eXe for ePortfolio authoring

D’Arcy Norman heeft een 19 minuten durende screencast gemaakt waarbij hij eXe Learning gebruikt om een eigen “portfolio” samen te stellen. De moeite waard om eens te bekijken als je een overzicht wilt krijgen van de eenvoud waarmee dat in eXe kan. Audio van de screencast is overigens heel zacht (zoals D’Arcy zelf ook aangeeft) dus je zult de volumeknop op je computer wat moeten opdraaien.
Ik zet portfolio tussen haakjes omdat datgene wat D’Arcy hier bouwt vaak eerder gezien wordt als een showdossier, maar dat doet er voor de demo eigenlijk ook niet zo veel toe. Je kunt het ook bekijken met in je achterhoofd het maken van een paar stukken lesmateriaal.
De export naar IMS Contentpackage of ADL SCORM in eXe Learning is niet slecht, maar je moet er rekening mee houden dat het programma tot op moment van schrijven alleen metadata in Dublin Core formaat kan wegschrijven. In Edurep of LOREnet heb je daar dan dus niet zo veel aan een een echt valide SCORM package wordt het niet met DC metadata eraan. Maar ja, wie wil er nou ook metadata toevoegen, toch? ;-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Han Terheggen
Han Terheggen
15 jaren geleden

Op http://home.casema.nl/hjj.terheggen/i… heb ik cursus staan voor ons intranet gemaakt met Exelearning. Helaas moet je inloggen om het helemaal te kunnen bekijken, maar je krijgt toch een idee. Nog niet af is http://home.casema.nl/hjj.terheggen/vap , maar ook dat geeft een idee van de mogelijkheden. Ik vind het een prachtig en snel te leren programma.

André
André
15 jaren geleden

Veel info over eXe is te vinden op http://home.scarlet.be/wilveradsl/exe… . Er staan voorbeelden, handleidingen etc. Allemaal Nederlandstalig bovendien. De maker van de site, Willy Vermaelen houdt ook een blog bij over eXe op http://exeleren.blogspot.com/. Tenslotte: op 21 mei kan men op de ICT praktijkdag op de Karel de Grote Hogeschool – Antwerpen Hoboken in een workshop uitgebreid aan de slag met eXe

Geschiedenisleraar
15 jaren geleden

Ik heb ook wel wat ervaring met ExE maar ik merk dat ik toch weer teruggrijp naar de content-builder in WebCT Vista. In Dreamweaver maak ik losse html-pagina’s die ik in WebCT inlees, of ik maak in WebCT zelf de losse pagina’s. Daar zit ook ’n aardige html-editor in.
ExE exporteren als SCORM en in WebCT importeren blijft een moeizaam proces, en vervolgens kan ik niet van alle webct-functionaliteiten gebruik maken.

Exe is echter wel ’n heerlijk eenvoudig pakket.