feb 262009
 


Na een paar filmpjes die niet zoveel met ICT te maken hadden, is dit weer een filmpje van CommonCraft dat ik wel weer vertaald heb.

Het is écht beginnersniveau, dus de kans dat je er zelf iets van leert is heel klein (dan las je dit weblog niet), maar wellicht is het handig om het hiermee aan iemand anders uit te leggen.

feb 262009
 
CEBITBus - Klik voor grotere versie

Helaas bleek het animo om met een groep edubloggers richting de CEBIT te gaan niet groot. De mensen die mee wilden haakten af vanwege andere afspraken op die zaterdag. Daarom laat ik de reis dit jaar ook even aan me voorbij gaan.
Toch wil ik nog even het bericht doorgeven dat ik van Nico Habraken kreeg: ze kunnen elke busreiziger een gratis toegangskaart voor de CEBIT bieden.
Dus in plaats van 65 euro voor de reis en 38 euro (aan de kassa) voor het ticket, betaal je slechts 65 euro voor beiden samen. Mooi toch?

Nico gaf in zijn mail aan dat de CeBIT beurs tickets wel op voorhand online via http://www.CeBIT.de geregistreerd moeten worden. Heb je daar meer vragen over neem dan even rechtstreeks met Nico contact op.

 Reacties uitgeschakeld voor Wil jij met de bus naar de CEBIT!? – #2  Tags:

Vidster.nl stopt ermee

 Gepubliceerd door om 14:59  Internet
feb 262009
 
Vidster.nl (foto door: PiAir (Old Skool))
“Beste Vidster.nl member,
Helaas moeten wij u meedelen dat Vidster.nl per direct met videohosting gaat stoppen.
Dit omdat wij vinden dat de site nog weinig toegevoegde waarde heeft op het internet.

Vidster.nl is opgezet met als doel om video te kunnen delen in hoge kwaliteit en dit is ons zeker gelukt.
Dit was nog bijna nergens op het internet mogelijk toen Vidster.nl werd opgezet.

Sindskort zijn er nu op Youtube videos te bekijken in HD. Dit maakt een site als Vidster.nl overbodig vinden wij.
Wij hebben daarom de beslissing genomen om per direct te stoppen met videohosting op Vidster.nl.

Onze oprechte excuses hiervoor.
Wij zullen binnenkort offline gaan.

Wel kunnen wij zeggen dat Vidster.nl terug gaat komen deze zomer, maar niet als videohosting site.
Vidster.nl zal zich erop richten om u alleen de beste/leukste videos aan te bieden. Tot zomer 2009 in iedergeval!”

Ik plaatste afgelopen december een vergelijking van de kwaliteit van de HD video bij Vidster.nl, YouTube en SURFmedia.nl online. Toen was mijn oordeel dat het met de kwaliteit wel snor zat maar dat het converteren relatief lang duurde. “Een site om in de gaten te houden” schreef ik toen.

Ze gooien nu de handdoek in de ring. Is wat voor te zeggen gezien hun redenatie al zal er echt nog wel plek blijven voor andere videosites naast YouTube. Je zult alleen wel je eigen niche op moeten zoeken.
Van de andere kant neem ik aan dat de initiatiefnemers nu hun energie ongetwijfeld in andere zaken zullen steken.

feb 252009
 
CU2 (foto door: PiAir (Old Skool))

Via Bright.nl kwam ik bij een bericht op Emerce terecht over de terugloop van bezoekers bij sites als Sugababes, Superdudes en CU2.
Jaap Stronks stelt de vraag of het met Hyves nu ook bergaf zal gaan en of we allemaal naar Facebook zullen overstappen, maar hij krijgt ‘via Twitter‘ daar geen eenduidig antwoord op.

Ik heb (nog) geen Facebook account, maar ik zeg al lang geen ‘nooit’ meer over zoiets. Ik had ook eerst geen behoefte aan een LinkedIn account, totdat ik net een keer te vaak tegen een profiel-pagina aan liep die ik niet kon zien zonder ingelogd te zijn.
Maar ik heb er mijn Hyves-pagina, die overigens minimaal onderhouden wordt, niet voor opgegeven. En ook als ik een Facebook profiel zou aanmaken neem ik aan dat ik die andere twee in stand hou.

Wat vind jij? Switch jij? Wordt het aantal online profielen dat je hebt alleen maar groter? Laat het horen in de reacties hieronder!

Mobiel… zijn we er klaar voor?

 Gepubliceerd door om 20:39  Agenda
feb 252009
 
“Wordt ‘mobiel’ de trend voor 2009? En wat verstaan we dan onder ‘mobiel’? Internet via mobiel, mobiele applicaties, mobiel operating systemen? We moeten iets met ‘mobiel’, maar wat houdt het in? Wat gaat er veranderen, wanneer en hoe dan?
Herkent u deze vragen, maar weet u (ook) het antwoord niet, kom dan naar dit CWIS-nl-seminar. Leer deze dag meer over mobiel internet, applicaties en marketing (zie onderstaand programma). En gebruik de tijd tussen de presentaties om te netwerken met collega’s van andere instellingen. Meldt u zich snel aan, we verwachten veel geïnteresseerden voor deze dag!

Dit seminar is gratis toegankelijk voor medewerkers van instellingen die aangesloten zijn bij SURFnet.”

(bron)

Het is een tijdje stil geweest rond CWIS-NL, maar er staat voor 17 maart weer een bijeenkomst op het programma. Dit keer over Mobiel internet.

Mobiel in combinatie met onderwijs is hoe dan ook een hot thema dit jaar. SURFacademy organiseert twee maanden later (13 t/m 15 mei 2009) in Heerlen bij de OUNL een Spring School over het thema Mobiel Leren. Het programma daarvan zal over ongeveer twee weken beschikbaar komen.

Inschrijven voor de CWIS-NL bijeenkomst kan nu al via de website. Daar staat ook het programma van de dag.

 Reacties uitgeschakeld voor Mobiel… zijn we er klaar voor?  Tags:
feb 242009
 
EASEUS - Klik voor grotere versie

Heb je dat ook wel eens gehad? Je deelt een harde schijf in in partities omdat dat handig lijkt (niet alles in één grote doos) maar achteraf blijkt dat toch tegen te vallen.
Zo overkwam mij dat ook met de 500GB harde schijf in mijn Freecom Network Mediaplayer. Ik had de helft als actieve schijf willen gebruiken en de andere helft voor de films/series etc. die ik toch al gezien had. Helaas blijkt de FTP-toegang bij de Freecom maar één partitie toegankelijk te maken.

Een tijdje geleden had ik de Freecom al eens via USB aan mijn laptop gehangen om zo wat van de data over te zetten van de ene naar de andere partitie, maar dat vond ik toch niet zo heel handig.
Dus wilde ik van twee partities weer één maken. Alleen had ik niet veel zin om alle data eerst ergens anders neer te zetten en dan weer terug te plaatsen.

Met de EASEUS Partion Manager Home Edition kun je gratis partities verkleinen, verplaatsen en vergroten mét behoud van de data op die partities.
In mijn geval moest het in een aantal stappen:
1) eerst de tweede partitie zo klein mogelijk maken
2) dan die partitie opschuiven naar het einde van de vrije ruimte
3) uitbreiden van de eerste partitie met de vrijgekomen ruimte
-> dit is de stap waar ik nu ben; de data op de tweede partitie was te groot in omvang om direct naar de eerste partitie te kopiëren, vandaar de wat omslachtigere actie.
4) kopiëren van de data van de tweede partitie
5) verwijderen van de tweede partitie
6) uitbreiden van de eerste partitie met de vrijgevallen ruimte

De eerste stap ging nog redelijk snel, maar werd vooraf gegaan door een reboot en werd vanuit een soort boot-interface uitgevoerd.
Stap 2 en 3 worden nu na elkaar uitgevoerd maar zullen nog wel even gaan duren. Nu na ruim een uur is het hele proces nog niet halverwege.

Heb jij ervaring met snellere (gratis) partition managers?

UGame – ULearn Symposium 23 april 2009

 Gepubliceerd door om 20:11  Agenda
feb 242009
 
ugame ulearn - Klik voor grotere versie

Als ik de berichten mag geloven hebben ze de reclame niet echt heel hard nodig (de inschrijvingen lopen goed), zie dit dan ook maar als een “als je wilt gaan, niet te lang wachten met aanmelden” bericht. ;-)
Op 23 april 2009 vindt in Delft bij de TU Delft het UGame Ulearn symposium over Nieuwe Media, Marketing en Mediawijsheid plaats. Zie dit bericht voor een overzicht van de sprekers en via deze pagina kun je je aanmelden.

Ik ben er ook, ik mag er een sessie verzorgen, daarom ben ik helaas niet bij de Rich Media bijeenkomst die op dezelfde dag bij SURFnet plaats zal vinden.

Bouw je eigen Ustream.tv met SURFnet

 Gepubliceerd door om 12:03  SURF
feb 232009
 
Adobe Flash Media Encoder - Klik voor grotere versie

Ive Reints vertelde er afgelopen donderdag over en de dag erna kreeg ik een mailtje vanuit SURFnet dat mijn account op de nieuwe live streaming dienst actief was.
Waar we voorheen de beschikking hadden over één streaming kanaal voor Windows Media, nu zou het mogelijk moeten zijn om ook Flash Video en Quicktime te streamen. En daarnaast kun je als gebruiker zelf die kanalen aanmaken.

Ik had nog problemen met het opzetten van een Quicktime (“FTP fout”) en de Windows Media stream (authenticatie lukt niet) en vanwege het weekend ging ik er eigenlijk vanuit da tik de helpdesk niet kon bereiken, maar de Flash stream werkte wel al. Dus daar ging ik mee aan de slag.

Bouw je eigen Ustream met SURFnet?
De bekendste live streaming dienst die gebruik maakt van Flash is ongetwijfeld Ustream.tv. Je kunt daar gewoon naar de site gaan, een account aanmaken en binnen vijf minuten ben je aan het uitzenden.

Vooropgesteld: SURFnet beweert niet dat ze een Ustream.tv concurrent aan het bouwen zijn én de SURFnet dienst is niet voor iedereen beschikbaar, alleen voor medewerkers (en studenten?) van bij SURFnet aangesloten instellingen.
Maar de diensten liggen in elkaars verlengde, dus daarom is een vergelijking mogelijk.

Wat heb je nodig voor Ustream.tv?
Zoals gezegd hierboven, je hebt niet veel nodig om met Ustream.tv aan de slag te gaan. Een laptop/pc/macbook met een webcam, een internetverbinding, en een gratis account dat je in een paar minuten aanmaakt via de site is voldoende.

Je maakt zoveel kanalen aan als je wilt, je kunt foto’s uploaden die getoond worden als je stream offline is en elk kanaal heeft naar wens een chatbox. Lees verder….

Hoe bouw je een iPhone applicatie?

 Gepubliceerd door om 21:18  iOS
feb 222009
 

De makers van de Photokast applicatie voor de iPhone hebben een lezenswaardig document online gezet. Het bevat een heleboel tips en adviezen, do’s en don’t bij het ontwikkelen van een applicatie voor de iPhone.

Ook als je nooit van plan bent een applicatie voor de iPhone te ontwikkelen is dit document het lezen waard.

 Reacties uitgeschakeld voor Hoe bouw je een iPhone applicatie?  Tags: