Gratis backupmogelijkheid voor studenten

“Een aantal studenten van de TUDelft en de Hogeschool INHolland krijgt in het nieuwe studiejaar 500 MB opslagruimte op de servers van Surfnet.”

(bron)

Jammer dat mijn werkgever er (nog) niet aan meedoet. Lijkt me een goed initiatief.
Op de website van BackupAgent (die de dienst levert) kun je een aantal filmpjes bekijken die uitleggen hoe e.e.a. werkt.
Handig is dat je een automatische backup kunt instellen zodat (bij een ADLS of Kabel-verbinding) elke nacht de belangrijkste data naar de server van BackupAgent gebackuped worden.
Dat is ook wel extra veilig, want mocht het echt mis gaan (bijvoorbeeld je huis brand af) dan liggen ook mijn backups gewoon thuis (naast de computer) en dan helpt dat ook niet.
De dienst is overigens ook voor anderen beschikbaar, dan kost het uiteraard (meer) geld. Volgens de prijslijst is een proefaccount voor 10MB gratis. Een bedrag van 500 EURO per jaar voor 5GB lijkt me ook redelijk, al is dat voor priv├ęgebruik wat veel geld (zeker omdat het excl. btw is).
Maar ja, zo’n hoeveelheden backuppen via een gewone ADSL lijn is ook niet echt verstandig. Dan krijg je redelijk snel problemen, want dat valt niet meer onder de fup (fair use policy).