurne. Antwerpen was een ramp, anderhalf uur om de stad door te komen, het blijkt vandaag nogal geregend te hebben in België.
Het huis staat er nog, enige vervelende is dat de CV-ketel er geen zin in heeft, dus geen lekker warm bad bij thuiskomst.
Maar we zijn weer veilig thuis, morgen beginnen met het leeg halen van de auto en het wegwerken van de was, maandag aan het werk…”
Het is toch wel weer fijn om thuis te zijn :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Weer terug….  Tags: