Wireless webcam

Afbeelding van Linksys webcam - Klik voor grotere versie
“Linksys introduceert vandaag de Wireless-G Internet Video Camera. De webcam heeft een eigen ip-adres zodat het apparaat niet op een pc aangesloten hoeft te zijn om vanaf elke gewenste lokatie de camerabeelden te kunnen bekijken.”

(bron)

Heel mooi, deze WVC54G van Linksys. Natuurlijk waren er al meer webcams die rechtstreeks op het netwerk aangesloten kunnen worden, maar voor een bedrag van ruim onder de 400 EURO had ik ze nog niet gezien.

0 0 stem
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Pierre
16 jaren geleden

Het plaatje bij dit bericht was een mooi probleem. Er werd, bij het bepalen of er een thumbnail gemaakt moest worden, namelijk alleen gekeken of een plaatje te breed was. Dit plaatje was niet te breed (in dit geval < 200 pixels), maar wel heel hoog.
Die controle is nu toegevoegd, dus als het plaatje breder is dan 200 pixels wordt het verkleind tot 200 pixels, is het niet breder, maar wel hoger, dan wordt de hoogte maximaal 200 pixels.

Pierre
16 jaren geleden

Vervelend is alleen dat het plaatje niet netjes geplaatst wordt in mijn RSSReader. Die maakt namelijk geen gebruik van stylesheets. Is natuurlijk ook wel een beetje in de geest van RSS, ik moet niet gaan willen bepalen hoe het er exact uitziet. Maar dan zou het wel handig zijn als ik de feeds optioneel ook zonder plaatjes beschikbaar stel.

Pierre
16 jaren geleden

Nog eentje (ik kan haast beter een nieuwe post aanmaken hiervoor): Bloglines had blijkbaar problemen met het vertalen van de relatieve urls voor de plaatjes naar de correcte url. Volgens mij was/is dat een Bloglines foutje, er wordt blijkbaar uitgegaan van alleen de domeinnaam (http://www.gorissen.info/ ) en niet van de hele base van het RSS-bestand (http://www.gorissen.info/Pi… )
Omdat het voor mij geen nadelige gevolgen heeft om bij de weergave van de afbeeldingen in de feed absolute urls te gebruiken heb ik dat aangepast. Als het goed is moet dat nu wel werken en worden de plaatjes ook in Bloglines goed getoond. Dat zal overigens waarschijnlijk alleen het geval zijn voor nieuwe posts en in ieder geval pas nadat de Bloglines crawler opnieuw de RSS-feed heeft opgehaald.

Pieter
Pieter
16 jaren geleden

Onder de 400 euro dat kan goedkoper
http://www.sitecom.com heeft er ook een voor 149 euro je moet dan wel een wireless router hebben. Wel een leuk ding.