Gmail voor Pierre!

Met dank aan Gerard voor de uitnodiging heb ik nu ook GMAIL, 1000 MB vrij en 6 invites om te vergeven aan geïnteresseerden…
N.B. ik heb op andere blogs gezien dat dit eigenlijk een heel onverstandig aanbod is. Als je hier komt via een zoekmachine, dan is reageren (inderdaad) overbodig.

De eerste is naar Maarten Cannaerts, de tweede naar Joost en ook nummer drie en vier zijn weg, nog ééntje over dus.

0 0 stemmen
Bericht waardering
10 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
TomV
TomV
17 jaren geleden

Je kan ook jezelf nog een uitnodiging sturen >:) en er vervolgens een harde schijf van maken (vooralsnog alleen in Linux, maar dat duurt vast niet lang meer…). Zie ook: http://www.tweakers.net/nieuws/34037

Maarten Cannaerts
Maarten Cannaerts
17 jaren geleden

Ik ben geïnteresseerd in een gmail-account (als je er nog uit te delen hebt!)… [email protected].
Thanks,
Maarten.

Joost de Vries
Joost de Vries
17 jaren geleden

Ik wil de tweakers truck ook wel uitvoeren. Is er nog een account te verkrijgen? Dat zou super zijn…

Maarten Cannaerts
Maarten Cannaerts
17 jaren geleden

Bedankt voor de gmail account. Alles werkt naar behoren…

Wel wat gemengde gevoelens: gmail biedt geen pop3 toegang, geen imap toegang, geen import voor mails (wel import voor contactadressen), geen forwarding voor mails… Kortom: enkel bruikbaar als je enige mailaccount, en als je je huidige mails niet wil meenemen naar je nieuwe account (of zou ik mijn 500MB mailbox forwarden naar mezelf? ;-).
Systeem van uitnodigen is ook *erg* vreemd: beetje van "ons kent ons"… Net hetzelfde bij de studenteninschrijvingen: je hebt pas veel succes als je op voorhand aankondigt dat je niet iedereen zal inschrijven (ingangsexamen / beperkt aantal inschrijvingen / strengere voorwaarden…). Vind het persoonlijk wat elitair overkomen, voor een dienst die toch niet echt zo fundamenteel veel beter is dan bestaande accounts.

Nu ja, nu kunnen we (eindelijk) wel meespreken.

Met vriendelijke groet.

Pierre
17 jaren geleden

Hoi Maarten, voor wat betreft het ontbreken van POP3, zie GMail Wiki :)

TomV
TomV
17 jaren geleden

Waarom heb je imap nodig? Je kan het toch al benaderen via het web?

En voor de rest, het systeem van uitnodigen komt deels door beta testing. Hebben ze goed overgenomen van orkut (ook Google). Laat de ‘elitaire’ groep eerst maar de bugs eruit halen, om het vervolgens breder te verspreiden zonder gezichtsverlies. Marketingtechnisch zeer goed opgebouwd moet ik zeggen. En blijkbaar zijn ze de betafase aan het afbouwen, want ik krijg nu regelmatig de mogelijkheid om nieuwe mensen uit te nodigen (of moet ik dat niet zeggen?).

Verder vind ik het wel anders dan bestaande webmaildiensten. Het labelen (categoriseren) is echt een ander uitgangspunt. Ik vind het ook veel sneller. Wat ik zelf erg mooi vind is dat een mailadres automatisch wordt aangevuld (mits deze in je contactlijst voorkomt).

En ik kan een mailtje rustig forwarden.

Het importeren van je eigen mail zou idd wel mooi zijn. Geef het door.

Pierre
17 jaren geleden

Uit het aantal posts dat je op de verschillende blogs ziet over beschikbare invites, lijkt inderdaad af te leiden dat ze zijn begonnen met voorzichtig opschalen.
Ik vind IMAP of HTTP toegang (zoals bij hotmail) ook gewoon wel handig. Heb nu 3 verschillende accounts in Outlook Express en dat is nu eenmaal wel handig.

Joost de Vries
Joost de Vries
17 jaren geleden

Net mijn gmail account geactiveerd. Het gmail concept doet me denken aan de virtuele kluisjes op het internet gecombineerd met webmail. Ik ga allereerst eens kijken of ik m.b.v. de tweakers informatie, dit account als FS can mounten. Dan ga ik de backup routines aanpassen op mijn server en kijken of ik mijn backups bij gmail kwijt kan.

(Hoe snel)Kunnen grote bestanden tussen gmailers worden verstuurd? Zijn er bandbreedte beperkingen? Allemaal vragen die ik nog moet uitzoeken.

In ieder geval bedankt Gerard.

Maarten Cannaerts
Maarten Cannaerts
17 jaren geleden

Ben altijd geïnteresseerd in je ervaringen te horen ivm mounten van gmail als virtuele schijf…

1GB is wel wat aan de lage kant (en bovendien zal de upload/downloadsnelheid het gebruik als *echte* schijf wel in de war brengen), maar het is zeker de moeite waard om eens mee te experimenteren.

Erno Mijland
Erno Mijland
17 jaren geleden

Gmail als virtuele schijf gebruiken is eigenlijk al mogelijk. Stuur de gewenste bestanden als attachment bij een bericht vanuit GMail naar een willekeurig adres. De bestanden zijn vanuit de ‘Sent mail’ box te downloaden. Maak desgewenst een label ‘Files’ aan om de bestanden bij elkaar te houden.