nov 012007
 

Ik weet dat linkposts (een korte verwijzing naar een lang verhaal van iemand anders) niet altijd iets toevoegen aan een blog, maar deze post How the Flat Classroom Project Almost Died Yesterday! verdiende wat mij betreft toch echt meer dan een FURL-link.

Ik heb persoonlijk geen problemen met het gebruik van Google Adsense, maar kan me in de context en het concrete voorbeeld beschreven door Vicki Davis wel heel veel voorstellen bij de bezwaren die zij er mee heeft/had.
En ik heb dan ook veel respect voor de actie die daarna razendsnel opgezet werd en die er voor zorgde dat zij haar project voort kan zetten zonder reclame. Lees de details in het bericht bij Vicki.
Creating something good from a bad situation heet dat.

 Reacties uitgeschakeld voor Google Adsense vanuit een ander perspectief  Tags:
nov 012007
 
Interview in Second Life

Gisterenavond heb ik deelgenomen aan een interview in Second Life over Second Life. Joop van Schie, in Second Life bekend als Joop Zuhal en online bekend van het Aggiornamento II weblog had me daarvoor een uitnodiging gestuurd.
Joop doet onderzoek naar de ervaren toegevoegde waarde van Second Life voor het onderwijs. Hij doet dat door een groot aantal mensen (streven is ongeveer 50 in totaal) te interviewen. En die interviews vinden plaats in zijn kantoor/huiskamer in Second Life. Lees verder….

Eye-Fi – foto’s on the fly

 Gepubliceerd door om 06:44  Hardware
nov 012007
 
Eye-Fi - Klik voor grotere versie

Ik zag hem gisteren voorbij komen bij Pocketinfo en begrijp nu van Willem Karssenberg dat het anderhalf jaar geduurd heeft sinds de eerste aankondiging van ‘het gaat komen’ tot nu beschikbaarheid (uitsluitend in de VS). Waar gaat het over: een SD-geheugenkaartje van 2GB.

Dat is niet zo heel bijzonder natuurlijk, maar dat geheugenkaartje bevat ook een draadloos netwerk adapter + software etc. om die aan te sturen. En als je bedenkt dat de standaardmaat van een SD-kaart 32 mm x 24 mm x 2.1 mm is, dan is het al knap om die elektronica daar nog bij te krijgen.

Maar het wordt nog beter: je configureert het SD-kaartje vooraf via je computer (middels de bijgeleverde SD-kaart lezer die je aan je USB-poort aansluit) zodat de kaart weet hoe verbinding te maken met draadloze netwerken én hoe de foto’s automatisch (als er verbinding is) te uploaden naar bijvoorbeeld Flickr of Picasa (en andere sites).
Je hoeft er dus geen speciaal fototoestel voor te hebben, het past ‘gewoon’ in het SD-slot van je reguliere toestel.

Vind je direct uploaden naar zo’n site eng dan kun je het ook gebruiken om de foto’s naar je computer over te sturen zonder kabels nodig te hebben.

En de prijs voor dit alles is slechts $99,-
Belangrijkste probleem op dit moment: de beschikbaarheid. Niet alleen omdat de vraag hoog is, maar ook omdat ondersteuning op het moment alleen in de VS geleverd wordt en dat betekent ook dat bijvoorbeeld Amazon.com alleen verstuurt naar adressen in de VS.
Moet je dus familie (of kennissen) in de VS hebben waar je het kunt laten afleveren.