Edublogs.nl down

 Gepubliceerd door om 11:17  Edubloggers
jul 312006
 

Ik zie net dat Edublogs.nl down is. Dat is waarschijnlijk omdat de hoeveelheid toegstande dataverkeer voor de maand juli oveschreden is (3,5 GB met een max van 3GB). Ik neem dus aan dat die er morgen weer is. Klusje voor mij deze maand om dat domein eindelijk van de (heel stabiele en betrouwbare, maar wat dataverkeer betreft nou eenmaal wat duudere/krappere) servers van Bhosted.nl af te halen en naar deze Servage server te verplaatsen.

Ik ben er weer

 Gepubliceerd door om 11:04  Persoonlijk
jul 312006
 

Jemig, het is hier warm geweest geloof ik. Alle ramen open, auto leeg en ook hier online de deur maar weer open.
Overigens hebben we in Ierland ook drie weken met bijna alleen maar zon gehad (het was sinds 1995 niet meer voorgekomen dat ze temperaturen boven de 30 graden gehad hadden!). Nog effe de was wegdraaien en dan kunnen die foto’s hierboven ook vervangen worden door eigen foto’s. Én natuurlijk de nodige GPS-tracks!

 Reacties uitgeschakeld voor Ik ben er weer  Tags:

Gesloten wegens vakantie

 Gepubliceerd door om 20:59  Persoonlijk
jul 062006
 

De tent gaat hier even op slot, de mogelijkheid om te reageren en om trackbacks te versturen gaan tot het einde van de maand dicht. Niet dringende berichten kunnen natuurlijk gewoon via de mail maar het duurt een paar weken voordat ik die lees.

 Reacties uitgeschakeld voor Gesloten wegens vakantie  Tags:
jul 062006
 

Renée Filius (Digitale Universiteit) en Frank Kresin (inmiddels werkzaam voor stichting De Waag) schreven voor het Handboek Effectief Opleiden de aanvulling
pdf Kennismanagement stimuleren en faciliteren met het Kennisportaal met daarin niet alleen uitleg bij het verschijnsel kennisportaal maar ook een vijftal voorbeelden van kennisportalen.

 Reacties uitgeschakeld voor Kennismanagement stimuleren en faciliteren met het Kennisportaal  Tags:

Amanda UnBoomed !?

 Gepubliceerd door om 18:55  Algemeen
jul 052006
 

Jemig, dit kan toch geen grapje zijn? Op haar eigen weblog, verteld Amanda Congdon dat er heibel in de Rocketboom-tent is. En omdat zij voor 49% eigenaar van Rocketboom is en Andrew Baron voor de andere 51% zou dat betekenen dat zij zou moeten wijken.
Ik wil niet dramatisch doen, maar dat zou het einde van Rocketboom betekenen. Daar kun je je toch geen ander gezicht als “ankerwoman” bij voorstellen? Dat is voor Andrew niet het einde van de wereld (het zal het financieel inmiddels wellicht wat pijn doen) want hij was sowieso voornamelijk achter de camera bezig. Ik neem aan dat we Amanda ook wel weer ergens terug zien, maar jammer is het wel (zou het wel zijn) als het écht waar blijkt te zijn. Moet ik nog de symbolische vergelijking maken van de raket die aarzelend van de grond kwam, toen snel naar grote hoogte steeg en toen ontplofte? Neh, zou flauw zijn.

Breeze-sessie met webstroom

 Gepubliceerd door om 08:01  Onderwijs
jul 052006
 
“De Webstroomredactie organiseert volgende week donderdag, 13 juli, een BREEZE sessie over het gebruik van deze twee tools: SURFgroepen en BREEZE. Expert Andres Steijaert, zal gedurende de BREEZE sessie vragen beantwoorden over het gebruik van SURFgroepen en BREEZE en dieper ingaan op de mogelijkheden van deze tools.”

(bron)

Het is duidelijk dat Michel Jansen van de Webstroomredactie nog even niet met vakantie gaat, want na het bezoek aan Diverse deze week organiseren ze volgende week een Breeze-sessie. Aanmelden moet via een mail naar Michel. Ik ben dan al lang weg/offline, maar ik zal Michel een mail sturen met twee vragen:
#1 Kan Andres demonstreren en toelichten hoe je het beste video kunt gebruiken tijdens een Breeze-sessie? Daarbij gaat het dan zowel om video die nu in de SURFnet Videotheek is opgenomen als video die je offline eerst converteert naar een voor Breeze geschikt formaat.
#2 Kunnen jullie de sessie opnemen en online beschikbaar stellen?

 Reacties uitgeschakeld voor Breeze-sessie met webstroom  Tags:

Camphone mee? Simkaart thuis laten!

 Gepubliceerd door om 10:19  Internet
jul 042006
 
“In het zuiden van Nederland zijn de vakanties al weer begonnen en dus vertrekken honderd duizenden landgenoten naar zon, zee en strand.”

(bron)

Op Mobilecowboys.nl wordt gewezen op het feit dat veel telefoons tegenwoordig al heel goede foto’s kunnen maken en als je op vakantie gaat, kun je natuurlijk ook gewoon foto’s maken met je telefoon in plaats van nog een afzonderlijk toestel mee te zeulen.
De site van Peter de Ruiter waar naar verwezen wordt laat inderdaad zien dat er hele goede resultaten te behalen zijn. Één tip die je van mij dan nog krijgt: Doe het niet! of haal de Simkaart uit je toestel. Want veel van die toestellen kunnen ook internetten, mail checken etc.
En dat wil je toch niet tijdens je vakantie? (ik niet in ieder geval)

jul 042006
 

Als onderdeel van de zomereditie van de e-learning Themasite schreef Elmine Wijnia een recensie naar aanleiding van het rapport Inleiding Social Software in het Onderwijs dat ik schreef voor stichting Kennisnet Ict op School en SURFnet bv.
Ik wil in deze post even ingaan op de inhoudelijke kritiekpunten die ze in de recensie noemt.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Recensie: Social software in het onderwijs  Tags:

Diverse 2006

 Gepubliceerd door om 11:13  Media
jul 012006
 

Via de mail ontvangen en het leek me wel de moeite waard om hier te plaatsen:

Aankomende week, 5, 6 en 7 juli, is de 6e internationale conferentie over alle aspecten van video en videoconferencing in het onderwijs: Diverse 2006.
Vanuit Nederland nemen 26 mensen deel aan de conferentie in Glasgow. Een deel van de delegatie en de webstroom redactie wil de kennis die aanwezig is op de conferentie zo goed mogelijk toegankelijk maken voor de gehele Webstroom community. Van alle bezochte lezingen en de 9 thema’s worden verslagen gemaakt. Daarnaast ligt het in de bedoeling om de belangrijkste sprekers te interviewen en dit materiaal streaming aan te bieden.
Gaat u niet naar Glasgow, maar hebt u wel specifieke vragen passende in één van de thema’s? Hebt u een vraag aan één van de experts? Dan willen wij die vragen graag voor u stellen!

De thema’s zijn:
Theme 1: Video conferencing
Theme 2: Video pedagogiek en onderzoek
Theme 3: Video / interactief leren
Theme 4: Studenten leren middels het maken van video
Theme 5: Interactieve TV
Theme 6: Maken en gebruiken van opnames en archieven
Theme 7: DV Streaming, draadloze Handhelds
Theme 8: Verrijken van onderwijs middels video
Theme 9: Gebruik van Virtual Reality games voor verrijking van het leren

De volgende experts willen we interviewen:
– Michael O’Donoghue
– Patrick McGhee
– Hugh Thomas / Shawn Sobers
– Mark Childs

Het volledige programma kunt u bekijken op deze website.
Stuur uw vragen naar [email protected], of naar [email protected]. De antwoorden nemen we op in het (video-) verslag wat we gaan maken.

Met vriendelijke groet, de Nederlandse delegatie Diverse 2006.

(voor de volledigheid: ik ben geen lid van die delegatie, gewoon lid van de webstroom community)

 Reacties uitgeschakeld voor Diverse 2006  Tags: