DAISY Consortium

Een van de kreten die ik nog niet kende en die vandaag tijdens de discussie naar voren kwam is: DAISY. Het staat voor het Digital Accessible Information SYstem (DAISY) Consortium.
Op de Bookshare website staat de volgende uitleg:
DAISY is the digital talking book standard, developed by an international consortium of libraries that serve people who have print disabilities. The DAISY standard was developed in order to enable a person who is blind or otherwise print disabled to access the information in a book with the same ease with which a sighted person accesses information in a print book. The usability of a DAISY digital book could be compared to that of a cassette tape, the format in which most accessible books were, until relatively recently, available. As audio tapes are fast becoming obsolete, the DAISY format was originally developed for the world of digital talking books delivered on CD, other portable media, or over the Internet.
The DAISY format is a file format standard for digital (electronic) books. In the same way that the HTML files that make up web pages or the ASCII of text format files are based on a standard, DAISY is just that, a standard format.
The goal of the DAISY effort is to take accessible books from the technology of twenty years ago (the audio cassette tape) and fast-forward to the future of digital media such as CDs, DVDs, and the Internet.

Ik moet bekennen dat ik geen idee heb hoeveel moeite het kost om dit te combineren met IMS QTI 2.1.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Han Terheggen
Han Terheggen
15 jaren geleden

Op http://sourceforge.net/project/downlo
kun je AMIS downloaden. Dat gebruik ik op school voor dyslectische leerlingen die zelf geen DAISY-speler hebben. Werkt erg goed. Meer sites voor het onderwijs op http://lnqs.com/hant/ .