Adobe eSeminar over SCORM

 Gepubliceerd door om 20:32  Leertechnologie
aug 012007
 
“SCORM Solutions, Myths & Misunderstandings
In this eSeminar, Shawn Thropp will share solutions for common SCORM questions, from getting started to installing ADL software, dealing with metadata fielded and interoperability issues. Together with host Tom King, Shawn will dispell myths and rumors about SCORM development. Join us to discover how to work more effectively with SCORM.”

(bron)

Aanstaande vrijdag 3 augustus organiseert Adobe een e-seminar over SCORM. Het seminar vindt plaats van 19:00 – 20:00 uur (Nederlandse tijd). Zover ik kan zien is registreren gratis. Ikzelf zal me er niet voor aanmelden, ik hoor te weten wat SCORM is en ik heb tenslotte nog vakantie ;-). Ik ken Shawn Tropp van het werk binnen IMS aan de Content Packaging specificatie, en hij weet heel veel van SCORM en loopt al de nodige jaren mee. Ik kan daarom ook niet helemaal inschatten in hoeverre dit echt een SCORM voor beginners sessie zal worden. Als ik naar de beschrijving kijk, lijkt het me in ieder geval toch een beetje “SCORM voor beginnende ontwikkelaars” en niet “SCORM voor docenten” of zo.

 Reacties uitgeschakeld voor Adobe eSeminar over SCORM  Tags:

Feedburner wakker schudden

 Gepubliceerd door om 19:01  Internet
aug 012007
 

Vreemd, ik merkte vanmiddag dat de RSS-feeds hier niet bijgewerkt werden. Blijkbaar verhoogd verlaagd Feedburner de update frequentie van weblogs die geruime tijd niet worden vernieuwd. Het bericht van gisterenavond was in ieder geval vanmiddag nog niet zichtbaar in de Feedburner-versies van de feed (wel in het bronbestand dat alleen aan Feedburner wordt aangeboden).
Op zich is dat raar want Nucleus stuurt bij elk nieuw bericht een “ping” naar o.a. Feedburner. Ook bij het handmatig via de Feedburner sturen van een ping (via deze pagina) duurde het nog een tijdje voordat de feed vernieuwd werd. Herkent iemand dit, of is dit toevallig een Feedburner-probleem geweest (niet bijwerken) dat samen viel met mijn terugkomst van vakantie?

UPC is online niet erg digitaal

 Gepubliceerd door om 14:16  Internet
aug 012007
 
upc online - Klik voor grotere versie

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik best tevreden ben over mijn UPC Digital abonnement en ook over het gebruik van de bijbehorende harde schijf recorder. Maar met “Mijn UPC” slaat UPC de plank toch wel erg mis vind ik. Op de pagina staat dat je er je persoonlijke gegevens kunt bekijken, facturen kunt bekijken etc.
Dat leek me wel handig. Eerst maar een account aanmaken.
Daarvoor moest ik mijn UPC klantnummer invullen + alle bijbehorende info. Daarop kreeg ik via de mail een bericht met een link waar ik op moest klikken om mijn mailadres te bevestigen. Nadat ik dat gedaan had moest ik enkele dagen wachten op een activatiecode die ik via de post zou ontvangen. Gebeurde ook. De activatiecode moest ik invullen om mijn account te activeren.
Prima. Klaar.
Maar…wat kan ik nu zien? Niet veel. Ik kan mijn adresgegevens zien en wijzigen bij verhuizing. Ik kan zien dat ik een “UPC Mediabox – DVR” heb, maar verder geen doorklik mogelijkheid over het abonnement zelf, geen informatie over looptijd, bedragen, of bijvoorbeeld de gevolgen van de recente wijzigingen in de pakketten voor digitale TV.
Wel handig leek me de optie voor het online kunnen bekijken van mijn factuur. Dus klikte ik op de “bekijk facturen” link. En wat blijkt:
UPC Online Factuur - Klik voor grotere versie Je komt dan bij een pagina waar je kunt kiezen uit een van twee PDF-bestanden. En die moet je uitprinten, invullen en dan naar een (niet gratis!) UPC-adres sturen. Via de post!!
Natuurlijk, meest logische verklaring hiervoor is dat UPC 100% zeker wil zijn dat ze mijn handtekening op papier in hun dossier hebben voor de automatische incasso. Maar dan had een knop met “stuur mij een formulier ter ondertekening” kunnen volstaan, want op mijn rekeningnummer na had ik alle informatie al online ingevoerd.
Geen online UPC factuur voor mij dus voorlopig want dit gaat me uit principe alleen al teveel werk kosten.

 Reacties uitgeschakeld voor UPC is online niet erg digitaal  Tags: ,

Bbned lijft InterNLnet in

 Gepubliceerd door om 09:12  Internet
aug 012007
 
“Internetdienstverlener Bbned heeft in alle stilte de Nijmeegse provider InterNLnet overgenomen. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt de acquisitie op 18 juli te zijn voltooid.”

(bron)

Ik heb nogal een geschiedenis van internet via providers die overgenomen worden. Ik zat bij Zonnet, dat Versatel werd en daarna Tele2. En nu is InterNLnet, dat mijn SURFSnelADSL verbinding verzorgt overgenomen door Bbned. Niet dat ik er ooit last van gehad heb hoor. In tegendeel. De helpdesk van Tele2 bijvoorbeeld was beter dan van Zonnet en ik hoop dat dat nu ook voor InterNLNet gaat gelden. Want hoewel ik ze gelukkig alleen in het begin even nodig gehad heb (toen ze me een maand te vroeg probeerden aan te sluiten en dat niet goed deden), is een helpdesk die alleen tijdens werkdagen en kantooruren bereikbaar is, niet meer van deze tijd. Internet gebruik je thuis zeker ook ’s avonds en in het weekend en als je verbinding het dan niet doet is het vervelend om tot de dag erna te moeten wachten. En sowieso, vanaf je werk bellen over een probleem met je internetaansluiting thuis is ook niet handig want dan kun je er op afstand toch niets aan doen.
Nou ja, we zullen zien.

 Reacties uitgeschakeld voor Bbned lijft InterNLnet in  Tags:

iTunes eindelijk on top!

 Gepubliceerd door om 09:01  Tools
aug 012007
 
itunes_on_top - Klik voor grotere versie

Updates in iTunes doen mij in het algemeen niet zo veel. Ik heb geen iPhone, geen Apple TV en films kopen via de iTunes store doe ik ook al niet. Maar nu, in versie 7.3.1.3 voor Windows, zit dan eindelijk ook weer iets waar ik heel blij mee ben: het video window blijft altijd “on top”. Dat betekent dat ik dit bericht kan typen, in de tussentijd kan schakelen tussen vensters, en tegelijkertijd gewoon naar The Buzz Report of GeekBrief.tv kijken. Joepie!

 Reacties uitgeschakeld voor iTunes eindelijk on top!  Tags:
aug 012007
 
“Het Eindhovens Dagblad doet mee aan het onderzoeksproject e-paper for Me-readers. Voor het project zoekt het Eindhovens Dagblad proefpersonen die in de komende periode mee willen werken aan praktijktests. [..]
Vijf kranten en twee onderzoeksinstituten zoeken hierin naar manieren om de kranteninhoud op mobiele e-ink beeldschermen te presenteren. Deze schermen, bijvoorbeeld de Iliad van het Eindhovense bedrijf i-Rex, hebben het uiterlijk en leesgemak van gewoon papier. Daarnaast worden tests gedaan met mini-computers.”

(bron)

Geen idee hoe veel kans ik nog maak om mee te mogen doen, ik kwam het bericht vanochtend tegen toen ik voor het eerst sinds een tijdje weer een “krant van vandaag” las. Ik zie dat het bij de Barneveldse Krant al vorige week online stond en bij Spits zelfs als begin juli. Nou ja, toch maar even het formulier ingevuld, wellicht doen ze het per krant en is het Eindhovens Dagblad de laatste in het rijtje. Ik ben sceptisch over de Iliad maar dat is voor mij dan juist een reden om er zelf mee aan de slag te willen gaan. Het feit dat het meerdere kranten zijn die in dit onderzoek samenwerken is natuurlijk ook positief. Kortom, meer dan interessant genoeg om mee te willen doen. Even afwachten en duimen dus.

 Reacties uitgeschakeld voor Eindhovens Dagblad zoekt lezers voor onderzoek e-INK krant  Tags: