Eindhovens Dagblad zoekt lezers voor onderzoek e-INK krant

“Het Eindhovens Dagblad doet mee aan het onderzoeksproject e-paper for Me-readers. Voor het project zoekt het Eindhovens Dagblad proefpersonen die in de komende periode mee willen werken aan praktijktests. [..]
Vijf kranten en twee onderzoeksinstituten zoeken hierin naar manieren om de kranteninhoud op mobiele e-ink beeldschermen te presenteren. Deze schermen, bijvoorbeeld de Iliad van het Eindhovense bedrijf i-Rex, hebben het uiterlijk en leesgemak van gewoon papier. Daarnaast worden tests gedaan met mini-computers.”

(bron)

Geen idee hoe veel kans ik nog maak om mee te mogen doen, ik kwam het bericht vanochtend tegen toen ik voor het eerst sinds een tijdje weer een “krant van vandaag” las. Ik zie dat het bij de Barneveldse Krant al vorige week online stond en bij Spits zelfs als begin juli. Nou ja, toch maar even het formulier ingevuld, wellicht doen ze het per krant en is het Eindhovens Dagblad de laatste in het rijtje. Ik ben sceptisch over de Iliad maar dat is voor mij dan juist een reden om er zelf mee aan de slag te willen gaan. Het feit dat het meerdere kranten zijn die in dit onderzoek samenwerken is natuurlijk ook positief. Kortom, meer dan interessant genoeg om mee te willen doen. Even afwachten en duimen dus.