Google.be: hoe een hemd strijken

Deel #3 van de reeks over zoektermen die mensen naar deze site gebracht hebben heeft als zoekterm: “hoe een hemd strijken” en werd op de BE-versie van Google losgelaten.
De link naar hier leidt naar het bericht over het naakt strijken door mannen. Zeker zo leuk zijn echter de andere zoekresultaten.
* Meditatie van de Week is een meditatie oefening op basis van het strijken van verschillende kledingstukken (geen grap, heel serieuze pagina!)
* LauraStar biedt informatie over de Steamy want “Niets zal nog hetzelfde zijn als voorheen na het gebruiken van de Steamy!”
* Angry Mama gaat eigenlijk helemaal niet over strijken, maar als het een man was die die zoekterm invoerde doet hij er wellicht goed aan het verhaal toch even te lezen. (toch goed van Google dat zo’n pagina ook als relevant herkend wordt).
* Ook Belgen raadsels gaat niet over het strijken van hemden (alleen over het strijken van groene zeep) en bevat voor het overige een lijst raadsels over onze buren.
* Life And Cooking heeft dan eindelijk een aantal echte tips:

“1. Hoe langer een schoon overhemd moet wachten op een strijkbeurt, des te hardnekkiger worden de kreukels. Enige haast is dus geboden. Als het hemd al droog is wanneer je begint te strijken, maak het dan iets vochtig.
2. Eenmaal gestreken, hang het dan meteen op zodat je kreukels vermindert.
3. Strijk niet in cirkelvormige bewegingen, want dan rekt de stof uit.
4. Strijk bij moeilijke kreukels in de lengterichting.”

(bron)

Wist je trouwens dat de symbolen in je kleren (je weet wel die aangeven hoe warm het gewassen/gestreken mag worden) vastgelegd zijn in de internationale ISO standaard 3758 “textiles – care labelling code using symbols” uit 1991?