De kabel binnenkort eindelijk open?

“Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken komt met een wetswijzing die ervoor zorgt dat kabelmaatschappijen hun netwerk open moeten te stellen voor derde partijen die televisiepakketten willen aanbieden.”

(bron)

Het is nog even wachten op de hele dans van het doorlopen van het aanpassen van de wet, het opnieuw opstellen van een besluit, het uitonderhandelen van de overgangsperiode, de eerste aanloopproblemen, maar dan zou concurrentie op de kabel eindelijk toch een feit zijn.
En we hebben gezien op breedband gebied waar dat toe kan leiden als er maar genoeg marktpartijen zijn. En die zijn er op het moment, al kunnen die nu dus niet echt met elkaar concurreren.

Natuurlijk, ook op dit moment kun je niet alle ADSL providers die er zijn op alle plekken Nederland ter beschikking, maar één of twee extra opties zou wel helpen.

Mogelijk addertje onder het gras is natuurlijk dat de noodzaak van minder onderbouwing door de Opta bij besluiten natuurlijk niet altijd per definitie een positieve ontwikkeling tot gevolg hoeft te hebben.
Maar in dit geval lijkt me dat in ieder geval wel zo.