Best Practices in Teaching, Learning and Research

Best Practices in Teaching, Learning and Research

Op 25 mei a.s. vindt er een 24 uur durende conferentie plaats getiteld “Second Life International Conference: Best Practices in Teaching, Learning and Research“. De conferentie vindt plaat in Second Life in een van de daar gebouwde conferentiecentra. Voor zover ik op de wiki kan zien is deelname gratis. Het programma is nog erg leeg, er staat nog een Call for Proposals uit. Wat ik eveneens niet kon ontdekken was of het helemaal tekstbased gaat worden, of dat er ook video gestreamed gaat worden. Nou ja, in ieder geval een wiki om de komende weken in de gaten te houden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hans Mestrum
15 jaren geleden

He da’s interessant. Ik heb er even rondgelopen. Eens in de gaten houden.

Bert Boymans
Bert Boymans
15 jaren geleden

Ik ben benieuwd naar de toepassingen die echt in praktijk zijn of op korte termijn komen. Het lijkt me met name interessant om met een aantal echt geinteresseerden in de toepassing voor leer- en instructiedoeleinden te experimenteren. De toepassing die Harvard (business school?) ontwikkelt is op zich interssant. De combinatie van leren door een presentatie on line en het direct parallele contact met andere avatars biedt m.i. ook interessante perspectieven. Wel vraag ik mij af of het alleen boeiend is of dat het ook echt kan werken.