Gaan Nederlandse Social Netwerk sites het redden?

CU2 (foto door: PiAir (Old Skool))

Via Bright.nl kwam ik bij een bericht op Emerce terecht over de terugloop van bezoekers bij sites als Sugababes, Superdudes en CU2.
Jaap Stronks stelt de vraag of het met Hyves nu ook bergaf zal gaan en of we allemaal naar Facebook zullen overstappen, maar hij krijgt ‘via Twitter‘ daar geen eenduidig antwoord op.

Ik heb (nog) geen Facebook account, maar ik zeg al lang geen ‘nooit’ meer over zoiets. Ik had ook eerst geen behoefte aan een LinkedIn account, totdat ik net een keer te vaak tegen een profiel-pagina aan liep die ik niet kon zien zonder ingelogd te zijn.
Maar ik heb er mijn Hyves-pagina, die overigens minimaal onderhouden wordt, niet voor opgegeven. En ook als ik een Facebook profiel zou aanmaken neem ik aan dat ik die andere twee in stand hou.

Wat vind jij? Switch jij? Wordt het aantal online profielen dat je hebt alleen maar groter? Laat het horen in de reacties hieronder!

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
15 jaren geleden

Interessante vraag!

Ik hou het bij LinkedIn om ‘in contact’ te blijven en te monitoren wat (ex-)collega’s doen. Omdat diverse familieleden Hyves-en heb ik daar ook een account aangemaakt (waar ik zelf niet bepaald actief op ben omdat ik er nog steeds niet achter ben HOE bepaalde dingen werken of HOE ik bepaalde dingen moet doen). Daar blift het wat mij betreft bij.

Ooit (in het prille begin begonnen met Plaxo en Facebook. Beide heb ik afgezworen.
Plaxo nadat ik bedolven werd met om de paar dagen mailtjes die zeurden om mijn profiel te updaten en vooral andere kennisen, familieleden en collega’s op te jutten om ook Plaxo te gaan gebruiken.
Facebook nadat ik er achter kwam dat zij er van alles aan doen om ‘niet mee te werken’ aan het weer opheffen van een account. Ik denk dat ook dat een goede beslissing is geweest omdat ik onlangs las dat alle info die je aan Facebook toevertrouwt ineens van Facebook is geworden. Geen weg terug. (Eh… Zo zijn we niet getrouwd Facebook!)

Ik ben benieuwd naar reacties van anderen :-)