Vancouver #5

 Gepubliceerd door om 23:42  SURF
apr 192007
 

De Learning Impact conferentie was niet het soort conferentie dat zich echt leent voor “live” blogging waarbij je van elke sessie een samenvatting geeft. Al was het maar omdat ik niet een aantal dagen achter elkaar als een gek wilde gaan zitten type. Voordat ik zo richting vliegveld ga, toch nog wat kreten en vooral ook links in een post. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Vancouver #5  Tags:

DAISY Consortium

 Gepubliceerd door om 22:21  Leertechnologie
apr 192007
 

Een van de kreten die ik nog niet kende en die vandaag tijdens de discussie naar voren kwam is: DAISY. Het staat voor het Digital Accessible Information SYstem (DAISY) Consortium.
Op de Bookshare website staat de volgende uitleg:
DAISY is the digital talking book standard, developed by an international consortium of libraries that serve people who have print disabilities. The DAISY standard was developed in order to enable a person who is blind or otherwise print disabled to access the information in a book with the same ease with which a sighted person accesses information in a print book. The usability of a DAISY digital book could be compared to that of a cassette tape, the format in which most accessible books were, until relatively recently, available. As audio tapes are fast becoming obsolete, the DAISY format was originally developed for the world of digital talking books delivered on CD, other portable media, or over the Internet.
The DAISY format is a file format standard for digital (electronic) books. In the same way that the HTML files that make up web pages or the ASCII of text format files are based on a standard, DAISY is just that, a standard format.
The goal of the DAISY effort is to take accessible books from the technology of twenty years ago (the audio cassette tape) and fast-forward to the future of digital media such as CDs, DVDs, and the Internet.

Ik moet bekennen dat ik geen idee heb hoeveel moeite het kost om dit te combineren met IMS QTI 2.1.

Learning Impact Awards Winnaars

 Gepubliceerd door om 22:13  SURF
apr 192007
 

Gisteren aan het einde van de dag werden de winnaars van de Learning Impact Awards bekend gemaakt. Ze staan nu ook op de IMS Website.
Van de Platinum Awards hebben we er twee van de drie geïnterviewd, mijn favoriet haalde helaas slechts een Silver Award. Een complete lijst met alle acht filmpjes kun je hier vinden.
Twee verbeterpunten voor onderdeel van de conferentie:
1) De tijd om de verschillende show cases te bekijken was veel te kort. Er was in totaal 2 uur de tijd om langs de 21 show cases te gaan. Sylvia en ik hebben heel hard doorgewerkt en er 8 weten te interviewen. Meer dan 10 kon je er dus niet bekeken hebben. Dat is jammer.
2) Er hadden meer daadwerkelijke demonstraties mogen zijn bij de showcases. We hebben nu voornamelijk pratende hoofden op video staan omdat ze voor het overige alleen slides of screenshots lieten zien. Ik wil de producten kunnen “proeven”, zoals bij de ETS tafel of de Microsoft tafel met de tablet PC’s.

 Reacties uitgeschakeld voor Learning Impact Awards Winnaars  Tags:

eXe for ePortfolio authoring

 Gepubliceerd door om 15:28  Algemeen
apr 192007
 

D’Arcy Norman heeft een 19 minuten durende screencast gemaakt waarbij hij eXe Learning gebruikt om een eigen “portfolio” samen te stellen. De moeite waard om eens te bekijken als je een overzicht wilt krijgen van de eenvoud waarmee dat in eXe kan. Audio van de screencast is overigens heel zacht (zoals D’Arcy zelf ook aangeeft) dus je zult de volumeknop op je computer wat moeten opdraaien.
Ik zet portfolio tussen haakjes omdat datgene wat D’Arcy hier bouwt vaak eerder gezien wordt als een showdossier, maar dat doet er voor de demo eigenlijk ook niet zo veel toe. Je kunt het ook bekijken met in je achterhoofd het maken van een paar stukken lesmateriaal.
De export naar IMS Contentpackage of ADL SCORM in eXe Learning is niet slecht, maar je moet er rekening mee houden dat het programma tot op moment van schrijven alleen metadata in Dublin Core formaat kan wegschrijven. In Edurep of LOREnet heb je daar dan dus niet zo veel aan een een echt valide SCORM package wordt het niet met DC metadata eraan. Maar ja, wie wil er nou ook metadata toevoegen, toch? ;-)

Five Steps To Multimedia Reporting

 Gepubliceerd door om 15:03  Media
apr 192007
 

Na het grote aantal filmpjes en interviews dat je hier de afgelopen paar dagen voorbij hebt kunnen zien komen zal het je niet verbazen dat een site als Five Steps To Multimedia Reporting meteen mijn aandacht trok.
Maar helaas, hoewel de site inhoudelijk best aardig tips bevat bestaat hij voornamelijk uit tekst aangevuld met een paar foto’s. Dan kijk toch veel liever naar de videotutorials van Israel Hyman. Daar kun je tenminste het verschil zien en horen tussen wanneer iets goed gaat en niet.

 Reacties uitgeschakeld voor Five Steps To Multimedia Reporting  Tags:
apr 192007
 
Best Practices in Teaching, Learning and Research

Op 25 mei a.s. vindt er een 24 uur durende conferentie plaats getiteld “Second Life International Conference: Best Practices in Teaching, Learning and Research“. De conferentie vindt plaat in Second Life in een van de daar gebouwde conferentiecentra. Voor zover ik op de wiki kan zien is deelname gratis. Het programma is nog erg leeg, er staat nog een Call for Proposals uit. Wat ik eveneens niet kon ontdekken was of het helemaal tekstbased gaat worden, of dat er ook video gestreamed gaat worden. Nou ja, in ieder geval een wiki om de komende weken in de gaten te houden.