Nog meer wijzigingen in de RSS-feed

OK, even een vraag.
Een van de dingen die ik altijd al mooi gevonden heb bij BlackboardBlog is dat daar in de RSS-feed niet alleen het aantal opmerkingen (en trackbacks) zichtbaar is, maar ook de inhoud van de opmerkingen. Zo kun je dus de hele discussie volgen en hoef je ook daar niet voor steeds naar de site te gaan.
Deels heb ik dat eerder vandaag al hier gerealiseerd door het aantal opmerkingen en trackbacks in de feed op te nemen zodat je in ieder geval kunt zien dat er een nieuwe opmerking of trackback is toegevoegd.
Maar ik wilde ook de opmerkingen zelf opnemen in de feed.
En dat werkt nu. Op dit moment is het zo dat als je deze link: http://www.gorissen.info/Pierre/xml-rss2.php?full=yes gebruikt, je dit resultaat krijgt in bijvoorbeeld Sharpreader:
Message Full - Klik voor grotere versie (volledig bericht, alleen een vermelding van het aantal reacties en trackbacks)
Gebruik je die link overigens zonder toevoeging, dus zo: http://www.gorissen.info/Pierre/xml-rss2.php, dan zie je zoiets:
RSS_short - Klik voor grotere versie (deel van het bericht, inclusief een vermelding van het aantal reacties en trackbacks)
Nieuw is deze optie:
http://www.gorissen.info/Pierre/xml-rss2.php?full=comments en die levert dit op in Sharpreader:
RSS_Comments - Klik voor grotere versie (volledig bericht, vermelding van het aantal reacties en trackbacks én alle reacties)

Mijn vraag is wat ik het beste als standaardinstelling kan gebruiken. Ik kan namelijk er voor zorgen dat de derde optie (de nieuwe met de volledige reacties) weergegeven wordt als je full=yes gebruikt. Dat betekent dat iedereen die nu de standaardlink hier op de pagina gebruikt heeft opeens automatisch de reacties erbij krijgt. Als alternatieve link kan ik dan zoiets bieden als full=nocomments waarbij je dan wél de volledige berichten maar niet de inhoud van de reacties zou krijgen.
Het is voornamelijk een beetje de vraag wat jullie het liefste hebben.

p.s. Voor het geval je je links nu (al) wilt aanpassen: zowel de opties full=comments (volledig bericht, wél de hele reacties) en full=nocomments (volledig bericht, niet de hele reacties) blijven bestaan en zullen de hier genoemde functionaliteit bieden. Het gaat hem dus alleen om het wenselijk gedrag van full=yes.

Reageren kan t/m morgenavond (6 augustus) om 17:00 uur, daarna neem ik een beslissing op basis van de reacties. Bij geen reacties doe ik dat uiteraard ook.

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerard
16 jaren geleden

Hmm, ik zou zeggen, geef de bezoeker zelf de keuze. Plaats een XML-ikoontje met daarachter de standaard-feed, plus een ikoontje voor de feed met volledige commentaren en trackbacks.

Persoonlijk heeft de laatste mijn voorkeur, maar dat kan voor een ander weer anders zijn, nietwaar?

Rino
Rino
16 jaren geleden

Ik ben het helemaal met Gerard eens, maar dat liet zich raden aangezien ik de feed-knoppen in blackboardblog ook op die manier heb aangebracht [de bezoeker heeft de keuze]

Pierre
16 jaren geleden

OK, maar dat er keuze mogelijk moest zijn, daar was ik het al over eens. Het ging mij er meer om of ik bestaande gebruikers van de feed met de ‘volledige’ tekst nu standaard de volledige reacties moest geven, of dat ik dat als nieuwe optie beschikbaar stel. Dat laatste betekent dat bestaande gebruikers dus hun url moeten aanpassen om de reacties te zien te krijgen.