Symposium ICT: DIDO?

ICT DiDo

De dag is inmiddels bijna voorbij, maar toch nog even wat laatste krabbels over het Symposium ICT: DIDO? waar ik vandaag was.
Edupapers.nl Na het plenaire ochtenddeel was ik aanwezig bij een sessie door Frits Hoff, directeur van edupaper.nl.
Ik had me overigens al voor die sessie ingeschreven voordat ik dit bericht over de iLiad schreef. Dus ik was extra benieuwd.

ICT DiDo ICT DiDo

Laat ik eerlijk zijn. Frits Hoff heeft een realistische kijk op de sterke en zwakke punten van apparaten als de iLead. Natuurlijk, er zaten ‘voor’ en ’tegen’ argumenten in zijn verhaal waar je vraagtekens bij kunt zetten, maar al met al gingen mijn tenen er niet krom van staan. En dat is natuurlijk heel wat gezien mijn eerdere oordeel over de iLiad.

Met de komst van kleur (eind 2008 of in 2009), animatie mogelijkheden in de voor van Flash en webbrowser capaciteiten nemen de mogelijkheden toe.
Het gewicht van < 390 gram en een batterij die 15 uur mee gaat zijn natuurlijk niet slecht. Als je er écht mee voor kunt zorgen dat medewerkers minder uitprinten dan kun je ze in 1 a 2 jaar terugverdienen op basis van die besparing. En het ziet er niet slecht uit als je het vergelijkt met een zwart/wit kopie of uitdraai. Maar dan nog zou ik zeggen: wacht nog maar een jaartje. Totdat de hierboven genoemde zaken toegevoegd zijn en totdat die prijs nog wat verder gezakt is.
Ik hoop dat ze er genoeg verkocht krijgen om dat ook daadwerkelijk te laten gebeuren.

Eerdere berichten
Ondanks het ontbreken van draadloos internettoegang (het gebouw van het Blariacumcollege was splinternieuw en de Wifi was nog niet opgeleverd) heb ik vandaag al tijdens de dag via mijn Qtek en Twitter online notities bijgehouden. Daar kun je dus de overige individuele opmerkingen terugvinden.

Ook de foto van de iPod Touch was overigens gemaakt met en verstuurd vanaf mijn Qtek S110.
Die iPod Touch zag er overigens natuurlijk wel heel gelikt uit. Dat is nou wél weer zo’n gadget waarvan ik denk ‘doe mij er maar eentje’. Zeker als hij op ons Wifi-netwerk bij Fontys zou kunnen inloggen, dan zou je daarmee inderdaad heel goed de beperkte omvang van de opslag kunnen opvangen.

Samenvattend
Ik was het zeker niet altijd met alle sprekers eens en tussen de tweets zul je ook wel wat kritische exemplaren vinden. Maar ik vond het een leuke en interessante dag omdat het een combinatie was van consumeren, participeren, met mensen kletsen die ik nog niet eerder ontmoet had en een aantal mensen weer een keer zien die ik al een tijdje niet gezien had.

Foto van de dag
ICT DiDo

Ik begrijp dat het zeker niet het enige schoolgebouw is waar deze regel geldt, maar ik blijf het onzinnig vinden.